Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Michelle Obama is segítette az amerikai légtérvédelmet a Mikulás ügyében

Rekordot jelentő 111 ezer telefonhívás érkezett idén karácsonykor az Észak-amerikai Légtérvédelmi Parancsnoksághoz (NORAD) a Mikulással kapcsolatban, az önkéntesek munkáját Michelle Obama first lady is segítette, ő is fogadott hívásokat.
A NORAD a forródróton kívül a Facebook és a Twitter közösségi portálokon is információkkal szolgált arról, hogy merre jár a Mikulás, aki az angolszász országokban a karácsonyi ajándékot hozza.

Stacey Fenton főhadnagy, a parancsnokság szóvivője emlékeztetett, tavaly 107 ezer hívást fogadtak, ezt most négyezerrel múlták fölül. Barack Obama elnök neje - aki családjával Hawaii-on tölti az ünnepeket - is besegített: a first lady fél órás műszakot vállalt és fogadta a gyerekek hívásait. Michelle Obama már többször is részt vett a NORAD Mikulás-projektjében, amely már az egész világra kiterjed.

Nem angol nyelvű telefonálók hívását is fogadják, az angolon kívül más nyelveket is beszélő önkéntesek zöld mikulássapkát viselnek a légitámaszponton kialakított centerben, hogy a hívásokat kezelők gyorsan megismerjék őket a nagy forgatagban és kapcsolni tudják a telefonáló gyerekeket.


Érkezett hívás a nemrég tragikus lövöldözés sújtotta connecticuti Newtonból is, egy kisgyerek azt kérdezte, van-e mód arra, hogy a Mikulás extra ajándékokat hozzon, hogy elvihessék azokhoz a családokhoz, amelyek elvesztettek valakit a tragédiában. Egy ámokfutó 20 gyerekkel és hat felnőttel és végül saját magával is végzett a lövöldözésben.

A légtérvédelmi parancsnokság 1955 óta tájékoztatja a gyerekeket a Mikulással kapcsolatos kérdésekről. A hagyomány egy félreértésnek köszönhető: 1955-ben a Colorado Springs című újság arra buzdította a gyerekeket, hívják forródróton a Mikulást, azonban téves számot adtak meg. Így végül több tucatnyi gyerek a NORAD elődjének számító intézményt tárcsázta.

A szolgálatban lévő tisztek belementek a játékba és információkkal szolgáltak a kicsiknek arról, épp merre jár a Mikulás. Most már mélyen gyökerező hagyomány a közös amerikai-kanadai hatóságnál, hogy "égen-földön figyelemmel kísérik" a Mikulás útját.

A leggyakoribb kérdések között van a Mikulás korát firtató. A NORAD válasza erre az, hogy nem tudni biztosan, de legalább 16 évszázados. Az önkénteseket arról is előszeretettel faggatják a gyerekek, hogy miként tudnak repülni a rénszarvasok, illetve hány manója van a Mikulásnak. Egy kisfiú idén azt kérdezte, igazi-e a Mikulás. A hívását fogadó őrnagy azt válaszolta: "Harminchét éves vagyok és hiszek a Mikulásban. Ha te is hiszel, akkor bizonyára létezik". A fiú erre odakiabált kis barátainak: "Srácok, mondtam, hogy van Mikulás!".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3D-ben is sugározták II. Erzsébet karácsonyi üzenetét

A gyémántjubileumot, a londoni olimpiát és a fegyveres erőket méltatta karácsonyi üzenetében a brit… Tovább olvasom