Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Magányos özvegyasszonyt fogadott örökbe a helyi közösség

A magára maradt 90 éves kínai parasztasszony azt kérte ismeretlen földijeitől kurta újsághirdetésében, hogy ha eljön az idő, menjenek el a temetésére.
Egy magára maradt 90 éves kínai parasztasszony azt kérte ismeretlen földijeitől kurta újsághirdetésében, hogy ha eljön az idő, menjenek el a temetésére. Sokan a legnagyobb kínai családi ünnep, a holdújév előtti segélykiáltásként értelmezték a kérést, és elindultak hozzá - derül ki a közösségi média és a helyi, városi újság beszámolóiból.

Szu Kuj-jing otthonában, amely a Csianghszi tartománybeli Hunghszia faluban áll, azóta nagy a jövés-menés, vakolatlan viskójának bejáratát és belsejét az újévnek megfelelően a jókívánságok felirataival díszítették, és az asszonyt ajándékokkal, élelmiszerrel is bőségesen ellátták. A riportereknek elmondta, ez élete legszebb és legemlékezetesebb tavaszünnepe.


A beszámolókból kiderült, hogy három házasságából 17 gyermeke született. Először 17 évesen ment férjhez, de miután mindkét gyermekét elvesztette, férje elhagyta. Második házasságában egy ideig szinte évente szült, de mind a kilenc kisbabája meghalt. Amikor a férje is elhunyt, 33 éves volt. Harmadik házasságában hat gyermeke halt meg, a legidősebb 3 éves volt.

Amikor harmadik férje is távozott az élők sorából, Szu asszony már lemondott arról, hogy valaha is családja legyen. Később mégis örökbefogadott egy kétéves kislányt, akit 19 éves koráig nevelt. Akkor a lány megtalálta a fővárosban élő, vér szerinti, tehetős szüleit, és elhagyta nevelőanyját.

Az elmúlt 40 évben egyedül, rokonok és barátok nélkül, magányosan tengette életét.


Az idős asszony az elmúlt napokban rengeteg szeretetet kapott, idegenek kopogtattak be hozzá, köztük családsegítő önkéntesek is. Egy 25 éves fiatalember sátrat vert az udvarán és úgy döntött, hogy másokkal együtt ott tölti az óév utolsó éjszakáját és az újév első napját.

Szu Kuj-jing, akit nagyon meglepett és meghatott a felé áradó figyelem elmondta, hogy miután összegyűjtötte a pénzt a koporsójára és a sírkőre csak azért aggódott, lesz-e vajon valaki, aki búcsút mond neki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnik a Heaven Street Seven

A zenekar nem örökre búcsúzik, csak határozatlan ideig felfüggeszti működését. Tovább olvasom