Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Mélyebb volt a tó a szabályzatban előírtnál, ezért hagyták meghalni

Belehalt egy férfi az epilepsziás rohamba, mert a segítségül hívott mentők parancsnoka megtiltotta a szabályok áthágását.
A 41 éves Simon Burgess az angliai Hampshire közepén található tóban úszkáló hattyúkat akarta megetetni, amikor megcsúszott és beleesett a vízbe. A közelben álló szemtanúk egyike azonnal értesítette a segélyközpontot, ahonnan meg is érkeztek a szakemberek, ám menet közben kiderült, hogy ők nem mehetnek be a derékig érő vízbe, mert nincsenek kiképezve erre - írja a webbulvar.hu.

Az angliai tűzoltóság embereit két lépcsőben képezik ki vízimentésre, az első szint elvégzése után a szakasz csak bokáig érő vízbe mehet be, hogy kihozza az áldozatot. Ezúttal viszont hiába akart volna besétálni a tó közepén csapkodó férfiért az egyik tiszt, parancsnoka határozottan megtiltotta neki, hogy bemenjen, még úgy is, hogy szerzett egy mentőmellényt.

Eközben Burgess nem tudott talpra állni és kijönni az egyébként nem mély tóból, mert epilepsziás rohamot kapott, közben kontrollálatlanul csapkodott és a torz vigyor ült az arcára a roham miatt. Ezt azonban a partról nem lehetett megállapítani, így a csapat kénytelen volt megvárni, míg megérkezik a 2-es szinten kiképzett mentőegység, melynek tagjai bemehettek a bokánál magasabb vízbe is.

A férfi 10 perc után váratlanul arccal lefelé fordulva mozdulatlanságba dermedt. Tony Jones, egy helyszínen tartózkodó rendőr jelezte a mentők parancsnokának, hogy bemegy a vízbe, ám az utasítás egyértelmű volt: mindenki ott marad, ahol van. Mire megérkezett - 30 perccel az első csapat után - a speciális egység, Burgessen már nem lehetett segíteni.

A járókelők is döbbenten nézték, hogy senki nem veti bele magát a vízbe - de a civileknek is megtiltották a segítségnyújtást a hatóságok.

Az esetet követő boncolás jegyzőkönyve szerint a férfi életét meg lehetett volna menteni, ha időben kimentik a vízből, legfeljebb egy kisebb agyi műtétet kellett volna végrehajtani rajta az epilepszia miatt.

Olvasóink írták

 • 9. nils 2012. február 23. 01:43
  „Elsőre kacsára gondoltam, sajna mégsem az. Sötét Albion.”
 • 8. gig 2012. február 23. 01:11
  „Azért szánalmas, hogy egy rendőrnek parancsolhat egy tűzoltó.

  Itt egy cikk, az első képen az elhunyt látható, alatta a majdnem megmentő rendőr és a szabályimádó, egyébként gyilkos tűzoltó (Anthony Nicholls): http://www.dailymail.co.uk/news/article-2104935/Fire-chief-told-policeman-leave-drowning-man-3ft-deep-lake-half-boot-deep.html

  Reméljük, a brit tudósok majd hamarosan felfedezik, hogy a szabály van az emberért, nem pedig fordítva.”
 • 7. orion1 2012. február 23. 00:25
  „Van olyan, hogy bokáig érő tó? Ha kihívták a tűzoltókat a városi tóhoz, akkor nem kellett volna tudni, hogy az nem bokáig érő? A tűzoltók parancsnoka hogyan lett a rendőrök és a bámészkodók parancsnoka is? Miből állt a "bokáig érő" tűzoltók kiképzése? A rendőrök miért nem tettek bilincset a tűzoltók parancsnokára?”
 • 6. Uninterested 2012. február 22. 23:58
  „Na ezért ez kemény...”
 • 5. intar 2012. február 22. 20:22
  „Mindenki járjon úgy amit másnak kíván!”
 • 4. kopex 2012. február 22. 20:14
  „Harács orbán nem akar fürdeni???
  Akkor lehetne győzi farka a lélegeztető csöve...”
 • 3. Bit-man 2012. február 22. 19:25
  „Madarász!
  "de a civileknek is megtiltották a segítségnyújtást a hatóságok"
  Az elsők közt dobtam volna be a parancsnokot! Derékig érő víz...röhej..szerintem a parancsnokot kéne agyműtétre küldeni!”
 • 2. Madarász 2012. február 22. 19:01
  „A járókelők miért nem mentek be, nálunk már kimentették volna még a mentők kiérkezése előtt.”
 • 1. Dödölle 2012. február 22. 18:54
  „Ha nálunk történik, a vezetők dícséretet kapnának az agyműtét költségeinek megtakarítása miatt. A hátramaradottakkal meg kifizettetnék a feleslegesen kivonuló mentők felmerült költségeit. VIK-TOR ! VIK-TOR !
  ...hogy szakadtál volna bele anyádba...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

56 centiméteres a világ legalacsonyabb férfija

Csandra Bahadur Dangi 72 éves, 56 centiméteres, és hamarosan bekerülhet a Guinness Világrekordok… Tovább olvasom