Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Megbuktak a szupermodellek - nem rájuk buknak a férfiak?

Ausztrál kutatók a University of New South Wales Egyetemen arról végeztek kutatást, hogy milyen ma a férfiak számára a legvonzóbb női alkat. A meglepő eredmény: az átlagos formák, a "lány a szomszédból" típusú nők jobban szerepeltek a teszten, mint a szupermodellek.

Száz tesztalanynak kellett osztályozni 200 rajzot, amelyek arc nélküli női testek voltak. Az osztályzatokat aztán összevetették a fotómodellek között, illetve a teljes népességben mért testméretekkel, és kiderült, hogy a legmagasabb értékelést kapott testek mind az utóbbihoz álltak közelebb. Az ausztrálok számára a legvonzóbb nő 162,5 centi magas, a derékbősége 76, a csípőbősége pedig 101 centi (a mellméretet nem vizsgálta a kutatás).

A tudósok szerint mindez a gazdasági válsággal van összefüggésben. Jellemzően konjunktúra idején jönnek divatba a kislányos vonások, finomabb formák, a fiatal, már-már valószínűtlenül tökéletes alakú nők. Amikor viszont rosszabb idők jönnek, a férfiak számára inkább a valós, hétköznapi, átlagos nők válnak vonzóbbá - olvasható az Indexen.

Galéria!


Hogy az ausztrál férfiak véleményét mennyire osztják a magyar férfiak, a gazdasági válság vajon hazánkban is hasonló ízlés-tetszés különbséget eredményez-e, ez nem tudható. Legalábbis mi nem bukkantunk hasonló kutatás nyomára Magyarországon. De miért ne tehetnénk egy kísérletet erre?

Tisztelt Urak! Írjatok nekünk! Milyen testalkatú hölgyek, lányok, asszonyok keltik fel a figyelmeteket, mozgatják meg a fantáziátokat, ki tetszik és miért?

Madonna
Madonna


Figyelem, ebből a közvélemény-kutatásból most zárjuk ki a sokszor hangoztatott - és természetesen teljes egyetértéssel elfogadható, bár közhelynek számító - "a belső érték a legfontosabb" közbevetést.

Legyünk őszinték, ha nincs ismeretség egy férfi és egy nő között, a megismerkedés létrejöttében igenis alapvetően döntő, meghatározó a külcsín.

Galéria!


Álszerénység lenne az ellenkezőjét állítani, mondja ezt akár férfi, akár nő. (És ez nem felszínesség!)

Galéria!

Vissza a kis közvélemény-kutatásunkhoz. Magasság, súly, mell-, derék-, csípőbőség, ápoltság: haj, smink, bőr, kézfej (egészen a műkörmökig), öltözködés, megjelenés...

Galéria!

S hogy igazságos legyen, hölgyek, csajok, véleményeteknek éppúgy helyet adunk: ki tetszik a mai férfiaknak, ki vonzza őket, mit mond a tapasztalat?)

Galéria!

Az Index cikkéhez kapcsolódóan összegyűjtöttük a világból pár szupermodell, színésznő, énekesnő fotóját, előnyöset és előnytelent, cáfolandó a celebek és szupermodellek "győztesként" való befutását a férfiaknál, megerősítve az ausztrál kutatás eredményét és hangsúlyozva a szerintünk tényt: igenis egy szép női test nem az izmoknál, a csontkollekcióknál, a kornál, a súlynál kezdődik - ismertség vagy válság ide vagy oda.

Galéria!

Ígérjük, összegezzük a kommenteket, ill. a traccsparty@kisalfold.hu címre beérkezett válaszokat. Higgyétek el, sokak önbizalmát erősítheti egy efféle "játék" - ennek ellenére az őszinteség bátran legyen vezérelvetek a válaszadásban, a cáfolatok majd helyre teszik (vagy sem) a világot. Hamarosan kiderül.

Olvasóink írták

 • 4. igazságmondó 2009. június 18. 07:49
  „.....néhányan mint a felmosórongy
  Nem számít, hogy néznek ki. Rengetek szép lány van csak körül kell nézni. Sajnos, akinek nincs pénz azt el sem kezdheti a modelkedést, mert a pénz sokat számit.Sokba kerülnek a fotók, ruhák stb.”
 • 3. pancser 2009. június 17. 21:10
  „A szomszéd lány nekem is jobban tetszik mint a szilikonmellű, zörgőcsontú agyonkozmetikázott csúcscsajok. Milyenek lehetnek festék nélkül reggel kócosan?”
 • 2. FREDDY/S 2009. június 16. 20:06
  „Ha valaki a médiának tetszik, az nem jelenti azt, hogy valóban szép és vonzó, nemde...”
 • 1. Duracell-copy 2009. június 16. 19:10
  „Hogy-hogy csak nők? És mi lesz az SZDSZ közeli szavazókkal? Ez diszkrimináció, rasszizmus, fasizmus, stb.!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Jó estét, jó szurkolást!˝ - hat éve hunyt el Knézy Jenő

"Bárhova megyek az országban közvetíteni, mindig sokan emlékeznek édesapámra, akit szerettek, és ez… Tovább olvasom