Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Mentőakció: daruról ereszkedtek le a fuldokló nőért + videó

Egy építőmunkás egy daruról ereszkedett le, hogy megmentsen egy nőt, aki csónakjával férjével együtt a Des Moines folyóba esett egy gátnál.
Az asszony férjével együtt egy csónakban evezett szerda délután, amikor a csónakjuk hirtelen felborult, a házaspárt pedig elsodorta a víz. Köszönhetően a munkások gyors helyzetfelismerésének és bátorságának, a nőt sikerült kimenteni a habzó örvények közül, a férj azonban megfulladt.

"Láttam, ahogy a hajó elsodródik, aztán ahogy a férfi nekiütközik a híd alapjának." - nyilatkozta az egyik közelben dolgozó építőmunkás, Joe Lowe. "Megpróbálta a felborult csónakhoz rögzíteni magát. Hallottam, ahogy a feleségének kiabál, hogy vegye fel a mentőmellényt."

A férfi nem járt sikerrel, az asszony életét azonban megmentette a mentőmellény. Közel fél óráig lebegett a vízen az asszony, aztán egy másik munkás, Jason Oglesbee küzdelme sikerrel járt, és végre ki tudta emelni a nőt a habok közül.

A közelben dolgozó építkezésről érkezett a segítség, egy darut mozgattak a vízben hánykolódó nő fölé, és több sikertelen próbálkozás után végül egy hám segítségével ereszkedett le onnan a hős munkás. Közben egy csónakból mentőöveket is dobtak a bajba jutott asszonynak.

Oglesbee önként vállalkozott a mentőakcióra. "Tartson ki, nem hagyom itt!" - kiabálta az asszonynak. A nő azonnal belekapaszkodott, amint a munkás a víz szintjére ereszkedett.

Az életmentő férfi szerényen csak annyit mondott az érdeklődő újságíróknak, hogy nem volt nagy dolog, az egész csapatnak része volt a sikeres mentésben.

A hatvanas éveiben járó férj holttestét már ekkorra megtalálták.

A nőt a helyi kórházba szállították, állapota stabil.Fotók a mentőakcióról a Daily Mail oldalán.

Olvasóink írták

  • 1. Haru 2009. július 02. 16:13
    „Kellett a 60 éves férfinek fiatal feleségét izgalmas vadvizekre vinnie. Jó kis képek.
    ...Majd a nőt meglátogatta a fiatalember a kórházban...és boldogan éltek....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pokoli robbanás Viareggioban: már 18 halálos áldozat - fotók

Tizennyolcra emelkedett csütörtökre virradóra a viareggiói vonatszerencsétlenség halálos… Tovább olvasom