Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Mennyi pénz jár neked? Támogatás babáknak, mamáknak

GYES, TGYÁS, babakötvény, gyermekvédelmi támogatás - csak hogy néhányat említsünk. Hogy kinek mi jár, és hogyan igényelheti? Ebben segítünk!

A szülés közeledtével a kismamák keveset foglalkoznak a jogi útvesztők kisilabizálásával. Fontos azonban, hogy tisztában legyél néhány alapvető fogalommal, tudj azokról a támogatásokról és kedvezményekről, melyek megilletnek, és képes legyél eligazodni a támogatások bonyolult rendszerében. Hogy egyáltalán mire számíthatsz?Alanyi jogon járó juttatások

Anyasági támogatás

Az anyasági támogatás egy összegben járó, jövedelemnek nem minősülő családtámogatási ellátás, amelyet legkésőbb a gyermek születését követő 180 napon belül igényelhetsz, vagy a munkáltató családtámogatási kifizetőhelyén, vagy - ha nincs ilyen - a lakóhely szerint illetékes Magyar Államkincstár Megyei Területi Igazgatóságánál.

A cikk a femina.hu oldalon folytatódik>>

Olvasóink írták

  • 1. miracle 2009. július 30. 15:15
    „"magad döntheted el, mikor akarsz táppénzre"
    Legalább ne reklámozuk már ezt a hülyeséget. Táppénzre az ember nem saját maga írja ki saját magát, hanem az orvos dönti le, hogy indokolt-e. Első körben munkáltatónak olyan - könnyített - munkakört kell felajánlania a kismamának, ami számára nem megterhelő, nem pedig kismama=táppénz. Ennyi erővel mindenki az országban akkor megy táppénzre, amikor akar: "doktor úr, fáj a fejem". Minősített esete a dolognak, amikor a félév munkaviszonnyal rendelkező 23 éves leányzó azonnal iszkol táppénzre, amikor a közösbe még nem dobott semmit. Még minősítettebb, amikor terhesen felveteti magát aztán 3 hónap 1 nap múlva (próbaidő vége),: terhes vagyok ám, csókolom, holnap nem jövök.
    Fenti táppénzes lavírozás, meg a vázolt gyakorlatok - különös tekintettel azokra, akik a terhességi csíkok megjelenése után 8 perccel már táppénzen vannak - nagyban hozzájárultak a munkáltatók negatív véleményének kialakulásához a kismamákról, meg hát természetesen jellemzőek ügyeskedő kis országunkra. Úgyhogy kár erre még bíztatni is, had magyarodjon is így.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

4 tipikus szinglihiba - Ami miatt nem találsz párt

Unod a magányt? A párkeresésnek számos buktatója létezik. Derítsd ki, mit csinálsz rosszul, és… Tovább olvasom