Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Megkezdődött Győzikéék adócsalási pere - galériával

A Salgótarjáni Városi Bíróság hétfőn megkezdte Gáspár Győző és társai adócsalási perének tárgyalását.
A Salgótarjáni Városi Bíróság hétfőn megkezdte Gáspár Győző és társai adócsalási perének tárgyalását. Gáspár Győzőt és feleségét 22,2 millió forintos adócsalással vádolják az RTL Klub Győzike-show című műsora kapcsán.

A tárgyaláson ismertetett vádirat szerint az RTL Klub nem a show-ban szereplő házaspárral, hanem egy Gáspár Győző által megjelölt gazdasági társasággal, Bangó Attila cégével kötött szerződést. Bangó ezzel a produkció névleges ügynöke lett, és elvállalta a színlelt szerződés megkötését.

A szerződésben Bangó Attila lett a szerződő fél, a Gáspár házaspárt résztvevőként jelölték meg. Bangó Attila nem vett részt a produkcióban, így díjazás sem illette meg, a házaspár viszont nem szerepeltette adóköteles bevételét az adóbevallásban.

Győzike a bíróságon. Fotó: MTI (galéria)

A vádirat szerint Gáspár Győző 2005-ben és 2006-ban 11,5 millió, a másodrendű vádlott Gáspárné Balla Beáta pedig 2006-ban 10,7 millió forint kárt okozott az adócsalással.

A harmadrendű vádlottat, Bangó Attilát bűnsegédlettel vádolják, mert a házaspár az ő vállalkozásának közvetítésével vette fel a honoráriumot a színlelt szerződés alapján. Gáspár Győző ügyvédje többször is hangsúlyozta: a "hiányos és pontatlan" vádiratból nem derül ki, hogyan került a pénz Bangótól Gáspárékhoz. Gáspár Győző pedig azt mondta: nem kapott pénzt Bangótól.

A hétfői tárgyaláson egyik vádlott sem mondta magát bűnösnek, és egyikük sem tett vallomást. Gáspár Győző és felesége nem tett vallomást a nyomozás során sem. Bangó Attila - a tárgyaláson ismertetett - korábbi vallomása szerint az RTL-es kifizetésből alvállalkozóknak adott pénzt, de nem tudta őket megnevezni, és ehhez hétfőn sem volt hozzáfűznivalója. Az ügyészség a vádirat elkészültekor az elcsalt összegnek megfelelő vagyonelkobzásra tett javaslatot, az elkövetők egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak.

A per tárgyalását hétfőn másodszor kezdte meg a bíróság, mivel szeptember 12-én Gáspár Győző egészségi okokra hivatkozva nem jelent meg. A bíró a nyilvános tárgyalás mellett döntött, noha Gáspár Győző szerette volna, ha a sajtó nincs jelen. Mint mondta, az újságírók jelenléte neki sem tesz jót, és a bíró szavait is kiforgatják majd. Kép- és hangfelvétel készítéséhez egyik vádlott sem járult hozzá. A tárgyalás október 17-én folytatódik.

Olvasóink írták

 • 7. Contar 2011. szeptember 28. 12:36
  „Vagyonelkobzás? Győzike és Béjá asszony (papiron) vagyontalanok, minden a gyerekek nevén van.”
 • 6. Gudianyu 2011. szeptember 26. 20:25
  „Lecsukni őket + vagyonelkobzás és elgondolkodhatnának, hogy nekik sem szabad mindent.”
 • 5. RickCartman 2011. szeptember 26. 19:50
  „válaszul már részvét-kampányba is kezdtek: a nem-túl-sovány-leányka két hetes jogsival balesetet okozott, fáj a gerince nekije, most sajnálni kell őket - elterelés ezerrel, vakulj, olvasó!”
 • 4. Star-Spangled 2011. szeptember 26. 19:03
  „#3 Meg kaphatna a "folytatast" is!!!”
 • 3. tradermike 2011. szeptember 26. 18:57
  „"Hogy mondta Bíró Úr? 5 év? ..."”
 • 2. Star-Spangled 2011. szeptember 26. 18:32
  „5-ev sitko es teljes lefosztas!!!!!!”
 • 1. toto72 2011. szeptember 26. 16:51
  „Vagyonelkobzás!!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szülőkkel étkező gyerekeknek nincsenek étkezési zavaraik

Kisebb arányban szenvednek étkezési zavarokkal kapcsolatos betegségekben azok a kamaszok, akik… Tovább olvasom