Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Michael Jackson holttestét Neverlandbe szállítják

Amerikai sajtóértesülések szerint Michael Jackson holttestét a Neverland ranchre, a popkirály híres farmjára szállítják csütörtökön, hogy másnap nyilvános ceremónián vehessenek tőle búcsút tisztelői.

A CNN amerikai hírtelevízió úgy tudja, hogy a temetést vasárnapra tervezik. Mindazonáltal azt egyelőre továbbra sem tudni, hogy hol lesz Jackson végső nyughelye. Szülővárosa, az Indiana állambeli Gary város hatóságai arra kérték a családot, hogy itt temessék el az 50 éves korában elhunyt énekest.

A hírességekről híreket közlő internetes oldal, a TMZ.com úgy tudja, hogy a Jackson holttestét kísérő, 30 autóból álló karaván csütörtökön helyi idő szerint délelőtt 10 órakor indul el Los Angelesből az onnan 150 kilométerre északnyugatra fekvő birtokra. A Santa Barbara közelében, Los Olivos város dombjai között megbújó birtok 1050 hektáron terül el. Michael Jackson a pályája csúcsán, 1988-ban vásárolta meg, majd 17 évvel később hagyta el az örök gyermek Péter Pán tiszteletére elnevezett Neverlandet.

A döntés, hogy Neverlandbe szállítják a holttestet, azt jelezheti, hogy a család a birtokot szánja Jackson végső nyughelyének, és Graceland mintájára, ahol Elvis Presley nyugszik, alakítják át. Mindazonáltal nem tudni, hogy ez lehetséges-e. William Boyer, Santa Barbara megye szóvivője közölte, hogy tanulmányozzák a kérdés jogi vetületeit.

Eközben világszerte folytatódtak a megemlékezések. New Yorkban az Apollo színházban több százan gyűltek össze, Barcelonában a U2 együttes új turnékörútjának első állomásán Bono 90 ezer ember előtt énekelte a "Man in the mirror" című Jackson-dalt. A montreali dzsesszfesztiválon Stevie Wonder a tragikus hirtelenséggel elhunyt Jackson tiszteletére énekelte el az "I Just Called to Say I Love You" című dalának módosított változatát.

Randy Phillips, a Los Angeles-i székhelyű AEG Live koncertszervező cég elnöke bejelentette, hogy filmre vették Jackson tervezett fellépéssorozatának próbáit, s nem kizárt, hogy a felvételeket nyilvánosságra hozzák. "This is It" elnevezéssel július 13-án vette volna kezdetét és a jövő évig húzódott volna az 50 koncertből álló turné.

Korábban:

Michael Jackson azzal töltötte utolsó estéjét, amivel az egész életét: énekelt és táncolt.

A sztár barátai és kollégái körében a Los Angeles-i Staples Centerben próbálta ötven előadásból álló londoni koncertjének számait, s a Time.com hétfői cikke szerint ezen az estén "ragyogott", mert végre először összeállt a műsor.

A Time magazin online írásában Dorian Holleyt szólaltatta meg, aki június 24-én, szerdán éjfélig együtt próbált Jacksonnal. Halley - aki maga is énekes - készítette fel a popkirályt 1987 óta minden turnéjára.
"Szerdáig az egész csak elképzelésként létezett, de ezen az utolsó napon tanúi lehettünk, amint meglátta, hogy a show végre első ízben összeállt. Nagy pillanat volt" - mondta Holley, hozzátéve, hogy Jackson "egyszerűen ragyogott" az örömtől.

Mint mesélte, csaknem éjfél volt már, mikor elváltak egymástól. Alig 12 órával később a sztár Holmby Hills-i otthonából riasztották a mentőket, mert leállt légzése és nem sikerült újraéleszteni.

Holley szerint a popikon az utolsó koncertturnéra való felkészülés során máshogy viselkedett mint korábban. Gyengélkedésről azonban szó sem volt semmilyen értelemben, inkább kissé szemlélődő volt. Míg korábbi koncertjei előtt videóanyagok alapján történt a meghallgatás, a This is It címet viselő londoni előadások szereplőválogatásán maga is részt vett, és a stáb minden tagjával igyekezett személyesen megértetni, hogy a show mögött komolyabb küldetés húzódik meg.

2007. november 8-i kép Michael JACKSON amerikai popénekesről, aki 2009. június 25-én, 50 éves korában Los Angelesben elhunyt. (MTI/AP/Danny Moloshok)
2007. november 8-i kép Michael JACKSON amerikai popénekesről, aki 2009. június 25-én, 50 éves korában Los Angelesben elhunyt. (MTI/AP/Danny Moloshok)


"Szinte őrültségnek hangzik azt állítani, hogy az előadás nem róla szólt, de ő időtlen távlatokba emelte, amikor azt mondta azért vagyunk itt, hogy terjesszük az üzenetet: szeretni és óvni kell bolygónkat, mert azt akarjuk, hogy az emberek megértsék, hogy nagyon-nagyon értékes" - fogalmazott Holley.A zenei vezetőt annyi közös munka után is lenyűgözte Jackson énekhangjának és fizikai teljesítményének varázsa. A próbák utolsó hetében egyértelműen érezhető volt a sztár jelenléte és energiája. "Húszas éveikben járó táncosokkal osztotta meg a színpadot, az ember mégsem tudta róla levenni a szemét.Hat-hét szakaszos dalai után, ha valahol lehagytunk egy fontos hangot a keverésben, képes volt még egyszer gyorsan áténekelni az egészet, hogy megmutassa, hogy is akarja. Leesett állal ültünk ott - döbbenetes volt" - idézte fel Holley, aki úgy látta, hogy Jackson "még mindig bármit képes volt megcsinálni".Lelkesen beszélt arról, mekkora élményt jelentett, hogy a technikai lehetőségekkel élve külön tudták választani Jackson mikrofonjának hangját. "Fogalmam sem volt, mekkora zseni... Biztos vagyok benne, hogy a következő években sokan rájönnek majd erre."

Jackson arra készült, hogy visszahódítsa a világot - mondta Halley -, és az utolsó estéjén végre tudta, hogy készen áll rá. "Nem lehet szavakba önteni, mit láthattak volna a nézők a koncerteken. Magam sem tudtam elképzelni egészen az utolsó hétig. Kész volt rá, hogy megmutassa a világnak, és annyira szeretném, ha legalább egy koncerten mindenki láthatta volna."

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. stu 2009. július 01. 19:47
  „Én személy szerint nem hiszem a pedofil dolgot,mert számomra hihetetlen,hogy valaki 50.000.000$-t kökt arra,hogy segítsen föleg gyerekeken.Rengeteg gyereket a haláltól mentett,meg,mint a magyar kisfiút is.Nem hiszem,hogy valaki 50.000.000$-t csupán azért költ a gyerekek megsegítésére,hogy magát reklámozza.Ahhoz elég lett volna sokkal kevesebb is.Megnéztem elég sok riportot most,és az egyik kisgyerek apukája,akinek a kisfiának 2 hetet jósoltak elmesélte,hogy a kisfia utolsó kívánsága az volt,hogy láthassa Jackot.Az apukának fogalma sem volt,hogy érhet el egy ekkora sztárt.Üzenetet hagyott valamilyen tel.számon,de választ nem kapott.Másnap ment be a kisfiához,és fogalma sem volt,hogy mondja el neki,hogy a kívánsága lehetetlen,mire meglepetésére a kisfiú azzal várta,hogy Jacko felhívta.A történet azzal fejezödött be,hogy a kisfiúra 200.000$-t költött,és megmentette az életét.És ez csak 1 a sok közül.A magyar kisfú sztorija még megrendítöbb,mert halálos beteg volt,+ az anyukája elhagyta,apukája alig látogatta.Annyira megsajnálta,hogy öt is kikezeltette.Szerintetek egy ilyen ember hogyan bántana bármilyen gyereket?Neverland-en is úgy volt kialakítva a mozi pl,hogy a legbetegebb fekvö gyerek is részt vehessen.Szintén Neverland-en 3 hetente fogadott rákos és egyéb betegségben rendelkezö gyerekcsoportokat,hogy legalább ezzel örömet okozhasson nekik.Egy csomó videó van arról is,hogy ö maga is gyerek maradt,hogy imádott játszani.Az 1. felesége a Presley lány is nyilatkozott,hogy ö látta,hogyan megy ez,hogy a gyerekek követik mindenhová,és még WC-re sem akarják egyedül engedni.Követték a szobájába,de max tévénézés volt,és ezt kerekítették,és csináltak belöle jó kis sajtóhírt,nemtörödve azzal,hogy kit hogy tesznek tönkre.Szintén videóra van véve,és meg lehet nézni a youtube-on,hogy a riporter,aki állította,hogy veszélyes gyereknek a Neverlend,mert a sztár az ágyába fekteti,utána,miután azt hitte a riporter,hogy ki van kapcsolva a videó (de nem volt),tovább beszélt,és mondta,hogy semmi olyat nem látott tulajdonképpen,ami veszélyes lenne a gyerekek számára.Ez videóra vett bizonyíték,bárki láthatja.És nem utolsó sorban a 2. esetnél a vádló anyuka késöbb börtönbe lett zárva hasonló csalásiért.Ezek után kinek milyen kép áll össze?

  Nekem is Fraddy Mercury jutott eszembe.Az övé volt a világ legjobb hangja,és öt is az egész világ gyászolta.Lassan nem marad igazi tehetség,mind elmegy.Az ö idejében az AIDS még csak felütötte a fejét,az emberek felkészületlenek voltak ellene.”
 • 21. PrettyWoman 2009. július 01. 18:20
  „Aznap szinte vele egy időben tudtommal nem a Spice Girls tagja halt meg, hanem Farrah Fahwcett Major, aki a Charley angyalaiban játszott. Szép színésznő volt, rákos volt. Csak most így az ő halálára kevesebben figyelnek, mert Jackot többen ismerték. Én a zenéjét kedveltem, de Viperettával kell egyetértsek. Nagyon önpusztító módon élt, sajnos. Talán még élhetne, ha fegyelmezettebb lett volna, ha elfogadja önmagát. Ha valaki mellette áll és egy kicsit kordában tartja a szélsőséges dolgait. De hát nem volt senkije. "Csak" a rajongói, de hát őket magas fal választja el az imádott sztártól.
  Érdekes ez a kettős mérce. Itt sokan azt mondják, hogy az újságok sok szemetet megírnak, ami nem igaz, vagy csak részben és a szenzációhajhászás a lényeg. Meglehet, hogy így is van. De akkor ez a magyar "sztárokkal" (akik persze sokkal kisebbek, de hát mégiscsak a mienk) kapcsolatban miért nem igaz? Velük kapcsolatban bármit írnak, mindenki ugrik rájuk és köpködi őket, hogy már megint csak szerepelni akarnak. Holott lehet, hogy nem, csak róluk is írnak - jobb híján.
  Engem a műtétei tényleg nem izgatnak annyira, max. az, hogy miért nem fogadta el magát annak, aminek született. A pedofil botrányával kapcsolatosan viszont szkeptikus vagyok. Igaz, hogy felmentették, de hát sok mindenkit felmentettek már, akiről konkrétan tudjuk, hogy bűnös. Szerencse, jó ügyvéd és sok pénz kérdése. Ld. O. J. Simpson. Aki pár év múlva el is szólta magát. Aztán nálunk Császár Elődke. De mindegy, hagyjuk. Én is jobban örülnék, ha élne még, és nem a temetéséről szólnának a hírek. De ilyen életvitellel ez bizony ritkán sikerül. Őszintén szólva én annak idején Freddy Mercurit (jól írtam a nevét?) még sokkal jobban sajnáltam. Az ő zenéje kicsit közelebb állt hozzám. Őt meg az AIDS vitte el. Nem az volt a baj, hogy homoszexuális volt, hanem hogy nem védekezett. Ő is élhetne még.
  Talán jobb is Jackónak így, megbékél.”
 • 20. stu 2009. július 01. 17:33
  „Már alig várom,hogy kiadják a próbáiról készült felvételeket.Fogadok,hogy még halála napján is utolérhetetlen volt.

  A sok szitkozódónak meg üzenem,hogy ha már ennyira jár a szájuk,vegyenek a kezükbe egy MJ koncertfelvételt,áldozzanak rá 2 órát,és nézzék meg!A lélegzetük is el fog állni mind a tehetségén,mind a fizikai teljesítményén,és közben simán végig énekel.

  És nem kihipózva volt,hanem pigment betegsége volt.A youtube-on fent vannak róla fotók,meg lehet nézni.”
 • 19. stu 2009. július 01. 17:26
  „Enike,szívemböl szóltál.Még annyit tennék hozzá,hogy senkinek semmi köze a plasztikai mütéteihez,meg hogy a gyerekei mesterségesen vagy természetesen fogantak.Másnak is jogában áll ugyan ezeket a dolgokat megtenni,és a kutya se szól érte.”
 • 18. lolita 2009. július 01. 16:39
  „Pontosan mert nagy sztar volt emleke örökke elni fog akik kedveltek zenejet! Többi lenyegtelen mindenkinek van privat elete foglalkozzon azzal!De egy hires szemelyisegnel nem egyszerü ezt mindenki tudja!”
 • 17. b.zoli 2009. július 01. 12:45
  „Enike
  Teljesen egyet értek veled ! szerintem is igy van ahogy írod! jackson-t meg hadják már békén ! lerágott csont. Érdekes mikor meghalt jacko 2009. június 25-én, aznap söt majdnem 1 idöben vele meghalt a spce girls eggyik tagja , öt miért nem emlegetiki???? ö is sztár volt nem?
  na jo netezést”
 • 16. enike 2009. július 01. 11:42
  „Zsuzsi21! Ez így igaz!
  Azt a sok szemetet amit összeírnak a halálával, meg az életével kapcsolatban az már förtelem! Szánalmas, hogy a média még most sem száll le róla. Életében sem hagyták békén, sem őt sem a gyerekeit. Most itt egyesek előadják a tuti szöveget, hogy egy roncs volt, meg hogy elcseszett élete volt... hm persze hogy az volt, milyen lehetett egy ilyen szemét világban, ahol leszarják, hogy milliókat áldozott beteg gyerekek megsegítésére, és a környezetvédelemért. Ez nem téma, csak az hogy hány plasztikai műtétje volt (aminek döntő része az orvosi hibák miatt váltak szükségessé). De ezt megszokhattuk, mindenki tud mutogatni, ócsárólni, mocskolódni. Ez nagyon megy mindenkinek. Gyerek maradt világ életében, mert gyerekkora nem volt, csak egy állat apja aki ütötte vágta.. Ugyan ki tudna így "komplett" maradni. Imádta a gyerekeit, mindent megtett volna értük (és igen nem ő volt a biológiai apjuk és ez még szebbé teszi ezt) és nem azért húzott maszkot a fejükre mert szégyelte őket, hanem ettől a szemét világtól (és médiától) akarta óvni őket. Igen ! Nem adta el milliókért a fényképeiket, még így sem, hogy anyagi csődben volt. Dícséretet és tiszteletet érdemelne, nem pedig mocskolódást, és szánakozást. Még az utolsó erejével is a show-n és a rajongóiért dolgozott, hogy örömöt adjon, hogy méltóan elbúcsúzzon. Tűlönk akik szerettük...”
 • 15. Zsuzsi21 2009. július 01. 10:55
  „Ja meg az is nagy kamu hogy 50 kg és kopasz volt láttam a próbás képeit nem éppen úgy nézett ki mint aki megakar halni...vagy jót dumáljatok róla vagy semmit..”
 • 14. Zsuzsi21 2009. július 01. 10:53
  „Milyen drogról beszélsz elemér???most hogy meghalt már egyből terjesztik a sok szemetet..eddig szó se volt se gyógyszerekről se semmiről...Majd lassan azt írják a szemetek,hogy az apja ölette meg vagy valaki más...Nem veszítek észre mennyi hülyeséget mondanak írnak?tegnap még azt is olvastam hogy 2 éve már halott volt meg hasonlók..aki ezt elhiszi marha nagy hülye...”
 • 13. Kata7 2009. július 01. 10:52
  „Viperetta teljes mértékben egyet értek veled.”
 • 12. Primax 2009. július 01. 09:13
  „Köszönjük Elemér !”
 • 11. lacim6 2009. július 01. 07:43
  „9. elemér Honnan veszed ezeket? bors blikk meg hasonlók mi”
 • 10. kata891 2009. július 01. 07:05
  „Nagyon sajnálatos,hogy csak ilyen rövid volt az élete. A művészek állítólag kétfelöl égetik a gyertyát. Őket nem lehet egy átlagos ember mércéjével mérni. Nagy énekes volt , soha nem lesz elfelejtve. Sajnálatos,hogy a koncertjét nem láthattuk már. Biztos hatalmas siker lett volna a koncert kár ,hogy nem válthatta valóra az álmát mások örömére is. Szivvel lélekkel ált a közönség elé. Nem kell mindenkit leócsárolni pláne olyan aki a nyomába sem ér. Amit pedig néha az újságok írnak azt nem kell kézpénznek venni. Már igazán tudhatnánk...”
 • 9. elemér 2009. július 01. 02:23
  „6. hozzászólás pacalpöri

  <moderálva>

  Pacalpöri fejen találta a szöget a fenti idézettel. Jacko heti $48,000 drog fogyasztó volt.
  Volt olyan patika L.A.-ben ahol $100,000-el tartozott. Sokáig lepkednek még a legyek a feje körül.”
 • 8. G.D 2009. június 30. 23:44
  „Hallo Vipi, már megint egyetrértek veked.”
 • 7. viperetta335 2009. június 30. 22:29
  „Hát nem tom mekkora csoda lehetett az az utolsó próba,tele gyógyszerrel,ötven kilósan,járni alig tudva és üres gyomorral...Meg mekkora hatalmas küldetés...Azért én még emlékszem,hogyan lettek a gyerekei,akik soha nem találkozhattak az anyjukkal és folyton le volt takarva a fejük.Meg nem is éppen félvér formák,márpedig apu eredetileg eléggé fekete volt.Meg ez a sok plasztika,öntorzítás,meg a pedofil-ügyei,Neverland,stb...Azért nem kéne máris félistenként tisztelni...Ötéves korától showba hajszolt gyerek,egy csomóan éltek belőle.Egy borzalmas roncs volt,először azt mondták a táncosai,hogy jártányi ereje nem volt,esett-kelt,azért volt tele kéák foltokkal,most meg már jön a misztikum,a csoda és a küldetés...Remélem,halálában megbékélt.Elcseszett élete volt,elcseszett gondolkodásmódja.Aki azt tesz magával,amit ő,aki ilyen ufóvá változtatja magát,aki addig plsztikáztatja magát,amíg leesik az orra,az nem komplett.”
 • 6. pacalpöri 2009. június 30. 22:13
  „moderálva”
 • 5. AranyKözépút 2009. június 30. 21:19
  „Azért IS imádtam, imádom, mert gy gondolkodott:
  "azért vagyunk itt, hogy terjesszük az üzenetet: szeretni és óvni kell bolygónkat, mert azt akarjuk, hogy az emberek megértsék, hogy nagyon-nagyon értékes"
  És nemcsak dalaival terjesztette ezt, pl. Earth song, hanem tetteivel is.
  Igazi humanista!Sajnálom nagyon, hogy elment a Király!”
 • 4. Wolfi 2009. június 30. 19:39
  „Kezd lerágott csontnak tűnni ez a Michael fiú! Ha normális lett volna és nem egy kifehérített, gyógyszerfüggő, pedofil akkor még mindig élhetne!”
 • 3. IV.Béla 2009. június 30. 19:30
  „Kicsit kezd már unalmas lenni..
  Vajon a sok rajongó akkor is könnyezne, hogy ha ne adj´Isten a saját édesanyja halt volna meg?”
22 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Michael Jackson nem is gyerekei apja?

A Michael Jackson halálát övező számos spekuláció közepette kétségek merültek fel azzal… Tovább olvasom