Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Még egy főiskolás adatlopás - Diákigazolvánnyokkal csaltak

A dunaújvárosi főiskolán, olyan személyek adataival éltek vissza, akik felvételiztek az intézménybe, és diákigazolványt igényeltek, de tanulmányaikat nem kezdték meg, vagy idő előtt befejezték. Egészen pontosan: az igazolványon az adtok valósak voltak, a fénykép nem.

A dunaújvárosi rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. A feltételezés szerint valaki, vagy valakik visszaéltek a dunaújvárosi főiskola nevével, és hamis diákigazolványokhoz jutottak. A kisalfold.hu információi szerint a visszaélést úgy követték el, hogy a diákigazolványokat valós adatokkal, de nem az illető fényképével állítatták ki. Országszerte száz feletti azok száma, akiket az elkövetkezendő napokban kikérdeznek a nyomozók. Ők úgy kerülnek az ügybe, hogy valamikor jelentkeztek a főiskolára és diákigazolványt igényeltek, de a tanulmányaikat nem kezdték meg, idő előtt megszüntették a jogviszonyukat A feltételezés szerint az ő adataikat használták fel az okirat elkészítésénél. Az ügynek megyei érintettjei is vannak, akiket tanúként hallgatnak meg.

Információnk szerint egyelőre kettő darab igazolványról derült ki, hogy hamis. A BKV buktatta le a csalókat, mégpedig úgy, hogy a bliccelők bemutatták az igazolványukat, s az ellenőrök felírták a lakcímet. A fizetési felszólítást ki is postázták, ám az, akihez ment a bírság, nem járt Budapesten.

Illusztráció

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr Főkapitányság szóvivője a kisalföld.hu megkeresésre megerősítette a nyomozás elrendelésének tényét, ám további részleteket a nyomozás érdekeire tekintettel nem közölt.

– A nyomozás során vizsgáljuk, hogy esetleg a főiskola hallgatói, vagy dolgozói közül bárki érintett lehet-e az ügyben – tette hozzá szóvivő. – Kollégák megvizsgálják továbbá a diákigazolvány-kérvényezés menetét is. Keresik a rendszerben azokat a réseket, ahol személyes adatok is kikerülhettek oly módon, hogy azokkal vissza lehetett élni. Reményeink szerint a folyamat végén az elkövető személye is azonosíthatóvá válik.

Olvasóink írták

  • 2. bobo 2008. december 11. 02:03
    „Ez smafu, 5-10 ezer forint a fél évig érvényes bélyeg egy ilyen igazolványra, ezt írják meg inkább.”
  • 1. Szilágyi_Zsolt 2008. december 10. 16:10
    „Na, ez a diákigazolvány már jobban passzol a cikkhez, mint az eddig kint lévő középiskolai. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miss Hungary - a dekoltázs köldökig ért

Az idei Miss Hungary sajtótájékoztatója nagyon vidám esemény volt, és mint egy valóságshow-ban, a… Tovább olvasom