Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Megkezdődött Michael Jackson orvosának pere - galériával

Több mint két évvel azután, hogy megállt a "pop királyának" szíve, Los Angelesben megkezdődött a halálában felelősnek tartott orvos, Conrad Murray pere.
Ha bűnösnek találják, az orvosi mulasztással vádolt Murray doktort négy évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. A pert, amely a várakozások szerint egy-másfél hónapig tart majd, élőben közvetíti több amerikai tévéállomás.

tárgyalás igen részletes betekintést enged a nagyközönségnek Michael Jackson életének utolsó szakaszába, amely alatt a világsztár a "nagy visszatérésre" készült, miután karrierjét 2005-ben annak ellenére keresztbe törte egy gyerekmolesztálási per, hogy abban felmentették. Jackson egy 50 fellépésből álló sorozatra készült Londonban This Is It címmel.

Michael Jacksont 2009. június 25-én minősítették halottnak a Propofol nevű kórházi altató és több nyugtatószer túladagolása miatt. A vádat képviselő David Walgren ügyész szerint "Jacko" halálát Murray doktor okozta, aki úgy altatta őt rendszeresen az erős gyógyszerrel, hogy nem felügyelte kellőképpen annak hatását.

Michael Jackson a halálos ágyán. Fotó: MTI (galéria)

A vád, amely a nyitóbeszéd állításait fotókkal és hangfelvételekkel - egyebek között az erősen bódult Jackson hangjával - igyekezett alátámasztani, alapvetően Conrad Murray alkalmatlanságának és gondatlanságának bizonyítására készül

"Fenomenálisnak kell lennünk - mondta a készülő fellépéseiről a hangfelvétel tanúsága szerint alig érthetően, de határozottan felismerhető hangon Jackson Murraynek. - Amikor az emberek elmennek majd a fellépésemről, azt akarom, hogy azt mondják: egész életemben nem láttam még ilyet!"

Walgren a hanganyagra hivatkozva hangsúlyozta, hogy Murray tudta, hogy pontosan hogyan hat páciensére a Propofol és Michael Jackson azért halt meg, mert bizodalmát az orvosba helyezte. Walgren szerint Murray félrevezette a mentősöket és az intenzív osztály orvosait, amikor elhallgatta előlük, hogy Propofollal altatta betegét. Azzal vádolta az orvost, hogy az előírásokat megszegve magára hagyta az altatásban lévő betegét és nem hívta azonnal a mentőket, amikor Jacksont eszméletlenül találta, hanem mintegy 20 percet elvesztegetve a feladatot az egyik testőrre hárította.

A Murrayt védő ügyvédcsapat vezetője, Ed Chernoff kijelentette, hogy Jackson, aki függővé vált az altatószerektől és a fájdalomcsillapítóktól, a halála előtti napokban a tervezett visszatérése miatt a kétségbeesés jeleit mutatta, és a végzetes nap reggelén maga adagolta túl magának a Propofolt, valószínűleg szájon át bevéve a gyógyszert, amikor az orvos már nem volt a hálószobájában. A sztár a halála előtt annyi Lorazepam nyugtató-izomlazító tablettát vett be, amennyi hat embernek is elegendő lett volna.

Az ügyvéd szerint nem neki kell megítélnie, hogy Murray jó orvos-e, de mint mondta, az ügyfele és Jackson jó barátok voltak és a vádlott éppen azon volt, hogy leválassza Jacksont a Propofolról. A védő beszéde alatt Murray többször elérzékenyült.

A perben a Jacksont kórházba szállító mentősök, orvos-szakértők, valamint az énekes és az orvos munkatársai és ismerősei mellett a tanúk padjára szólíthatják Jacko 13 éves lányát, Parist is, aki ott volt a helyszínen, amikor az apja meghalt. A vád első tanúja Kenny Ortega koreográfus és filmrendező lesz, akinek oroszlánrésze lett volna a This Is It színpadra állításában.

Olvasóink írták

 • 5. rubeola 2011. szeptember 29. 11:56
  „Az újságíró ne utcai szleng stílusban írjon, azt halljuk lépten-nyomon az utcán!!!”
 • 4. pappe 2011. szeptember 29. 11:30
  „"brutál fotók Jackóról - galériával" Azért ez nagy beégés, hogy "fotók", meg hogy "galériával". Nos. A 11 db fénykép közül összesen 3 (!) db ábrázolja Jacksont, de abbó 2 db teljesen egyforma, sőt ez a kép megtalálható a harmadik Jacksonoson is - kicsinyítve. Nagyotmondásból jeles!”
 • 3. öröksoproni 2011. szeptember 29. 09:22
  „Életében is brutális volt, ahogy elevenen esett szét. Megint a szenzációhajhászás a cél a perrel is: ki tudja a koncertet túlélte volna-e, egyáltalán ő lépett volna-e fel, vagy valami hasonmás. A dokit úgyis elítélik, mert ezt a szerencsétlent istenítette mindenki.”
 • 2. pappe 2011. szeptember 29. 08:25
  „1-hez: Jogos a kérdés! Egy haldoklóról készített fénykép nagyon szomorú, de korántsem tartozik a "brutál" kategóriába. Arról nem is beszélve, hogy ez a szó helyesen így hangzik: "brutális". A rövid változat az utcai szleng kategória, írott média (kivétel a bulvármédia) általi használata nem ajánlott.”
 • 1. antistar 2011. szeptember 29. 07:06
  „De hol vannak a brutál fotók???????????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nelly Furtado iskolát alapít a Kadhafitól kapott pénzből

Nelly Furtado énekesnő lányiskolát alapít Kenyában a Moammer Kadhafi elűzött líbiai vezetőtől kapott… Tovább olvasom