Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Meghackelte a Facebookot: börtönbe kerül a brit diák

Egy brit diákot nyolc hónapi börtönbüntetésre ítéltek pénteken, mert kényes információkat lopott el a Facebook közösségi honlap belső hálózatából.
Egy brit diákot nyolc hónapi börtönbüntetésre ítéltek pénteken, mert kényes információkat lopott el a Facebook közösségi honlap belső hálózatából.

Az ügyész elmondta, hogy Glenn Mangham 26 éves diák otthonából, az észak-angliai York városából hatolt be a Facebook számítógépes rendszerébe és "felbecsülhetetlen" szellemi tulajdont lopott el. "Előre kitervelten járt el, kétségkívül leleményes és kifinomult, megfontolt volt" - mondta az ügyész, aki szerint ez volt eddig közösségi honlap ellen a legsúlyosabb incidens, amelyet brit bíróság elé vittek.

Az mindazonáltal nem világos, hogy milyen információt szerzett meg Mangham, a rendőrség annyit mondott, hogy személyes felhasználó adata nem került veszélybe.

A Scotland Yard szerint a behatolás tavaly áprilisban "rövid ideig tartott" és arról nem nyújtott felvilágosítást, miként sikerült a diáknak feltörnie a Facebook rendszerét. A szoftverfejlesztő diák december 13-án vallotta magát bűnösnek, és azzal érvelt, hogy csupán meg akarta mutatni a cégnek, miként javítson biztonságán.

A bíró azonban azt mondta, hogy Mangham cselekedetének "nagyon súlyos potenciális következményei" lehettek volna, amelyek "teljesen megsemmisítőek" lehettek volna a Facebook számára. "Magának, és mindazoknak, akik kísértést éreznek, hogy így cselekedjenek, meg kel érteniük, mennyire súlyos ez" - közölte a bíró.

Olvasóink írták

  • 2. knifemaster 2012. február 19. 06:21
    „"személyes felhasználó adata"
    Van személytelen is? :D
    Ez az MTI egyre "magyartalanabb"...”
  • 1. AranyKözépút 2012. február 18. 01:12
    „Facebook? Hagyjátok a p-ba. Pukkadjon a lufi...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A férfi, akit minden nap kielégítene egy nő

Nem mindennapi ajánlatot kapott David Choe graffitiművész. Tovább olvasom