Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -2°C | 6°C Még több cikk.

Meggyalázták Hofi Géza emlékét: leszakították a humorista szobrának fejét

Egyik napról a másikra tűnt el a Mikroszkóp Színpad elől a kultikus szobor feje, amely Hofi Gézát formálta.
A Bors kiment a pesti Broadwayre, és utánajárt a dolognak.

- Tegnapelőtt épségben volt a szobor. Úgy hallottam, hogy az éj leple alatt tűnt el a fej, de elképzelésem sincs, ki lehetett a tettes. Sok részeg fiatal járkál erre esténként, talán ők tépték le - hangzott el több ott dolgozó vendéglátós szájából a Nagymező utcában.

Hofi özvegye, Ildikó is értesült arról, hogy meggyalázták a férje emlékét.

- Meg vagyok döbbenve! Két hete még megvolt az a fej. Remélem, minél előbb elkapják a tettest. Nem értem, hogyan történhetett ez - zárta rövidre Hofi Ildikó, akivel egyetértett a humor királyának barátja, Koós János is.

A lap az üggyel kapcsolatban felkereste a terézvárosi önkormányzatot.

- Tegnap 12 után kapott a hivatal e-mailen egy bejelentést a Komédiás Kávéházból, hogy leesett a Hofi Géza-szobor feje, és a műnek ezt a részét jelenleg is ott őrzik. Természetesen felkerestük a Budapest Galériát az együttműködés érdekében, és azt beszéltük meg, hogy mielőbb helyrehozzuk a kárt, mert nagyon fontos nekünk a Nagymező utca eme ékessége. A feljelentést egyébként már megtette Török Tamás, a galéria vezetője - árulta el Németh Andrea, az önkormányzat sajtófelelőse.

A Bors beszélt a szobor alkotójával, Stremeny Gézával is. A művész elmondta, úgy tudja, kedvelt szokása volt a vigalmi negyedből hazatartó ittas fiataloknak belekapaszkodni a fejbe, és egy ilyen alkalommal megadta magát az anyag. Az alkotás helyreállítása körülbelül félmillió forintba fog kerülni.Ű

 
Borsonline.hu


 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2:1 - Illúzió és szerencsejáték Kiss Ádámmal és Benk Dénessel

2:1 - Illúzió és szerencsejáték Kiss Ádámmal és Benk Dénessel
Kártya, dobókocka, rulett, jóslat egy kis extrém téli sporttal fűszerezve. Tovább olvasom