Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Madonna jelentkezett esküdtnek, de elküldték

Az énekesnő hétfőn jelent meg a New York-i városi bíróságon, hogy teljesítse esküdti feladatát, de nem tartóztatták sokáig.
Az énekesnőt két óra alatt kirostálták. Ezt az időt is egy hivatali helyiségben töltötte, nem kellett az esküdtek várójában sorban állnia.

David Bookstaver bírósági szóvivő szerint azért nem volt szükség Madonna esküdti szolgálataira, mert elegendő számban jelentek meg a lehetséges jelöltek, másrészt nem akarták, hogy a világsztár jelenléte elterelje a figyelmet magáról az esküdtválasztásról.

Bookstaver ugyanakkor kiemelte: Madonna megjelenése is bizonyítja, hogy mindenkit behívhatnak esküdtnek.

A díva szóvivője csupán annyit mondott: Madonna eleget tett kötelezettségének. A New York Daily News szerint az énekesnőt legkorábban hat év múlva idézhetik be újra esküdtnek.

Az Egyesült Államokban állampolgári kötelesség az esküdtszék munkájában való részvétel, ha valakit kiválasztanak erre. Az esküdtszék tagjait véletlenszerűen behívott amerikaiak közül válogatják ki egy alapos eljárás során, amelyben egyebek mellett azt is megvizsgálják, hogy az illető nem érintett-e valamilyen formában az ügyben vagy nem elfogult-e.

Tavaly Tom Hanks Oscar-díjas színész esküdtszéki munkája ért véget rövid idő alatt, esetében azért, mert szóba elegyedett az ügyészség egyik munkatársával, ami az esküdtek számára tilos, és ez az eljárási hiba véget is vetett a bírósági tárgyalásnak. A vádlott végül pénzbüntetéssel megúszta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekonstruálják a japán hadsereg hírhedt ˝horror-laborját˝

A néhai biológiai laboratórium a a biológiai és vegyi hadviselés szolgálatában állt, a kutatók pedig… Tovább olvasom