Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Miért nem kapsz már ajándékot a pasidtól? 9 válasz Tőletek!


A kapcsolat elején elhalmoz kedvességgel, figyelmességgel, apró ajándékokkal. Nem drága dolgok: csoki, kabala, virág. Sokszor felhív és még SMS-ezni is megtanult a kedvedért. Aztán ahogy egyre közelebb kerültök egymáshoz, úgy ritkulnak a meglepetések, és mire két hónaposok lesztek, már kimozdulni sem akar sehová. Te pedig önmarcangolásba kezdesz, mit ronthattál el, amiért elhidegült, mit tettél, hogy már nem szeret?Tulajdonképpen rossz a kérdés, mert eleve abból az alapfelvetésből indul ki, hogy a férfi kedveskedik ajándékkal a nőnek. Ám leforráztak a válaszok, amikor csajokat faggattam minderről: a mai srácok közül kevesen hódítanak így. Hát mondjatok bár maradinak, én azt gondolom: nincs az a nő, aki ne örülne annak a jelnek, ami megmutatja, hogy gondolatban Ő nálam járt. Túl romantikus? Nem hinném. Aki a sztárhíradók aktív nézője, sokszor hallhatta, hogy még a celebek szájából is hányszor hangzik el: a régimódi úriemberek után bomolnak.Tizenévesen, huszonévesen és harmincon túl is nyilván mást vár el egy nő a pasitól: bár megkockáztatom megismételni a fentebb leírtakat, mintegy nyomatékosítva: minden csaj, nő, asszony igenis vágyik a figyelmességre.

Nem általánosíthatunk, de ha válaszolni szeretnénk a címben feltett kérdésre, összegezve a megkérdezettek - girls, woman - véleményét, elkeserítő kép rajzolódik ki. Íme:

1. Már megszerzett, nem kell tovább a hódító szerepébe bújnia. Ezt egyszer egy srác ki is mondta. Akkor szakítottam vele.

2. Csak azért kaptam, mert tudja, hogy a csajok örülnek a virágnak, ajándéknak, de nem szívből adta már elsőre sem.3. Már nem szeret. 

4. Szeret, de a kapcsolat, az együttlét természetessé lett, együtt vagyunk, jól elvagyunk, minek ide apró ajándék, anélkül is tudod, hogy mit érzek irántad – mondanák.

5. Egyszerűen a hétköznapok szürkeségébe süllyedt a kapcsolat. A hétköznapok pedig nem a meglepetésekről szólnak, mármint ebben az értelemben, amiről beszélünk.6. Egyre kevesebb figyelmességet tapasztaltam, ahogy haladt előre az idő, nemhogy ajándékot, a vége felé csókot se kaptam a randi elején, végén, puszi és „várnak a haverok", „ma este még dolgoznom kell", nem nyitotta ki a kocsiajtót sem, nem dicsérte meg a ruhám, a kinézetem, pedig érte szépültem egész este. Milyen bolond is egy nő. Tudtam, hogy elveszítettem, (az utolsó este) ez tudatosult bennem.

7. Az ajándéknak egy idő után új jelentése van: azt üzeni, hogy megcsalt, s ez a jóvátétel – szerinte.

8. Sosem kaptam semmit, volt, hogy a névnapomat is elfelejtette, a szülinapomon felhívott ugyan, de ennyi: Boldog szülinapot! Úgy szerettem, még ezt is megbocsátottam neki.
9. Nagyítóval kell keresni a gáláns és a hagyományosan udvarló pasikat. Ha talál valaki egy ilyet, el ne engedje. Nekem még nem volt szerencsém.

(Én szóltam előre... Remélem, néhány pasi billentyűzetet ragad, hogy megvédje a mundér becsületét, akarom mondani, a férfiak TÖBBSÉGÉT?!)

Nyilván hosszabb ideje tartó együttlétben, akár a házasságban (mondják), egy idő után „lecsendesednek" a „dolgok", de ha ez a nullára redukálódik, bizony azt a kapcsolat sínyli meg. Nem szabad – tanácsolja a párkapcsolat-szakértő – hagyni, hogy a hétköznapok szürkesége elnyelje az egymás iránti érzelmek vörös lobogását. Hát, könnyű ezt mondani a pszichológusi bársonyszékből, de HOGYAN?Nos, a következő körkérdésünkben erre keressük majd a választ. Hamarosan olvashatod a Traccspartyban!

Addig is várjuk a véleményeket!

Olvasóink írták

 • 9. BarbaraP 2009. június 21. 08:54
  „Egész életemben férfiakkal randiztam, de egyetemistaként egyszer összejöttem egy szaktársnőmmel. Sokkal figyelmesebb és érzékenyebb volt, mint bármely férfi előtte és utána.”
 • 8. Joshu 2009. június 15. 19:50
  „A másik dolog ha valakinek az lúzerség hogy egy fiu is tesz a kapcsolatért akkor ott már gondok vannak.
  Egy nő ne csak a szexért kelljen hanem azért mert tényleg szereted és ha ez igy van akkor mindent megteszel azért hogy boldog legyen.”
 • 7. Joshu 2009. június 15. 19:47
  „Szerencsére én sem a lúzer helyzetben vagyok! De az a véleményem ha nagyon kedves vagy akkor nyálasnak tartanak ha keményebb bunkónak és így nehéz megfelelni minden elvárásnak.Persze tisztelet a kivételnek.Én is voltam olyan kapcsolatba ahol megtehettem a másikért bármit és mégse volt jó.De mindig csak a férfiakon csámcsognak és azt soha nem kérdezi meg senki hogy a nők mit tesznek meg egy kapcsolatért?! Nem bántani akarom őket mégegyszer is tisztelet a kivételeknek de a többségük némi nyávogással és majomkodással kihasználja a párját és ezt a normálisabb nők be is látják hogy köztük is van ilyen.Persze ezt csak az vegye magára aki megérdemli.NEM ÁLTALÁNOSÍTOK!Amúgy minden tiszteletem az olyan lányoknak akik igazán tudják szeretni a párjukat és hűségesek tudnak hozzájuk lenni!”
 • 6. mecsoka 2009. június 14. 17:48
  „Nézze meg jobban az ember lánya, hogy kivel áll le, ennyi! Nekem még csak hasonló rossz tapasztalatom sem volt. Ha mindig mellényúl a kedves cikk írója illetve az általa megkérdezettek, akkor nem a pasikat kell szidni, hanem mélyen magába nézni...”
 • 5. .AT. 2009. június 14. 09:46
  „Egyetértek az 1. hozzászólóval! Sajnos rengeteg ilyen van! De miért? Mert ilyen felszínes cikkeken, tv-műsorokon nőnek fel az emberek! Ahogy adalfold is írja, észre sem veszik a kedvességet, sőt, néha egyenesen kinevetik érte az embert! A tárgyi dolgokról meg annyit, hogy ha az ember boldog házasságban él, kisebb gondja is nagyobb annál, mintsem drága butaságokra verje el a pénzt! Az igazi tárgyi ajándék az, amikor közösen építjük a szebb jövőnk pl. úgy, hogy végre meg tudjuk venni az új szekrényt, fotelt, vagy akármit, amivel látni lehet, hogy igen, ezt nem értem volna el, ha nem vagy nekem Te! Ha elértem volna, akkor meg mit csinálnék vele egyedül?”
 • 4. adalfold 2009. június 14. 08:40
  „látszik,hogy cikkszerkesztő nem éppen értelmiségi:D
  szóval az udvarlás az tök természetes, és nagyon sok férfi műveli.
  Az nagyon sok nő baja a mai világban, hogy pszichózisban él, és a bunkókra gerjed, azt hiszi ,az a jó.
  Kedves szerkesztő,ha falubikáját, vagy újgazdag tetszőkellkólát preferálsz így jársz, ami a bajod.

  Az igazi szeretet, az igazi udvarlás a hitelesség, szavahihetőség jegyében tett tanúbizonyság a kötődésről, az akarásról.
  Nagyon,de nagyon sok nő nem veszi észre, ha előre engedik az ajtón, helyet adnak nekik, közlekedésben preferálják, etikett szerint viselkednek vele.Sőt sokan kínosnak is tartják az etikettet.
  De persze azok akik ilyenek, nekik általában nem kínos százezres, néha félmilliós nagyságrendű ajándékokat elfogadni, s ezért kifejezni ,,szeretetük" a "párukért".

  Nem kellene ilyen egysíkúnak lenned.
  "Az a jó az életben,-"tudod-",hogy előbb-utóbb azt kapod, akit szeretnél.Csak tanuld meg a módját":)”
 • 3. adalfold 2009. június 14. 08:33
  „Hello!
  én nem szeretek giccseket adni az aktuális csajomnak.
  tök primitív dolog tárgyiasítani a szeretetet. Egyáltalán nem őszinte, mű dolog.
  Veszek valami dolgot ,és meg van véve a nőm?
  kell a rossebnek az ilyen silány kapcsolat, az ilyen felszínes nő.
  :)”
 • 2. cseppek 2009. június 14. 07:01
  „Joshu
  Azt kérdezed, hogy mi van akkor ha srác teper ezerrel a lány meg nagy ívben tesz rá? Hát akkor az a nagy helyzet, hogy a srác egy szemellenzős lúzer, aki ne panaszkodjon amiatt, hogy kihasználják. Ha egy nő szerelmes, az mindig ragyog a boldogságtól és nem kell lekenyerezni ajándékokkal. Ha fintorog az udvarlásra, akkor nem szerelmes. Ergo ilyenkor lépj tovább!”
 • 1. Joshu 2009. június 13. 17:04
  „A cikket olvasva sok igaszságot látok a leírtakban.De szeretném megkérdezni hogy szerintetek ez miért van hogy egy férfi így viselkedik?!Nem minden esetben csak a férfi a hibás!Van mikor ő tesz meg mindent a kapcsolatért és a barátnője meg tesz rá egy nagyot!Sok olyan lány van aki megkapja a srácot és miután tisztába van vele hogy az övé nem érdekli a dolog és hagyja ellaposodni a kapcsolatot,persze közben a fiu megtesz mindent azért hogy ez ne így történjen.És kérdezem én mi történik akkor ha a fiú elhalmozza ajándékokkal a párját, kedveskedik és figyelmes vele szemben de ez nem mondható el a lányról.Akkor hol az igaszság?!mert nagyon sok esetben ez visszafele is így van!És mikor a nők kihasználják a pasikat?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cher lánya férfivé operáltatja magát! - fotóval

Egyesült Államok - Chastity Bono, Cher lánya nemet változtat, mert férfi szeretne lenni. Tovább olvasom