Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Megcsalás: Ön mit nevez annak? Szavazzon!

Elhagyja férjét/feleségét, ha az megcsókol valaki mást, vagy a legdurvább megcsalást is hajlandó megbocsátani megtévedt párjának? Szavazzon!

A hűtlenség belénk van kódolva, kár ezen rugózni? Ön mit nevez egyáltalán hűtlenségnek? Hajlandó megbocsátani?

Különböző blogokon újra meg újra előkerül a hűtlenség témája. Ilyenkor rendre egymásnak feszülnek az indulatok pro és kontra, mi pedig arra keressük a választ, hogy Ön, kedves Olvasónk miként vélekedik a megcsalás-témakörről. (Tényleg, azt észrevette már, hogy a férfiak nagyobb előszeretettel hangoztatják, hogy a genetika okán joguk van a poligámiára? Az is figyelemre méltó, hogy ugyanezen hímek nehezebben tolerálják, amikor esetleg ők válnak megcsalatás áldozatává...)

És ön?
És ön?

1. Ön aztán sosem csalná meg!
Önről lehetne mintázni a tökéletes partnert, hiszen eszébe sem jut egyebütt keresni a testi örömöket. Megcsalád szóba sem jöhet, Ön valóban képesnek érzi magát, hogy örökkön örökké csak egyetlen emberrel ossza meg az ágyát. Ugyanezt párjától is elvárja, ha pedig megcsalnák önt, azt nem bocsátaná meg.

2. Szívesen megcsalná, de becsületből/együttérzésből nem teszi
Csak az elvárások és normák miatt nem teszi, de liberális nézeteket vall, azt gondolja: aki akar, dugjon félre, Ön mindenesetre inkább megtartóztatja magát. Bár lett volna rá lehetősége, nem élt vele, mert ahhoz túlságosan szereti partnerét, de egyáltalán nem biztos abban, hogy 10 év múlva is ugyanezt gondolja majd.

3. Megcsalj/ta és titkolj/ta
Amit nem tud a párom, az nem fáj – vélekedik. Önnek ez alanyi jogon jár, mert hát mégiscsak emberből vagyunk, aki – mint tudjuk – esendő. Nem számol be az ügyről partnerének, mert nem akarja, hogy esetleg elhagyják, és nem cserélné le az illetőt a "harmadikra".

4. Megcsalta, de ebből nem csinált titkot
Úgy gondolja, egy egészséges párkapcsolat nem feltétlen a hűségen alapszik. Más értékek előbbrevalók, mint a hűség, és előszeretettel hangoztatja: ettől még nem szereti párját kevésbé. Esetleg gyerekeik vannak, akik miatt kapcsolatukba simán belefér egy-egy ilyen botlás, esetleg botlás-sorozat, ez nem ad okot elválásra.

Ön hogy vélekedik a hűtlenkedésről? Írja meg!


Olvasóink írták

59 hozzászólás
 • 59. L.Judit 2009. augusztus 14. 19:06
  „Sziasztok!
  Hallgattatok ma már szerelmes dalokat? Pedig estére be kéne izzítani a motorokat. Papucsokat lerúgni és mehet a menet, csak győzzétek az iramot minden este, mostantól. Én + beveszem a magam kis vörösborát, hátha jobban alszom. Vki nagyon hiányzik. Van tippetek, h ki?
  Szép álmokat!”
 • 58. L.Judit 2009. augusztus 14. 08:21
  „Sziasztok! Ébresztő!
  Hol vagytok? Mit csináltok? Ja, éjt nappallá téve dolgoztok, míg én itthon meresztem a seggem munka nélkül és azon agyalok, h mért nem vagyok még gyémánt, pedig Farkas Enikő 1992. novemberében Tihanyban megmondta, h már rég annak kéne lennem. Miért? Mert kaptam Aalen -Fachsenfeldben - Stuttgard mellet 1 kis faluban 1987. október 1-2 körül egy igazi smaragdot? Ki tudja mit jelent? Én csak sejtem. Remélem valaki felhomályosít hamarosan, lehetőleg azon a napon, amikor a "Kedvesem" szabadul. Este 7-re menjünk? Mert h akkor kezdődik a program, valahol Európában, a SAS-fészekben, ugye? Helikopteres bevetés is lesz? Kár, h Mariandl nem jöhet el, csak a fia, mint a pénzgyárosékhoz 2005-ben. De vigyázzatok! Mert ha megyek, én gyémánt + smaragdesőt kérek a trónról figyelve a teljes vezérkarral együtt, vasárnapra meg napsütést /, de csak 28 fokot max. árnyékba/, mint mindig, Nem baj? Gyerekek, rokonok, barátok is jöhetnek? Nem tudom, be fognak-e férni a 2 limóba, majd meglátjuk. Szelektálni szabad - vagy több kocsi lesz? A Névlistákat már tavaly megküldtem, remélem még vkinek megvan. Ha nem, a régi lelkizős kazettákon rajta van a nevük.”
 • 57. L.Judit 2009. augusztus 14. 07:24
  „Sziasztok!
  Mi van Veletek? Nincs hangotok, nincs véleményetek csak hallgatásba burkolóztok? Vagy most rendezitek soraitokat?
  Csajok! Figyeljetek! Segítek a rendrakásban. Akkor van a nászéjszakán "véres lepedő", ha Ő szeretné + mi meg akarjuk. Az 1 nagy hazugság, hogy csak akkor, ha szűzek vagyunk. A PASIK minden csajnál az ELSŐK akarnak lenni. DE... akkor kin fognak gyakorolni? Szerintetek? A borotvált, "Hitler-bajuszos" k...kon. Ki akar magának ilyen "fazont"? A fiúk sem akarnak "metélkezni", nem igaz?
  Vigyázzatok magatokra!”
 • 56. L.Judit 2009. augusztus 11. 21:06
  „Sziasztok!
  Már megint én. Tegnap találtam egy dalt, ami szerintem nagyon ide illik.Remélem tetszeni fog Nektek. A Nagy ő + én is romantikusak vagyunk, szeretjük a dalokat, a "nagy színész" nem érti mért hallgatok zenét, zenész létemre. Szerintetek?
  http://www.youtube.com/watch?v=Esh9tvoaTXE&feature=related”
 • 55. L.Judit 2009. augusztus 11. 20:35
  „Kedves bodor!
  Köszönöm, hogy írtál. Egyetértek. Tudod hol romlott el nálunk a dolog? A férjem az anyám pénzéért és nem miattam nősült. A színjátékot csak fél évvel bírta az esküvőnk után. Akkortól jött a "fekete leves". És mikor megláttam pótcselekvés közben és megkérdeztem, hogy miért?, hát nem tudott rá válaszolni. Több, mint 20 évig elnéztem neki. Aztán jött a Nagy Ő a nagy szeretetével és ettől minden megváltozott, mert a színjáték és az őszinte kapcsolat között óriási a különbség. Sajnálom, tapasztalatból tudom milyen az, ha az embert csak elviselik vagy tiszta szívből szeretik. A különbséget érezni lehet, nagyon. Ezért tettem próbára a Nagy Őt az ágyban. Tudni akartam, hogy színészkedik vagy őszinte? Az utóbbi igazolódott be. Hála Istennek. Jó volt a megérzésem és jól döntöttem. Mert nem mindegy, h évek vagy alkalmak kérdése az összeszokás és hogy nekem is jó legyen, rám is odafigyeljenek. Vagy szerintetek egy vállrándítással elrendezhető, hogy majd legközelebb neked is jó lesz és befordul és bevágja a szunyát? Melyik a jobb? Nekem megdöbbentő volt, hogy két pasi között ekkora lehet a különbség. Persze én rontottam el ezt is. Tapasztalatok és előélet nélkül mentem férjhez, mert úgy gondoltam így a helyes. Ma, ennyi idős fejjel azt mondom: ez nem volt túl bölcs döntés. Egy csomó kíntól megkímélhettem volna magam, ha ... De akkor sem az ágyban kezdeném. Csak azzal, aki megérdemel, mert úgy bánik velem. A többinek viszlát! Én nem hiszek az egy éjszakás kalandokban. Ti mit gondoltok?”
 • 54. bodor 2009. augusztus 10. 20:30
  „Már a puszta gondolat,hogy megcsalnak elég,csak igazi szép tiszta szerelemben, lehet egymás testében olvadni,a többi már csak <moderálva>.Amikor már nem tudunk,egymás szemébe nézni, szeretkezés közben,mikor már kevésbé teszünk egymásnak,akkor jönnek a külöböző pózok,pótcselekedetek ,de azok már nem a szeretkezésről szólnak. A szerelmes féfit, nem érdeklik a különböző porno figurák,max egy két percig,nem xextelefonál,sokszázezerért,nem vetkőzteti szemével, bugyijára a másik nőt,stb-ezek már a megcsalás gondolatáról szólnak.”
 • 53. L.Judit 2009. augusztus 10. 17:47
  „Kedves jucixyz!
  Teljesen igazad van. Viszont, ha bunkózik Veled egyfolytában, csak akkor, ha Ő akarja és a francia nyelvlecke sem segít, mert jobban szereti a felnőtt filmeket? Akkor mi van? Te mellette maradnál?
  Kedves tricse! Erről mi a véleményed? Nem ezt hívják úgy, hogy hab a tortán? Köszi a betegség megnevezését. Én úgy jellemezném, hogy apja fia. Na mindegy. Ennyit a boldogságról mára. Tény, hogy a Nagy Ő megvan. Minek akkor abajgatni a múltat? Egy a lényeg, én utána már nem "két kapuztam". Döntöttem és betartottam. Hiába zsarolt. Váljék egészségére. Aki nekem nem kell, az holnap után sem fog, még szánalomból sem. Így legalább én eldöntöttem helyette a kérdést. Ő "győzött"!
  Ezeket a virágnyelven írt frázisokat pedig csak azért küldtem NEKTEK FIÚK, hogy tudjátok: az éremnek mindig 2 oldala van. Ne csak ránk, csajokra szövegeljetek. Ti sem vagytok SZENTEK! Tisztelet a kivételnek, ami köztudott, hogy erősíti a szabályt. Én szerencsésnek mondhatom magam, mert megtaláltam 1 kivételt. Ti is keressétek meg. Higgyétek el, megéri! Persze akinek megvan, az örüljön és figyeljen oda a másikra holtomiglan-holtodiglan. Rendben?”
 • 52. jucixyz 2009. augusztus 10. 12:49
  „Ha igazán szeretem a párom és ő is viszont szeret,mindent megad nekem amire csak vágyhat egy nő. Minek csaljam meg, ha boldog vagyok mellette.”
 • 51. tricse 2009. augusztus 10. 11:50
  „Na akkor ha már virágnyelv ,ezek szerint a betegség neve nárcisztikus hajlam?:) Az nem baj ha nem elsőre találod meg az igazit--velem is így történt! Visszavágóilag vagy sem ,a lényeg,hogy megvan a nagy Ő!:)
  És most a másik tükrökkel él együtt vagy ő is megtalálta a maga "tükörképét"?”
 • 50. L.Judit 2009. augusztus 10. 11:00
  „Szia tricse!
  Akkor jöttem rá, h gond van, mikor 3 hónapos volt a nagylányunk. Virágnyelven írom le a problémát, remélem érteni fogod: férfi a tükörben, a fürdőben. Te meddig hagytad volna "visszavágás" nélkül? 2x-nél tovább esetleg? Nálam az x éveket jelent: én több, mint 2 xx-ig. Ha megértetted, válaszolnál? Érdekelne a véleményed! Ja és ami a lényeg - válasz az írásod végére: pont a "visszavágóval" találtam meg életem párját. Ez meg kinek baj? Hát a "tükrösnek" és nem nekem.”
 • 49. lolita 2009. augusztus 10. 09:40
  „A hüsegben hittem valamikor de mar ritka hogy ilyen is letezik,aminek nagyon sok oka lehet.”
 • 48. tricse 2009. augusztus 09. 23:15
  „Nem igazán értem mit is takar a nem tud betelni magával kifejezés? Önző? Nagyképű?
  Mindenesetre gondolom amikor megismerted is ilyen volt,körültekintőbbnek kellett volna lenned!
  Az én hitem szerint mindenkinek létezik a párja akivel teljes lehet a boldogsága mindvégig ,csak ugye nehéz megtalálni az illetőt!”
 • 47. L.Judit 2009. augusztus 09. 20:09
  „Szia tricse!
  Te minek neveznéd, ha egy srác nem tud betelni magával és a neje csak 2. a sorban? Az nem betegség "véletlenül"?”
 • 46. Muaddib 2009. augusztus 09. 18:18
  „Gázos dolog ez a hármas. Volt egy Soproni csajom 8-hónap után előkerült az, ex barátja, akiről kiderült, hogy nem olyan, ex.”
 • 45. átvert 2009. augusztus 09. 17:18
  „Talán azért mert könnyebb mást hibáztatni mint elfogadni hogy valami nem működik.Habár én nem tudnám más férjét elvenni főleg ha picik a gyerekek.”
 • 44. soproni 2009. augusztus 09. 17:10
  „tricse. Neked nem tűnt fel,hogy most nem háborognak a címlapfotó láttán és nem zavarja az olvasókat,hogy kiskorúak is láthatják?”
 • 43. soproni 2009. augusztus 09. 17:06
  „Azt mondja meg valaki,hogy miért a harmadik felet teszik felelőssé a megcsalt nők és férfiak?”
 • 42. pancser 2009. augusztus 09. 15:34
  „Jól gondolod kedves "operator", a két nem között látok különbséget. Az anya szerepe a család összetartásásban sookal erősebb mint a férfié. Az anyaszerepről mindannyiunknak van fogalma. Ha az apa ezért, azért félrelép, időre hazajön, ha az asszony nem tudja meg semmi baj. Egy anya sokkal másképp áll a dolgokhoz, itt nem csupán a biológiai anyára gondolok hanem a nagybetűs anyára, arra akihez legtöbbünknek volt szerencsénk. Mivel többnyire szentként tiszteljük őket, egy hibájuk sokkal nagyobb súlyú, vagy annak gondoljuk. A lényeg, hogy valahogy megpróbálom megmagyarázni miért e kettős megítélés. Ez belénk van égetve kiskorunktól fogva.
  Persze minden megcsaláshoz kell egy hűtlen férfi és egy hűtlen nő. A mai világban bőven van alkalom ismeretségeket építeni, flörtölni. Szerintem ettől szebb az élet, csak jó tudni hol van a Rubicon amit nem szabad átlépni!”
 • 41. tricse 2009. augusztus 09. 15:33
  „AT "Ha próbáltad a megcsalást, eleve nem lehettél hűséges, tehát nem lehet pártatlan a véleményed!"

  Hűségesnek nem születni lehet! Bizony volt olyan kapcsolatom ahol nem voltam az és van olyan ahol hosszú ideje az vagyok! Mert ez a pasi megérdemli!
  Aki sose volt hűtlen senkihez az tényleg nem tud pártatlanul véleményezni --na de van-e ilyen?:))))”
 • 40. .AT. 2009. augusztus 09. 14:09
  „Ja, még valami: Húzz le pár évet Desdemonával, rögtön máshogy látod majd a hűség és a becsület fogalmát!”
59 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földönkívüli invázió a tengerparton - fotóval

Egy rejtélyes, földönkívüli kinézetű teremtmény rémisztette meg a Wales tengerpartján nyaralókat -… Tovább olvasom