Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Magyarhangya - hat film Győrben is

Május 9-én indul útjára a hangyaPASS, a magyarhangya első, 6 filmből álló mozibérlete, amelynek segítségével egy ötezer fős, huszonévesekből álló közönséget szólítanak meg igényes, fontos és jó filmekkel.
Mi a magyarhangya?

A magyarhangya huszonéves fiatalokból alulról szerveződő országos mozgalomként kíván a mozgókép kultúra területén valódi előrelépéseket tenni egy fenntartható, közösség alapú filmforgalmazás felé. Célunk a magas kultúra és a célközönség összekapcsolása egy rizikómentes üzleti modell keretén belül.

A megváltozott társadalmi, gazdasági, kommunikációs környezet új játéktereket hoz létre, új szereplők befolyásolják a piacot. Online eszközökkel minden korábbinál hatékonyabban tudjuk magunkat közösségekbe szervezni, kihasználva a 2.0-ás kommunikációs csatornákat, olcsón és interaktívan tudunk kapcsolatokat létesíteni. Mozgalmunk alulról építkezik, és a közösség szervezésén túl a szakma szereplőjeként a gazdasági környezetet is aktívan alakítja.

Első sikeres projektünk a Napozz Holddal – A Kispálfilm rendhagyó forgalmazása volt. 2010. november 24-én az ország 17 városában, 25 moziteremben, 4.359 fizető néző vett részt az eseményen, az összbevétel meghaladta a 13 millió forintot, a mozik átlag kapacitás kihasználtsága 82% volt. Budapesten pillanatok alatt elkeltek a jegyek, hetekkel a vetítést megelőzően. A Kispál-film a 2010-ben bemutatott magyar filmek háromnegyedét verte meg az egyetlen nap alatt keletkezett bevételével. A DVD még aznap platinalemez lett.

A magyarhangya modell

A közelmúlt art-film terjesztési modellje jelentős állami támogatásra épített, a közvetítőt támogatta, nem pedig a mozijegyet. A végtelen számú, elérhető tartalom korában azonban a forgalmazó elveszítette kapcsolatát a közönséggel, nem a megfelelő filmeket terjesztette, következésképp elnéptelenedtek az art-mozik. A támogatási rendszer összeomlása pedig megpecsételte nemcsak a filmforgalmazók, de a moziüzemeltetők jövőjét is.

Május 9-én indul útjára a hangyaPASS, a magyarhangya első, 6 filmből álló mozibérlete, amelynek segítségével egy ötezer fős, huszonévesekből álló közönséget szólítunk meg igényes, fontos és jó filmekkel.

A magyarhangya modell az eddigieknél kedvezőbb feltételeket teremt a jogtulajdonos, a mozi és a közönség számára egyaránt. A modellünk legfontosabb eleme, hogy színvonalas és friss filmeket tegyünk olcsón országos premier élményként elérhetővé. Van egy képünk arról, hogy 2000 Ft országosan is elfogadható ár a fiatalok számára egy 6 eseményből álló, komplett kulturális rendezvénysorozatért.


HANGYAPASS #01 - 6 film 6 esemény
2011. május 24 – június 18

A következő vidéki városokban biztosított a hangyaPASS#01 filmjeinek vetítése: Békéscsaba Békéscsaba Center, Cegléd, Eger Uránia, Gyöngyös Cinema Bridge, Győr Hrabal, Kiskunhalas, Pécs Uránia, Sárospatak A mozi, Szeged Belvárosi, Szolnok Tisza mozi, Szombathely Savaria. Minden városban számítunk még helyi cégek lokális támogatási felajánlására, mely a Magyar PR szövetség ajánlásával, CSR tevékenységként számolható el.


Lenyűgöző épületvetítés és mindentudó ANTtrailer

A magyarhangya egy látványos fényfestés keretében mutatta be a hangyaPASS#01 filmjeit a Corvin mozi homlokzatán, 2011. május 3-án este 21.00 órakor. Battha Gáspár és az illuvision egy 8 perces trailer show-val kápráztatta el a Corvin közi érdeklődőket.

A rendezény után elindultak a bérletárusítások Budapesten a Corvin, Művész, Toldi, Odeon Lloyd és Vörösmarty mozikban. A hangyaPASS#01 abba a moziba érvényes, ahol azt megváltották.

A vidéki városainkban a Lokális Támogatási Programunk miatt május 9 után kezdjük árusítani a hangyaPASS-t. Bízunk abban, hogy minél több városban tudjuk 3600 Ft-nál olcsóbban kínálni a bérletet. Szombathelyen 450.000 forint támogatás gyűlt össze, ami azt jelenti, hogy ott 2315 forintba kerül a bérlet.

A www.magyarhangya.hu oldalon, a fényfestéssel egy időben jelent meg az ANTrailer, amely Magyarország első interaktív filmelőzetese. Homola Dániel egyetlen, irányítható videóba ágyazta be a filmekhez kapcsolódó rengeteg érdekességet és fontos információt.

Abban a városban, ahol egyelőre nincs vetítési helyszín, de ha a közönség megszervezi magát és jelentkezik a monipolgar@magyarhangya.hu e-mail címen, a mozik beszállnak a projektbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janicsák Veca FanClub a FB top25 listáján

A socialtime.hu ismét elkészítette a Facebook oldalakat értékelő TOP25 listáját. Dobogós helyen… Tovább olvasom