Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Május 20-ig pályázhatnak ösztöndíjra kutató nők

Hazánk valamely állami felsőoktatási intézményében, ezek kutatóintézményeiben vagy a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteiben dolgozó magyar állampolgárságú, természet-, élet- illetve anyagtudományok terén kutató nők pályázhatnak május 20-ig a LíOréal-UNESCO A Nőkért és a Tudományért magyar ösztöndíjra.
Az érdeklődők életkor szerint három kategóriában pályázhatnak: 3500 eurós ösztöndíjat kaphat egy 30 év alatti és egy 40 év alatti nő, aki doktori (PhD) képzésben vesz részt vagy a közelmúltban részesült PhD fokozatban, valamint - 2011-ben először - 4000 eurós ösztöndíjat vehet majd át egy 55 év alatti tudós nő - közölte a pályázat kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A pályázatot 2 példányban kell megküldeni kinyomtatott és aláírt formában a LíORÉAL-UNESCO Magyar Ösztöndíj Bizottság - Szociális Innováció Alapítvány a Kelet-Európai Térség Fejlesztéséért, 1537. Budapest Pf.: 453/27 címre. A postai küldeményen fel kell tüntetni a "LíORÉAL-UNESCO Magyar Ösztöndíj 2010" megjelölést.

Magyarországon immár kilencedik éve hirdetik meg azt a kutatói ösztöndíjprogramot, amelynek védnöke a Magyar Tudományos Akadémia. A külföldön már évtizedes hagyománnyal rendelkező program hazai változatára minden évben olyan tudósok nyújthatják be pályázatukat, akik a magyar felsőoktatási kutatási intézményekben, illetve az MTA kutatóintézeteiben dolgoznak.

A magyar kutatónőket támogató ösztöndíjra az ország bármely pontjáról lehet pályázni. Az alapítók törekvése támogatni a tudománnyal foglalkozó nőket, példát állítva az új generációk elé. Az elmúlt nyolc évben 25 magyar kutatónő részesült az elismerésben, a vállalat közel 100 ezer eurót osztott szét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sebestyén Balázs beszólt VV Zsófikának

Bizonyára a mellplasztika és a Rágógumi annyira kifárasztotta, hogy sokat kell feküdnie - jegyezte… Tovább olvasom