Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Michael Jackson halálának 2. évfordulójáról emlékeztek meg rajongói

Michael Jackson rajongói megemlékeztek a hét végén Los Angelesben a popkirály halálának második évfordulójáról.
A rajongók virágokat helyeztek el a glendale-i Forest Lawn Memorial Parkban az énekes mauzóleumánál. Ebben a temetőben nyugszik a popénekes régi barátja, a márciusban elhunyt Elizabeth Taylor színésznő is.

Michael Jackson 50 éves korában halt meg altató-túladagolás következtében 2009. június 25-én Los Angelesben. "Jobbá akarta tenni a világot, s most, hogy elment, ez a vágy a rajongóiban él tovább" - mondta egyik tisztelője a KABC helyi televíziónak. A Julienís aukciós ház a hét végére tűzte ki Music Icons (Zenei bálványok) című árverését. A szombat-vasárnapi aukción a Beatles, Madonna, Lady Gaga tárgyai mellett a kalapács alá kerül az a vörös dzseki is, amelyet Jackson a Thriller című klipben viselt. A dzsekiért 200-400 ezer dollárt várnak (38-75 millió forint), a bevételt a Shambala Preserve nevű szervezet kapja, amely befogadta az énekes két bengáli tigrisét. Los Angeles központjában a Grammy Múzeum állandó kiállítást nyitott Michael Jacksonról, amelyben többek között flitteres kesztyűje is megtekinthető.

A rajongók az interneten is megemlékeztek bálványukról: egyikük Jackson "egyedülálló és leírhatatlan szelleméről" ír, amely továbbra is egyesíti Michael megszámlálhatatlan hívét a határokon túl. Michael Jackson halálának homályos körülményei két év után is táplálják az összeesküvés-elméleteket és a jogi csatározásokat. Személyes orvosát, Conrad Murrayt nem szándékos emberöléssel vádolják, amiért a halálát okozó, műtéti érzéstelenítéskor használt propofolt beadta neki.

Az orvos elismerte, hogy beadta a gyógyszert, de azzal védekezett, hogy ezt a súlyos álmatlanságban szenvedő Jackson kérésére tette. Az énekes testvére, LaToya inkább a gyilkosság elmélete felé hajlik. Néhány napja megjelent könyvében az énekesnő azt írta, hogy Murray doktor "csak bűnbak". A vizsgálatnak Murray doktor személyénél messzebb kell terjednie - állította a Starting Over című kötet népszerűsítő kampánya során.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harry herceg ismét ˝szabad˝, és Pippával sem jár

Harry herceg ismét ˝szabad˝, és bátyjának sógornője, Pippa Middleton sincs a célkeresztjében. Tovább olvasom