Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Magyar különdíjas az első innsbrucki énekversenyen

Az Innsbrucki Régizenei Fesztiválon megrendezett, Antonio Cestiről elnevezett első nemzetközi énekversenyen különdíjat nyert a 26 éves magyar tenor, Szigetvári Dávid.

Az augusztus 8. és 29. között zajló 34. Innsbrucki Régizenei Fesztiválon először rendeztek nemzetközi énekversenyt, amelynek programjában kizárólag barokk operák szerepeltek. A díjakat a vasárnap esti finálé után adták át.

A négyezer eurós első díjat a 25 éves orosz Anna Gorbacsjova nyerte, aki a gálán Cavalli Calisto című operájából énekelt részleteket, Händel Alcinájából pedig Morgana áriáját mutatta be.

A háromezer euróval járó második díjat a 30 éves spanyol mezzoszoprán, Anna Alas Jové kapta, ő is a Calisto részleteit, valamint Monteverdi Poppea megkoronázása című alkotásából Ottavia áriáját szólaltatta meg.

A harmadik díjat - kétezer eurót - a 29 éves német szopránnak, Hanna Herfurtnernek ítélte a zsűri, az ő műsorán is a Calisto és az Alcina részletei szerepeltek.

Hanna Herfurtner különdíjat is kapott megosztva a 26 éves magyar tenorral, Szigetvári Dáviddal: egy koncertfellépést a bécsi Konzerthausban, a 2011 januári Resonanzen Fesztiválon. Szigetvárit a Calisto címmű Cavalli-opera La speme ti consolides kezdetű áriájának és Händel Partenopéjából Emilio áriájának előadásáért jutalmazta a zsűri a korai barokk opera egyik legnagyobb mesteréről, Antonio Cesti olasz zeneszerzőről elnevezett versenyen.

Szigetvári Dávid a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában az éneklés mellett zeneszerzés és csembaló tanulmányokat is folytatott, énektanára Lax Éva volt. 2004-ben harmadik helyezést ért el a szegedi Simándy József énekversenyen. Attól az évtől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója volt Halmai Katalin növendékeként. 2009-ben szerzett diplomát. 2006-ban Artisjus-díjat kapott kortárs zenei művek előadásáért.

Egyetemi évei alatt Mitsuko Shirai, Nicholas Clapton, Peter Schreier, Helmuth Rilling, Ton Koopman mesterkurzusain vett részt. A Pucell Kórussal és az Orfeo Zenekarral 2007-ben Hamburgban lépett fel a Schleswig-Holstein Fesztiválon, az ikeregyütteseknek azóta is gyakori szólistája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látássérültek antológiája

Nemrégiben Braille-írással, hangos könyvben és nyomtatásban is megjelent a látássérültek írásait… Tovább olvasom