Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Megölték az első krokodilt, amely emberre támadt Floridában

A helyi lakosok nagy bánatára végeztek a floridai hatóságok egy hatalmas krokodillal, amelyet azzal gyanúsítanak, hogy megharapott egy, a felségterületére ittas állapotban behatoló szerelmespárt.
A Miamitól délnyugatra fekvő település, Gables by the Sea vizeiben lakó, Pancho becenevű hüllőt pénteken ejtették fogságba a hatóságok által felbérelt vadászok. Hogy milyen módon ölték meg a 3,7 méter hosszú, majdnem 150 kilós állatot, nem árulták el.

A városka lakói ellenezték Pancho befogását, és hangos ricsajt csapva próbálták meg biztonságos helyre zavarni a krokodilokat, amikor meglátták a vadászok érkezését. A helyiek szívükbe zárták és becézték a település kanálisaiban tanyázó, ijesztő méretei ellenére békésnek tűnő állatot, és a szerelmespárt hibáztatták a történtekért.

A részeg pár egy, a krokodilok számára fenntartott csatornába ugrott bele, ráadásul éjnek éjjelén, amikor a hüllők a legaktívabbak és a leginkább készek megvédeni területüket.

"Ez az ő élettere volt, mielőtt mi idejöttünk. Joga van itt lenni, védelem alatt áll, és azoknak, akik hajnali kettőkor beleugranak egy csatornába, nemcsak a krokodiloktól, hanem a barrakudáktól és a cápáktól is félniük kell" - mondta egy helyi lakos a Miami Herald című lapnak.

Floridában mindössze 2000 krokodil él, míg kisebb rokonaik, az aligátorok számát 1,3 millióra becsülik. A vasárnapi az első ismert krokodiltámadás Floridában, miközben az aligátorok évi átlagban hat embert harapnak meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertőzött szikével műtötték a fiatal nő agyát

A beavatkozás sikeres volt, de a fiatal anya személyisége hirtelen megváltozott. Depressziós,… Tovább olvasom