Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Mandulaműtétje után halt meg a négyéves Dzsenifer

Mandulaműtétje után négy nappal a nagykanizsai kórházban meghalt Pintér Dzsenifer. A négyéves kislány köhögni kezdett és pillanatok alatt elvérzett. Vizsgálják, hogy hibáztak-e az orvosai.

Leírhatatlan a letenyei Pintér család fájdalma. Néhány pillanat leforgása alatt elvesztették középső gyermeküket. Dzseniferen múlt pénteken orr- és garatmandula-műtétet végeztek a nagykanizsai kórházban, de a rutin beavatkozás tragédiával végződött - írja a Bors.

– A műtét után egy órával bevérzett az orra, ezért újra a műtőbe vitték. Elállították a vérzést, de szombatra belázasodott, akkor az intenzívre került, ahol megfigyelték – emlékszik az édesapja, Pintér Tamás. Hétfőre úgy tűnt, a kislány jobban van, már evett és ivott is. Majd egyik pillanatról a másikra köhögni kezdett, ömlött a vér a torkából és néhány perc alatt összeomlott a keringése. Dzsenifer az apukája karjaiban halt meg.

A teljes cikket ovassa el itt.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. elemér 2010. május 18. 13:09
  „A betegbiztositás minden variácioját a világon letárgyalták az USA-ban. Angolul én ilyesmiben otthol vagyok. Ez ugy müxik jól dióhéjban, ahogy azt én állitom.”
 • 23. elemér 2010. május 17. 05:17
  „Ahol az állam szabja meg az orvosok bérét és kötelező a betegbiztositás, állami irányitás alatt, ott müxik ez a legjobban. Egyszerüen a betegbiztositás az univerzális államilag. Igy müxik ez nyugaton. Ez nem valami jó profitáló üzlet, de azt nem is szabad megengedni. Az hogy az orvosok sipákolnak és elégedetlenek nem lehet egy mértékadó.”
 • 22. Jägermeister 2010. május 15. 05:33
  „Elemer! Hogy lehet egy betegbiztositast allamositani?Nem ertem? Vagy mar a sajat magam altal fizetett betegbiztositasom sem az enyem, mert allamositottak? Eddig ezt nem is vettem eszre! Tudtam, valami baj van, de hogy ekkora, azt nem gondoltam volna. Emberek! Lenyulta az allam a betegbiztositasainkat!!!!!!!!!”
 • 21. megmindiggyöri 2010. május 14. 19:14
  „16. akinemfél
  "Azért én csokkenteném a magyarországi orvosok fizetést,mondjuk 40 %-al."

  Tök jó ötlet, legalább itt a német kórházakban majd csökken az orvoshiány, nem kell a férjemnek havonta 9-szer ügyelni:)))”
 • 20. elemér 2010. május 14. 18:55
  „8. h.sz. nanemá

  "Ezt a sok buta hozzászólást remélem mielőbb törli a Kisalföld.(reisz....)
  Azért mondják,hogy a szülő kérésére,hogy az orvosokat ne terhelje semmiféle felelősség.
  Azt mondják általában,hogy ajánlott a műtét,de a szülő hozzájárulása kell!"

  Ez egy buta felfogás, mert hogy az orvosokat ne terhelje semmiféle felelősség. Felelösséget az orvosok vállaják és azok tanácsolják. Összeülnek és azt megvitatják. Igy müxik az egy felvilágosult társadalomban. Részvétem a családnak.”
 • 19. Truder 2010. május 14. 15:37
  „#8#
  #10# egyetértek veletek
  Részvétem a családnak”
 • 18. elemér 2010. május 14. 13:27
  „Nemkell nekiesni az orvosnak, de ha problémák vannak nemkell hazaküldeni a pácienst. Ott müxik jól a betegbiztositása a népnek, ahol az államositva van.”
 • 17. mitzekatze 2010. május 14. 12:49
  „8. nanemá és 15. megmindiggyori: Egyetértek veletek.

  Rejszrobi: Olvass utána, miért kell eltávolítani bizonyos esetekben a mandulát. Aztán utána okoskodj.”
 • 16. akinemfél 2010. május 14. 12:20
  „Azért én csokkenteném a magyarországi orvosok fizetést,mondjuk 40 %-al.”
 • 15. megmindiggyöri 2010. május 14. 11:39
  „Szerintetek mért íratják alá a műtétek előtt a hozzájáruló nyilatkozatokat? Nem azért, h. utólag, majd ha valamit elrontanak, védve legyenek, mert ugyanis ha valamit tényleg elrontanak, attól nem lesznek védve.
  Viszont az emberi szervezet nem minden esetben reagál egyformán, még az ilyen "rutin" műtéteknek is lehet sajnos ilyen vége, akkor is, ha mindent jól csinált az orvos.
  Úgyhogy nem kell rögtön nekiesni az orvoskoknak, a szülőket meg pláne békén kellene hagyni. Ez nagy tragédia a családnak, de közel sem biztos, h. bárki is felelős.”
 • 14. akinemfél 2010. május 14. 11:38
  „A magyar egészségugy igenis világszínvonalú ! Higgyunk benne ! A mi orvosaink igenis a legjobbak a világon. Az,hogy a világ legtobb országában el sem ismerik a diplomájukat szintén azért van,mert az ottani gyenge orvosok féltik az ottani pozicioikat. A mi orvosaink elfogadják,hogy csak a legolcsobb gyogyszereket írhatják fel vényre,kulonben megbuntetik oket ? Erre tettek orvosi eskut ? A magyar orvosok tobbsége soha életében nem hibázik,legalábbis ebben az esetben is biztosak lehetunk,hogy a világ legjobb orvosai az elképzelheto legjobb mandula mutétet hajtották végre a kislányon. Bezzeg más országban,ha meghal a páciens,akkor retteghet az orvos. Nekunk olyan világ nem kell. Kevés pénzt kapnak ? Mihez képest ???”
 • 13. Jandex 2010. május 14. 10:30
  „"Dzsenifer az apukája karjaiban halt meg. "
  Akármilyen szintű az orvosképzés nálunk ha Én járnék így,az orvos is a karjaimban halna meg!!!”
 • 12. xixi 2010. május 14. 09:54
  „Az én kislányom 3 éves, én megőrülnék, ha valami hasonló érné!!
  Szívemből együttérzek a családdal :(”
 • 11. kicsi_lany 2010. május 14. 09:33
  „világhírűek a magyar orvosok, és a magyar orvosi képzés...
  én elismerem vannak jó orvosok, és azt is hogy Magyarországon orvosnak lenni nem egy egyszerű eset és hálátlan.

  De ők választották! Ez nem szakma, hanem elhivatottság kérdése! Itt életekről van szó!

  És az, amikor egy genetikai betegség miatt kialakult májzsugorra azt mondja a magyar orvos a húszéves lánynak, hogy ne igyon és ne drogozzon...és ezzel lezárja a vizsgálatot...hát NO COMMENT!!!”
 • 10. molyhos_tölgy 2010. május 14. 09:28
  „őszinte részvétem a családnak!! hatalmas lelkierőre lesz szükségük. tiszta szívemből sajnálom őket!

  a magyar orvosok meg igen is jó orvosok és világszínvonalu hazánkban a képzésük!!! az állam az aki teljesen ellehetetleníti a munkájukat. nincs pénz normális eszközökre, túl óráznak és a fizetésük gyakorlatilag a nullával egyenlő!! nem véletlen hogy annyian vállalnak külföldi munkát. hát nevetséges, hogy a kezdő orvos fizetése nincs 100000/hó!

  sajnos a rutin műtétek is végződhetnek halállal. ugyan úgy mint ahogyan minden ezredik szülésbe belehal egy nő, függetlenül attól, hogy kórházba szül vagy máshol. ez szomorú tény. és nem kell a szülőket hibáztatni, hogy miért műtették meg a gyermeküket!! ez a gondolat nagyfokú primitívségre utal! nyilván jót akartak a kislányuknak és ők sem tudták, hogy ez lesz a vége.

  a kislány pedig nyugodjon békében!! (bár szerintem már az angyalok közt repked :) !)”
 • 9. nanemá 2010. május 14. 09:15
  „Nem ezt kellett volna moderálni kedves Moderátor!!”
 • 8. nanemá 2010. május 14. 09:10
  „Ezt a sok buta hozzászólást remélem mielőbb törli a Kisalföld.(reisz....)
  Azért mondják,hogy a szülő kérésére,hogy az orvosokat ne terhelje semmiféle felelősség.
  Azt mondják általában,hogy ajánlott a műtét,de a szülő hozzájárulása kell!
  Tudod kedves rejszrobi ez így működik.A neved összhangban van az eszeddel.
  A mandula szükséges,nem azért van ott mert minden esetben el kell távolítani.Viszont amennyire hasznos,annyira káros is lehet,és az eltávolítása fontos lehet.Nagyon sok gyereket sok szenvedéstől mentettek már meg ha kivették a manduláját.Sajnos mint minden műtétnek,ennek is meg van a rizikója.
  Nagyon sajnálom a kislányt és a szülőket akiknek most az ilyen buta beszólások nélkül is épp elég lelkiismeret furdalásuk van.”
 • 7. arrabonem 2010. május 14. 09:02
  „6.
  "moderálva" - tuti, hogy van ilyen orvos is, de így ezt általánosságban leírva nem igaz.
  Nagyon nem ismered mi zajlik az egészségügyben, főleg a kórházakban.
  Ja, és előbb-utóbb te is leszel beteg.”
 • 6. rejszróbert 2010. május 14. 08:37
  „akinemfél 2010.05.14. 08:30
  Köszi, a számból vetted ki a szót ;) Az eleve nem normális aki itt ma orvosnak szánja magát, a másik oldal, hogy a gondviselés mentsen ezektől a sarlatán hentesektől! <moderálva>, teletömött zsebekkel. Sok eszetlen nyugger meg szórja rájuk a havi nyugdíját paraszolvencia címszó alatt.”
 • 5. rejszróbert 2010. május 14. 08:34
  „STFU <moderálva>
  Csak úgy mellesleg mondom minden 50000 ilyen műtétre jut egy ilyen eset. A fiatalkorúnál sokkal nagyobb valószínűségel. Figyelembe kéne venni, és épeszű ember addig különben se enged a drágalátós magyar EÜ-ben magához nyúlni amíg nincs fél lábbal a sírban, mert ha ezek kellenek akkor ott már csak rosszab lehet a vége.
  De nyugodtan mellélógathatják az egész bandát is aki a trancsírozást végezte.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Batiznál van Daróczi búcsúlevele : az öngyilkosság részletei

A volt kormányszóvivő számítógépen hagyott búcsúlevelet. Azon a laptopon, amit Batiz András vett… Tovább olvasom