Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Még idén meghal a pápa a walesiek miatt?

Wales - Idén a walesiek nyerték a Six Nations rögbi kupát, az idei verseny ráadásul Grand Slam verseny volt. A statisztika alapján ez rossz előjel: legutóbb 2005-ben és 1978-ban történt meg ez. Ezekben az években három pápát vesztettünk el.
Brit statisztikusok azt állítják, hogy a pápa élete veszélyben lehet, mert a walesi rögbi csapat megnyerte a Six Nations Grand Slamet idén. Azt mondják, hogy 45 százalék az esélye annak, hogy XVI. Benedek pápa a walesi csapat legutóbbi sikere miatt még 2008 vége előtt meghal.

A kutatók - akiknek a munkáit a a brit Medical Journal is kiadja - 1883-ig megvizsgáltak minden rögbi bajnokságot az északi féltekén. Nyolc pápából öt a Grand Slam-évek alatt halt meg, közülük három akkor, amikor Wales nyerte meg a versenyt. Két másik alkalommal a Wales nyerte a Six Nationst (bár azok a versenyek akkor nem voltak Grand Slam versenyek).

A pápák halála sokszor akkor következett be, amikor valamelyik javarészt protestáns nemzet nyerte a Six Nations-kupát - Anglia, Skócia vagy Wales - szemben Franciaországgal, Írországgal vagy Olaszországgal.

Dr. Gareth Payne cardiffi kutató és munkatársai is vizsgálták az összefüggéseket. Azt mondták, hogy a felfedezéseik igazolják a Welsh rögbicsapata és pápák halála közti kapcsolatot, úgyhogy a vatikáni orvosi kar jobban teszi, ha figyel a pápára az újév elérkeztéig.

- Nemrég felmerült egy városi legenda Walesben: minden alkalommal, amikor a Wales győz, egy pápa meghalt. 1978 kivétel volt, akkor a Wales kirobbanó formában volt, ekkor két pápa halt meg - mondják a walesi kutatók. Szerintük 62 százalék az esély arra, hogy XVI. Benedek még idén meg fog halni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi az APEH haditerve? Kevesebb korrupt revizor

Magyarország – Revizorpárok helyett 6-8 fős kiscsoportokban ellenőrzi majd az adózókat az… Tovább olvasom