Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Még mindig a Google vezeti online hirdetések piacát

22 százalékkal nőtt a Google internetes vállalat bevétele 2014 második negyedévében, elérve a 15,96 milliárd dollárt. A Google bevétele több mint ötödével nőtt.
A Google nyeresége az idei második negyedévben 3,42 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi második negyedéves 3,23 milliárd dollárról. A részvényenkénti nyeresége 4,77 dollárról 4,99 dollárra emelkedett.

A Google saját honlapjain szereplő hirdetésekből befolyó bevétele 23 százalékkal, a más honlapokon megjelenő Google hirdetések bevétele 7 százalékkal, míg a teljes reklámbevétel 19 százalékkal nőtt.

Az eMarketer piackutató cég szerint 2014-ben világszinten az internetes hirdetésre fordított pénz harmada a Google-hoz kerül. Ezzel a cég messze megelőzi a Facebook közösségi oldalt, amely a 140 milliárd dolláros online hirdetőpiac második legnagyobb szereplője a maga 8 százalékával.

Kevésbé egyértelmű a Google előnye a mobileszközökre szánt hirdetések piacán, ahol a Facebook és a Twitter is gyorsabban növekszik. A pontos arányokat nehéz megmondani, mert a Google nem közöl asztali számítógépekre és mobileszközökre lebontott reklámbevételi adatokat.

A mobileszközök elterjedése átformálja az online hirdetőpiacot. A hirdetők kevesebbet fizetnek a mobileszközökön futó reklámokért, ezért hiába kaptak 25 százalékkal több kattintást a Google oldalán levő reklámok, kattintásonként a Google 6 százalékkal kevesebb pénzt szerzett, mint tavaly.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi cuki: zongorázik és énekel a csodakutyus - videó

Egy átlagos kutya tehetsége kimerül abban, hogy ha eldobjuk neki a labdát, akkor visszahozza... Tovább olvasom