Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Madár, a mesehős

Szinte népmesei hősként emlegetik Erdei Zsoltot, amióta megverte a cirkálósúly olasz bajnokát. Felesége megkönnyezte a győzelmet, kisfiának nem tűntek fel a monoklik.

A küzdelem hatalmas energiát vett ki belőle, amit még mindig nem pihent ki.


– Már-már népmesei hősként kezelik Magyarországon, amióta megverte a cirkálósúly negyvenéves olasz bajnokát, Giacobbe Fragomenit. Mit szól hozzá?

– Nagyon jó érzés. Az utcán is megállítanak az emberek, a napokban mondta egy középkorú házaspár: ˝Te a mi fiunk vagy, olyan vagy, mint mi!˝ Ha egy meccsen Dávid és Góliát áll ki egymás ellen, az emberek a gyengébbet pártolják.

Külföldön is nagyon jó volt a mérkőzés sajtója, sok szak- ember nyilatkozta, hogy évek óta nem láttak ilyen jó, izgalmas, fordulatos küzdelmet.


– Nagy különbség a bokszban az a nyolc kiló? Vállalna még hasonló küzdelmet?

– A kisebb súlycsoportok között három kiló a különbség, a cirkálósúlynál több mint tízkilós ugrás van a súlyhatárok között. Fennállt a veszélye, hogy bekapok egy akkora ütést, amihez nem vagyok hozzászokva. Nem igazán célom, hogy így védjem meg az övemet, nem akarom kockáztatni az egészségemet. Ott a kisfiam, akit fel szeretnék nevelni.


– Nagyon féltette a családja?

– Ők akkor is féltenének, ha nyolc kilóval könnyebb lenne nálam az ellenfél, de elfogadták, hogy a saját felelősségemre elvállalom a meccset.
Én mondtam rá igent, bár ha nem vállalom, csak jövőre bokszolhattam volna, és elveszítem a félnehézsúlyú világbajnoki övemet. Fragomenit ismertem régről, tudtam, hogy verhető.


– Mit szólt a felesége, a kisfia, amikor megnyerte a meccset?

– A feleségem megkönnyezte. Egyrészt a győzelmet, másrészt azt, hogy vége a kemény felkészülési időszaknak. Nem lehet elmondani, mit él át egy versenyző a felkészülés alatt. A kisfiam hároméves és két hónapos, tudja, hogy apuka bokszol. Néha meglátogat edzésen, bukfencezik párat a szőnyegen, és hozzászokott a monoklikhoz is, nem kérdezett – időnként edzésen is beszerzek egyet-egyet. Nem volt tudatában, mekkora küzdelmet vívott az apja.


– Egy bulvárlapban írták: felesége szerint az utóbbi hónapok feszültsége a házasságukra is rányomta a bélyegét. Igaz ez? Megkönnyebbültek?

– Arabella nem ezt mondta, a feszültség pedig nem a kapcsolatunkra, hanem a helyzetre nyomta rá a bélyegét, amiben éppen voltam. Olyan a házasságunk, mint a jó házasságok általában: néha van egy kis csörte, de ez teszi változatossá a kapcsolatot.


– Hamarosan itt a karácsony, hol ünnepelnek? A felesége családjánál vagy Magyarországon?

– Itthon építkeztünk, és elég nagy a ház, hogy elférjen az egész család. Itt töltjük az ünnepet.

Olvasóink írták

 • 6. maradando 2010. január 13. 00:54
  „A németek azt éneklik:új műsorhoz, új férfi kell ! :-((”
 • 5. fortuna54 2009. december 25. 15:59
  „Majd az ünnepek után felelek neked.”
 • 4. Jandex 2009. december 25. 14:27
  „3. hozzászólás fortuna54
  Hollandiában nincsenek oldalak ahol le "egyszerű"-zheted??? /szenteste/”
 • 3. fortuna54 2009. december 25. 13:03
  „2-es.Nem éppen,hanem 53 éve.Nálam a bükkfakolomp,nálad a bükfabunkó.Köszönet a szentestei keresztény,szerény,nagy egyéniségre valló hozzászólásodért.Én is kivánok kellemes karácsonyt,és bóldog ujesztendöt neked.”
 • 2. Jandex 2009. december 24. 21:13
  „1. hozzászólás fortuna54
  Ne kérdezd meg,hogy érdekel-e hol "lomizol" éppen!:)))))))))
  Én valóban büszke vagyok rá,bár nem tartom egyszerűnek!/A "bükkfakolomp" az az egyszerű!/”
 • 1. fortuna54 2009. december 24. 16:25
  „Hollandiábol gratulállok madárnak.Hát izgalmas menetek voltak,de végül mégis meghatodva tértünk nyugovóra.Több ilyen szivos,egyszerü,kedves ,magyar sportolóra lenne szükség.Én büszke vagyok rá.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végre vége? Befellegzett a TV2-n a Mirigyeknek

Nem hosszabbított szerződést az Irigy Hónaljmiriggyel a TV2, így jövőre várhatóan már csak négy,… Tovább olvasom