Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Meghalt Whitney Houston lánya

Életének huszonharmadik évében meghalt a néhai Whitney Houston amerikai énekesnő lánya. A lány idén január 31-én került kórházba, ahol mesterséges kómában tartották.
Életének huszonharmadik évében meghalt a néhai Whitney Houston amerikai énekesnő lánya.

Bobbi Kristina Brown az egykori popsztár és a rapper Bobby Brown egyetlen közös gyereke. Halálát az Entertainment Online című amerikai honlap vasárnap jelentette be a családra hivatkozva.

"Bobbi Kristina Brown 2015. július 26-án családja körében hunyt el. Isten karjában végre békére lelt. Még egyszer szeretnénk mindenkinek megköszönni azt a rengeteg szeretet és támogatást, amelyet az elmúlt néhány hónapban kaptunk" - mondta Kristen Foster, a Houston család képviselője vasárnap.

A 22 éves lány idén január 31-én került kórházba azt követően, hogy anyja halálához kísértetiesen hasonló körülmények között, a fürdőkádban találtak rá eszméletlenül saját lakásában, Atlantában. Itt élt együtt barátjával Nick Gordonnal, akit a nyilvánosság előtt férjének nevezett, bár hivatalosan nem házasodtak össze. Az orvosok mesterséges kómába helyezték, hogy megmentsék életét, emellett lélegeztető gépre is kapcsolták.

Mivel agya súlyosan károsodott, és állapota nem javult, a közelmúltban átszállították a Georgia állambeli Dluthban található Peachtree Keresztény Hospice otthonba, vasárnap ott érte a halál.

A lány édesanyja, a világhírű Whitney Houston több mint három évvel ezelőtt, 2012. február 11-én halt meg egy Los Angeles-i szállodai szoba fürdőkádjában. A halottkémi vizsgálat szerint a 48 éves énekesnő szívbetegsége és kokainfogyasztás miatt fulladt a kádba.

1
2012. augusztus 16-i kép Bobbi Kristina Brown amerikai énekes-színésznőről, Whitney Houston néhai amerikai énekesnő lányáról egy Los Angeles-i filmbemutatón.
Fotó: MTI/AP/Invision/Jordan Strauss

Az akkor 18 éves Bobbi Kristina Brown anyja halála után arról beszélt Oprah Winfrey műsorában, hogy szeretné tovább vinni anyja hagyatékát, mint énekes, színész és táncos. "Nemcsak anya volt, ő volt a legjobb barát" - mondta Winfreynek. A lány pályafutása azonban nem tudott lendületet venni. Bár voltak televíziós szereplései, nem sikerült befutnia. Énekesként pedig akkor aratta a legnagyobb sikert, amikor 2009-ben anyjával duettet énekelt a New York-i Central Parkban.

Halála hírére számos híresség fejezte ki együttérzését a családjával. "Nehéz a szívem. Pihenj békében édesanyáddal Bobbi Kristina. Imáimat küldöm a Brown-Houston családnak" - fogalmazott Twitterén a Grammy-díjas Missy Elliot. "Nagyon fogsz hiányozni" - twitterezte Vivica A. Fox színésznő.

Whitney Houston és Bobby Brown 2007-ben vált el. Az énekesnő kapta meg a lánya feletti felügyeleti jogot. Bobbi Kristina együtt nőtt fel a nála három évvel idősebb Nick Gordonnal, akit árvaként vett magához Houston, bár hivatalosan sohasem adoptálta. Gordont a végrendeletébe sem vette be a sztár, de Houstont a tinédzser Bobbi Kristina és Gordon is "mamának" szólította.

Januárban Gordon volt az, aki megtalálta Bobbi Kristinát a lakása fürdőkádjában. Gordon és Bobbi Kristina családjának kapcsolata erősen megromlott a lány kórházba kerülése után. Houstonék elérték, hogy a férfi ne látogathassa a kórházban. Június 24-én pedig, amikor átszállították a hospice otthonba, a kómában fekvő Bobbi Kristina bíróság által kirendelt képviselője azzal vádolta meg, hogy kapcsolatuk idején erőszakosan viselkedett a lánnyal és miközben a kórházban feküdt, több mint 11 ezer dollárt vett el a bankszámlájáról.

Bobbi Kristina, anyja örököseként mesésen gazdag volt, de pénze biztonságos alapokban feküdt, hogy ne lehessen kicsalni tőle. A Houston család nem hozta nyilvánosságra, hogy mekkora is valójában Whitney Houston hagyatékának értéke. Egy bíróság májusban Bobby Brownt és Pat Houstont nevezte ki a lány közös gyámjának.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háborús emlékiratot filmesít meg Angelina Jolie

A 40 éves sztár a kambodzsai Loung Ung háborús emlékiratából készít egészestés filmet a Netflixnek. Tovább olvasom