Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Megtalálták Bansky legújabb elrejtett remekművét

A titokzatos brit graffitis a hét elején saját honlapján számolt be legfrissebb alkotásáról, de annak helyét nem közölte.
Megtalálták és nem sokkal később biztonságba helyezték Banksy új alkotását Bristolban. A fekete-fehér művet egy téglafalból nyíló sötét ajtóra festette a művész. A képen ölelkező szerelmesek láthatóak, akik egymás válla fölött átnézve a mobiljukra bámulnak.

A kép hétfőn került fel a névtelenségét őrző művész honlapjára, minden további információ nélkül, kimondatlanul is arra biztatva a rajongókat, hogy kutassák fel a festmény lelőhelyét. A macskaköves utcából és a sárga útjelzésekből arra lehetett következtetni, hogy a rajongók által Mobil szeretők címen emlegetett alkotás valahol Angliában van.

Forrás: Daily Mail
Forrás: Daily Mail

A képet hivatalosan Banksy egyik rajongója találta meg kedden a művész szülővárosa, Bristol egyik utcáján, és rögtön fel is töltötte a netre a helyszínen készített felvételeket. Valójában azonban az alkotás már vasárnap szemet szúrt a közelben működő Broad Plains Boys Club vezetőjének, aki kollégáin kívül nem mesélt másnak a felfedezéséről.

A kép hivatalos megtalálását követően a klub munkatársai feszítővasak segítségével elvitték az alkotást, és a helyére üzenetet helyeztek ki, amely szerint a művet átvitték a klubba, hogy megóvják az esetleges megrongálódástól. "Mindig nyitva vagyunk, éjjel és nappal, szóval az emberek bármikor bejöhetnek és egy csekély adomány ellenében megnézhetik a képet" - mondta a klub egyik munkatársa.

Forrás: Daily Mail
Forrás: Daily Mail

Mint hozzátette, a klub 120 éves, és 120 ezer fontra van szükségük a fenntartásához. A férfi szerint Banksy a masszív falra is festhetett volna, de nem így tett, ezért úgy vélik, hogy nekik akart segíteni a pénzgyűjtésben.

Az új hivatalos műnek Banksy honlapján történt megjelenése előtt néhány órával az angliai Cheltenhamben, a kormányzati kommunikációs központ közelében egy szintén neki tulajdonított művet fedeztek fel, amely azonban egyelőre nem került fel a művész honlapjára. A falra festett kép egy megrongált telefonfülke két oldalán három ügynököt ábrázol, akik telefonbeszélgetéseket hallgatnak le - adta hírül a BBC News.

Forrás: Daily Mail
Forrás: Daily Mail

"Mivel az alkotás egy magántulajdonban lévő ingatlanon van, ezért a tulajdonosnak kell eldöntenie, hogy meg akarja-e tartani" - mondta a helyi tanács szóvivője, aki szerint ez idáig nem sikerült kapcsolatba lépniük a tulajjal. Három évvel ezelőtt Bristolban véletlenül lefestették Banksy egy korábbi alkotását, amely egy rózsaszín maszkot viselő gorillát ábrázolt. A brit graffitiművész néhány londoni, southamptoni, New York-i és melbourne-i alkotása is áldozatául esett már a szándékos vagy véletlen rongálásnak.

Banksy egyelőre nem vállalta fel a cheltenhami alkotást, de más utcaművészek szerint a kép egyértelműen az ő kézjegyeit hordozza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Így jártam anyátokkal Robinja utálja lábait

Cobie Smulders Kanadából indult, nemzetközi modell lett, majd világhírű színésznő. Tovább olvasom