Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Magyar zenésszel élt együtt Conchita Wurst

Johnny K. Palmer már sok éve ismeri a „szakállas nőt", Koppenhágában, közös szállodájukban személyesen gratulált neki.
Az osztrák „szakállas nőt", a hétvégi Eurovíziós Dalfesztivál győztesét kevesen ismerik jobban, mint egy magyar férfi, Johnny K. Palmer. Korábban ugyanis együtt élt vele.

– Részt vettem a Starmania nevű tehetségkutató műsorban 2006–2007-ben, és bekerültem a legjobb tizenkettőbe. Thomas Neuwirt, azaz Conchita szintén döntős volt, ott találkoztunk – mondta a Borsnak a zeneszerző-producer.

– A műsor után egy kiadó négyünket összetoborzott, és megalapította a Jetzt anders!, azaz Most másképpen! nevű fiú­csapatot. Egy éven át szinte együtt éltünk, de a mai napig jóban vagyunk – magyarázta.

Johnny szerint téved, aki azt hiszi, hogy a Conchita csak a jó marketingnek köszönheti a sikert.

– Három éve is így nézett ki, szakálla volt. Sokan azt hiszik, hogy az Eurovízió miatt jelent meg így, de ez nem igaz. Nagyon jószívű, érzékeny ember ő.

Ez azonban nem minden, az énekes ugyanis kis híján lemaradt a dalversenyről, de éppen Johnny K. Palmer sietett a segítségére.

Conchita és a magyar Johnny K. Palmer hat éve, közös együttesükben.
Conchita és a magyar Johnny K. Palmer hat éve, közös együttesükben.

– Ausztriában nem volt showműsor, ahol kiválasztották volna a versenyen induló számot. Előre eldöntötték, hogy Conchita indul – mondta Johnny.

– Volt nyolcvan szám, amiből ki kellett választani a versenydalt, de az eredeti producer szinte az utolsó pillanatban visszalépett. Harminchat órájuk maradt a határidőig, amikor az új producere felhívott, hogy segítsek. Auszt­riában ugyanis már nem találtak olyan szimfonikus zenekart, amely ráért volna, hogy felvegyék a dalt.

A Budapest Art Orchestrát ajánlottam, négy óra alatt vettük fel a háromperces számot – emlékezett Johnny. – Conchita sikere mindenesetre meglepett engem is, mert a mezőnyben sok erős produkció volt rajta kívül.

Johnny egyébként jelen volt a koppenhágai döntőn, de ezúttal barátja, Kállay-Saunders ked­véért szállt repülőre, hogy a helyszínen szorítson neki. Ám a nagy találkozás nem maradt el Conchitával, sőt: – Thomasszal egy hotelben laktunk, így már személyesen is gratulálhattam neki.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először vezethet katonanő egy ENSZ-békefenntartó missziót

Első ízben neveztek ki katonanőt egy ENSZ-békefenntartó misszió élére, a norvég Kristin Lund… Tovább olvasom