Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Megbukhat a szomszédok tiltakozásán az első bécsi állattemető

Házi kedvenceknek akar temetőt létesíteni Bécsben egy vállalkozó, a közelben lakók azonban tiltakoznak a terve ellen.

Gerhard Starkl a város határában, a Bécsi Erdő szélén fekvő ligetes telkén hozná létre az első bécsi állattemetőt. Az engedélyek egy részét már be is szerezte.

A környéken lakók viszont attól tartanak, hogy lakóhelyükön romlik majd az életminőség a házi kedvencek temetője miatt. A 3500 négyzetméteres földterület és a rajta álló lakóház Bécs egyik elegáns külvárosában, Hernalsban található.

Starkl telekszomszédai és a szomszédos Waldandacht előváros lakói attól félnek, hogy a temető megnöveli a környék forgalmát, s hogy az ideiglenesen tárolt tetemek szagát a környéken is érezni lehet majd, és azok bogarakat és az erdőből vadállatokat vonzanak a környékre.

"Arcátlanság! Ülünk majd a teraszon, és látjuk majd, ahogy valaki zacskóban hozza a döglött macskáját?" - bosszankodott az egyik szomszéd a Kronen Zeitung című bulvárlapnak.

A lakók állampolgári kezdeményezést indítottak a temető ellen és levelet írtak Michael Häupl bécsi főpolgármesternek. Starkl igyekszik eloszlatni az aggályokat. A tetemeket a sírban való elhelyezésük előtt a ház pincéjében akarja tárolni a vállalkozó, de a szabályoknak megfelelően egy hűtőládában.

"Bármely állatklinikán, hentesüzletben vagy vendéglőben több állattetemet tárolnak" - mondta a Der Standard című lapnak. Hozzátette, hogy a tárolást és a koporsók kiválasztására szolgáló bemutatótermet csak átmenetileg akarja a pincében berendezni, és ha beindul a vállalkozás, bérel majd egy üzlethelyiséget.

Emellett nem lesz nagy a jövés-menés sem - állította - , magánszemélyeknek ugyanis tilos a tetemeket szállítaniuk, azt a vállalkozás végzi majd jól lezárt tárolókban. Ausztriában több állattemető is létezik.

A Bécstől nem messze, Sierndorfban található létesítményben például havi 20-30 euróért (5-8 ezer forint) lehet sírhelyet bérelni, a kisebb parcellákat egyszeri 120 eurós (34 ezer forint) díjért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kipling 75 éve halt meg

Hetvenöt éve, 1936. január 18-án hunyt el Rudyard Kipling Nobel-díjas angol író, költő, A dzsungel… Tovább olvasom