Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Megérkezett Vilmos és Harry a Westminster-apátságba

Megérkezett esküvőjének helyszínére, a londoni Westminster-apátságba Vilmos brit trónörökös, majd nem sokkal később menyasszonya, Catherine Middleton is. Catherine bevonulása után elkezdődött az évszázad esküvőjeként emlegetett szertartás.
Vilmossal együtt utazott a Clarence House-ból - a herceg és édesapja, Károly trónörökös közös londoni rezidenciájáról - a vőlegény öccse és esküvői tanúja, Harry herceg is.

Vilmos az Ír Gárda vörös-fekete parancsnoki díszegyenruhájában érkezett az ősi londoni koronázó templomba, az útvonal mentén felsorakozott tízezrek üdvrivalgása közepette.

Harry a királyi légierő díszegyenruháját öltötte magára a jeles esemény alkalmából.

A hercegi testvérpár a királyi család egyik különleges kialakítású, sötétbordó Bentley limuzinján hajtatott a parlamenttel szemközt emelkedő Westminster-apátsághoz, amely harangzúgással fogadta II. Erzsébet királynő két unokáját.

Harry megbízható udvari információforrások szerint nem felejtette otthon az esküvői gyűrűt, amelyet majd bátyja húz az ara, Catherine Middleton ujjára a házassági fogadalmak elhangzása után.

A Ladbrokes fogadóiroda a pénteki esküvő előtt komoly, 100/1 nyereményeséllyel kínált fogadási lehetőséget arra, hogy Harry herceg otthon felejti az esküvői gyűrűt.

Nem sokkal Vilmos és Harry után megérkezett a templomba - motoros rendőr felvezette fekete Jaguarral - Carole Middleton, a menyasszony édesanyja és James, Catherine öccse is.

A Middleton-család az igen patinás londoni Goring szállodában töltötte az esküvő előtti utolsó éjszakát.

A hotelből - édesapja, Michael Middleton oldalán - a ceremónia hivatalos kezdete előtt néhány perccel megérkezett az apátsághoz Catherine Middleton is, a királyi család által rendelkezésére bocsátott Rolls-Royce-szal.

A szálloda bejárata elé hevenyészett paravánt emeltek, így csak akkor vált ismertté az érkezés pillanatáig szigorú titokként kezelt esküvői ruha és a tervező kiléte, amikor Catherine a templom előtt kilépett a különleges járműből.

A trónörökösi ara az Alexander McQueen és Sarah Burton nevével fémjelzett divatház fátyollal és rövid uszállyal ellátott, elefántcsont-fehér színekben játszó alkotását viselte.

A menyasszonyt édesapja vezette az oltárhoz, ahol Vilmos és Harry várta őket. Catherine esküvői ruháját Vilmos is akkor látta először, amikor menyasszonya bevonult a templomba.

Az esküvői szertartás - közép-európai idő szerint - nem sokkal déli 12 óra után elkezdődött.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

II. János Pál pápa - életrajz

Május 1-jén a Vatikánban boldoggá avatják II. János Pált, aki 1978 és 2005 között a 264. római… Tovább olvasom