Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Már nem tévhit: A nők ügyetlenebbül parkolnak

Már tanulmány is alátámasztja a férfiak gyanúját arról, hogy a nők valóban rosszabbul parkolnak: lassúbbak és ügyetlenebbek.

A nőknek átlagosan 20 másodperccel több időre van szükségük autójuk leparkolásához, és még így is kevesebb az esélyük arra, hogy megfelelően hajtsák végre a manővert - derült ki a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásából (www.telegraph.co.uk).

A kutatás során 65 sofőrt kértek meg, hogy egy Audi A6-ossal parkoljanak be egy standard méretű parkolóhelyre. Manővereiket - beleértve az előre- és hátramenetet, valamint a párhuzamos parkolást - az igénybe vett idő, illetve a pontosság alapján értékelték.

A felvétel illusztráció
A felvétel illusztráció


A kutatók azt tapasztalták, hogy a tesztben részt vevő nők lassúbbak voltak, az óvatos megközelítés azonban nem járt feltétlenül együtt a jobb végeredménnyel. Mindezek alapján Claudia Wolf, a németországi Bochumban működő Ruhr Egyetem kutatója azt mondta, hogy a kutatás alátámasztotta azokat a korábbi véleményeket, melyek szerint a férfiak jobb koordinációval és térbeli figyelemmel bírnak, illetve nagyobb kockázatot vállalnak a volán mögött.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. prettywoman 2009. december 31. 17:10
  „Truder és Fortuna54! Nálatok a pont.”
 • 31. Truder 2009. december 27. 15:30
  „30. hozzászólás Mankapunka 2009.12.26. 02:45

  Ez mekkora marhaság..ráadásul gyenge kifogás.”
 • 30. Mankapunka 2009. december 26. 02:45
  „fortuna Anők nagyrésze nem vezet hosszú utakon,így valószínű nem csavarodik fel egy fára.
  Múltkor kérdeztem egy csaj(Honda CRV-je van,meg majd egy éves jogsi),mentek Pestre vásárolni vonattal a
  Premier Outletbe, M1 legelső B.Központja,az mondja,hogy Pesten nem mer vezetni,mert ott olyan gyorsan,meg vadul kell vezetni.Ezért nem okoznak több balesetet.”
 • 29. fortuna54 2009. december 24. 16:03
  „A.h.a. 11-es.Kellene már egy tanulmányt végezni,hogy melyi nemet kell levakarni sürübben az utszéli fákrol.Ebben aztán elönyben lennének,a gyors magyar férfi soförök.Hidd el,már hiressek vagytok európában.”
 • 28. Truder 2009. december 24. 10:19
  „Már aki...
  Éppen tegnap láttam egy pasit, aki szemből akart beállni egy helyre két kocsi közé...természetesen nem fért be.
  Tolatva simán lehetséges lett volna elsőre...csak gondolom, az nem ment neki....Még sem gondolom azt, hogy a teremtés koronái nem tudnak vezetni, csak akad közöttük is béna bal@!”
 • 27. zotya975 2009. december 24. 07:10
  „Na, én is szóltam már nőnek a pirosnál, hogy ugyan kapcsolja már le a refit mert kibacotul zavaró, mondta szívesen, ha megmutatom melyikkel kell. És búcsuzóul figyelmeztettem, hogy hamarosan tankolnia kell, ha esetleg azt a műszert sem ismerné. Tegnap a Lidlinél húzta rám a kormányt egy 50körüli hölgyemény a kanyarodósávban, amikor mégis ugy döntött, hogy Ő is bejön vásárolni. Félig mellette voltam, gondolom a tükörban, ha használta nem látott, holttérről meg még nem hallott. Satufék+ át a szembesávba csak így tudtam elkerülni a csatt-ot. Mire kiszáltunk a parkolóba már lehiggadtam, és mososlyogva kérdeztem hogy áll a tükrökkel, azt mondta nem látott, és nem értette miért dudállok. Hát ez van.
  De neked Opelod van abba meg könnyű cserélni a vátórudazat kopó alkatrészeit. Nem jössz fel az Opleforum.hu-ra?”
 • 26. Mankapunka 2009. december 24. 05:51
  „zotya Öregapámnak mégis sikerült a Fiatban tönkretenni a rázogatással a váltót....

  Se baj.

  Pont hétvégén az asszonyok vezetnek,mert a férfiak isznak,úgy hogy van lehetőség a vezetésre.Nem 2 Km-t kell akkor vezetni.
  Múltkor szegény asszony annyira indexelt jobbra éjjel a Ifjúság körútról a Tihanyira,hogy miután kikanyar utánam refivel jött végig mögöttem,köd lámpa villogtatásával sikerül a Szigethynél kikapcsoltatnom,gondolom az ura utána nézett miért villogtatok,a nőknek az alapdolgokkal van a problémájuk.
  Nem véletlenül van úgy feltéve a kérdés,hogy milyen színű............ a műszerfalon..”
 • 25. zotya975 2009. december 23. 20:35
  „Ha annyira zavar a sebessége ne kapcsolj fel, csak max.2-ba. Vagy húzz le két gyertyapipát. :-)))”
 • 24. Patriot 2009. december 23. 20:31
  „.hát nem lassú. bravo1.4 t-jet.”
 • 23. zotya975 2009. december 23. 19:53
  „Miért olyan gyors?”
 • 22. Patriot 2009. december 23. 19:47
  „Én az asszony kocsijába akkor is félek beülni ha csak arrább kell vele állnom. :)))”
 • 21. zotya975 2009. december 23. 19:05
  „Ha meglesz a jogsi, be kell mellé ülni, de csak akkor szólj bele, ha már nagyon félsz. Kivéve persze ha igényt tart a kritikára, de nem jellemző.”
 • 20. Sikloernyos 2009. december 23. 19:01
  „Na, ha mar fozni se tud, az mar gaz.... Baratnom most tanul vezetni, allitolag egesz jol (meg nem lattam) viszont ugy foz, hogy jopar etterembe elkelne a tudomanya....”
 • 19. látó55 2009. december 23. 16:51
  „Dr.Horváth !
  Pesten láttam, pici autó, fiatal lány vezette: Légyszi fedezz, ha sávot váltok ! -)”
 • 18. prettywoman 2009. december 23. 16:36
  „Igen, Dr. Horváth! Önnek igaza van. Ahol csak egy autó van, ott szinte mindig a férfi vezet, ha ketten mennek vele. Akkor hogy szerezzen rutint a nő? Ahol van külön autó, nyilván könnyebb a helyzet, mert mindegyikük tudja használni a magáét. De mi is, ha ketten megyünk, majdnem mindig a párom vezet. De jobb is, mert ha én vezetnék, úgyis beleszólna, az meg zavar. Az én párom városon kívül sokkal jobban, bátrabban vezet mint én. De városon belül.... rosszul vagyok mellette. Nem tart követési távolságot, stb....
  Én itt a környékünkön azt látom, hogy az nem nemfüggő, hogy ki hogy parkol be. Zömmel férfiak szállnak ki itt az autókból és bizony néha úgy parkolnak, hogy én nő létemre szégyellném magam, ha úgy tenném le az autót, mint némelyik. Igaz a nők meg egyre arrogánsabban vezetnek. Azt hiszik szegények, hogy utol kell érjék a férfiakat (ebben is). Egy férfi biztos, hogy előbb beenged a sávba, ha táblám van, akkor enged kikanyarodni, egy nőnél ez sokkal ritkább. Én próbálok ebben is példát mutatni, hogy nőként is lehet valaki ügyes, udvarias.
  Egyébként a múltkor egy hölgyet megkértünk, hogy kicsit parkoljon hátrébb az autójával, mert a párom valamit bütykölt a kocsi hátuljánál és a pali túl közel állt hozzánk. Ő közben kiszállt, az asszony ott maradt. A kérésre azzal válaszolt, hogy nem tud vezetni. Pedig egy fiatal, jól öltözött hölgy volt. Olyan fura volt, hogy ilyen csillivilli autójuk van és nem tud vezetni. Mikor visszaért a férje és megláttam, rögtön megértettem, miért. Őmellette valószínűleg sohasem lesz a hölgynek jogsija. Lerítt róla a hímsovinizmus. Nehogy már egy nő vezessen!”
 • 17. Dr.Horváth 2009. december 23. 14:56
  „Na, azért az illusztráció kicsit túlzás... De tény, hogy sok nő - kényelmességből, vagy mert a párja nem hagyja - keveset vezet, és nincs rutinja. Ezért aztán a parkolásban sem olyan ügyesek. Volt múltkor egy női sofőros autó hátulján egy aranyos felirat: "Na és? Főzni sem tudok!" Tetszett!”
 • 16. zotya975 2009. december 23. 14:04
  „Tönkretenni a váltórudazatot? Azt hogyan kell? Vannak benne filléres kopó alkatrészek, kicserélem és kész. A fogakhoz meg semmi köze a váltó rázogatásának, amíg nem kapcsolódnak addíg nem is kopnak. A szinkronázállásnak meg végkép semmi köze, ahhoz, hogy valaki a váltót rázogatja.”
 • 15. Mankapunka 2009. december 23. 13:34
  „Mondjuk igaz,hogy néhányembert a rutinpályáról csak gyolg szabad kiengedni.
  Én az elindulást tanítanám eg az embereknek a rutinpályán.Néhányan nagyon nem tudnak elindulni.
  Okataók meg azt mondták,őket nem érdekli,majd meg tanulja a csúcsidő közepén.
  Nőknek van egy másik problémájuk,Y fordulás,azt se tudja merre tekerj a kormányt.
  Sokszor minden a fejben dől el.
  Idősebbek árulják már el,miért kell a piros lámpáknál állandóan rázogatni a váltót,hogy üresben van-e???
  Csak azért kérdem,mert ezzel tönkre teszik a váltórudazatot,utának meg a fogakat.
  El kell felejteni,ezek már szinkronváltók,nem CSepel teherautók.
  Árulják már el nekem legyenek szívesek.”
 • 14. oaxacaca 2009. december 23. 13:14
  „Nő létemre magam vagyok a cáfolat a felmérésre.:)) Sajnos két kocsi közé való beállás még mindig nem megy;))
  Pedig a férjem szerint (is) jó sofőr vagyok. De ezzel együtt tudok élni, sikerült feldolgoznom a traumát.
  Valószínű a térlátásommal van a gond, mert egy egyenes utcán is el tudok tévedni :))) De ezen roppant jól szórakozom, s a családom is tudja, hogy vigyázni kell rám:))) A Musée d´Orsay-ban úgy eltévedtem, hogy órákig bolyongtam, míg sikerült meglátnom az ötödik emeletről a férjem piros pólóját,aki éppen a másodikon keresett. Így lettem meg :))) Ha nem látom meg, még mindig ott vagyok :))))”
 • 13. Mankapunka 2009. december 23. 12:51
  „Marcal 2-n a Mécs utcában a tíz emeletes előtt minden féle típus jött már szemben,de a legtöbb öreg volt és nő,főleg délelőtt.Igaz,szólni nem lehet nekik,mert ők vannak még felháborodva.

  Éjjel a legjobb kocsikázni,öregek alszanak,nincs szarakodás,és a hasonló gondolkodású emberek vannak kint.
  Árpád út meg egy rakat szar lett a Telekinél,amióta 5-ször átépítették.
  Mindenki a kerékpársávon áll.Könnyű fikázni a bicikliseket,miért bicikliznek a belvárosban,úgy ahogy.”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi vásár Pozsonyban: Mennyből az angyal szlovákul

A pozsonyi karácsonyi vásár évről évre csillogóbb, a kisalfold.hu ministábja a Ferencesek terén tett… Tovább olvasom