Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

M. Viktor visszatért a gyilkossága tetthelyeire

Szeged - M. Viktor Gábor tegnap délelőtt rendőrök kíséretében visszatért Gyálarétre. A helyszínen „találkozott" édesanyjával és V. Tiborral, de egy pillantást sem vetett rájuk. Az előbbinek az édesanyját, az utóbbinak a lányát, és mindkettőnek az unokáját ölte meg.
– Mindjárt jönnek a rendőrök, hozzák a fiamat, helyszínelnek itt is és az Apály utcában is – mondja a gyálaréti házukból kilépő M. Lászlóné.
Az „itt" azt a néhány méterre álló, Narancs utcai házat jelentette, ahol az asszony fia, M. Viktor Gábor november 12-én brutálisan agyonverte 23 éves élettársát, V. Katicát, és megfojtotta kilenc hónapos kisfiát, M. Tomit. Pár perc múlva bűnügyi helyszínelők kanyarodtak be az utcába, nem sokkal utánuk megérkezett V. Tibor is. A férfi odalépett a rendőrökhöz, váltott velük néhány mondatot, közben elővett egy kulcscsomót, és kinyitotta annak a háznak a kapuját, ahol egy hónapja meggyilkolták a lányát és az unokáját. Odébb tett mécseseket és virágokat. Kisvártatva két rendőrségi személyautó, majd egy harmadik állt meg a sáros utca jobb és bal oldalán. Tucatnyi civil és egyenruhás rendőr szállt ki a rendőrségi járművekből, velük érkezett Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség csoportvezető ügyésze és Orosz János szegedi ügyvéd, kirendelt védő. Mielőtt M. Viktor Gábor is kiszállt volna, egy rendőr átkutatta a két nagyszülő ruháját, nehogy valamelyikük megpróbáljon bosszút állni. Utána megkérték őket, menjenek át a másik oldalra.

M. Lászlóné és V. Tibor szemmel követte, ahogy az összebilincselt kezű férfi felment a házba, ahol megölte az élettársát és a kisfiát, majd kijött, és elvezette a nyomozókat az udvar hátsó részébe, oda, ahol két áldozatát eltemette. M. Viktor nem nézett sem édesanyjára, sem élettársa édesapjára. Arcán semmilyen érzelem nem látszott. A két nagyszülő sem egymáshoz, sem a férfihoz nem szólt egy szót sem.

A gyanúsítottat és a nyomozókat v. tibor engedte be a gyálaréti házba. Fotó: Karnok Csaba
A gyanúsítottat és a nyomozókat v. tibor engedte be a gyálaréti házba.
Fotó: Karnok Csaba

A helyszínelés M. Lászlónéék házánál folytatódott. Onnan mindenki gyalog ment az Apály utcába, ahol három és fél éve brutálisan meggyilkolták Palya Gábornét, M. Viktor Gábor nagymamáját; ezt a tettét hétfőn ismerte be. A menet a Zátony utcában elhaladt a Zátony söröző előtt, a gyanúsított férfi november 11-én este, a bűncselekmény előtti órákban záróráig ott ivott. – Megijedtünk, amikor kilépve a kocsmából rendőrökbe botlottunk. Utána megláttuk őt is, aki megölte Katicáékat – mondja Farkas Lajos. – A falu máskor ilyentájt már javában a karácsonyra készül, most ennek semmi jele. Még gyászolunk. Az Apály utcai házat a szokatlan menet a kertek alatt közelítette meg. Azon az útvonalon, amelyen M. Viktor Gábor otthon egy vascsövet magához véve 2005 áprilisában elment 74 éves nagymamájához, és vallomása szerint megölte. Az épületben nem sok időt vesztegettek. A gyanúsított még megmutatta, hogy a vascsövet hol dobta el, illetve azt is elárulta és megmutatta, hogy élettársa telefonjától Szegeden hol szabadult meg.

Érzelem nélküli tettes

– A helyszínelés alatt én sem láttam semmilyen érzelmet M. Viktor arcán, nem sírt, és nem mutatott megbánást – erősítette meg Orosz János ügyvéd az általunk tapasztaltakat. A kirendelt védő arra a kérdésünkre, hogy véleménye szerint pszichopata-e a három családtagját meggyilkoló férfi, azt válaszolta: többek között éppen az iméntiek miatt kezdeményezte ő is a gyanúsított elmeállapotának vizsgálatát. Orosz János szerint „még lehet meglepetéssel számolni ebben az ügyben", de ezzel kapcsolatban részleteket nem mondott.

2005-ben mondták

Idézetek a 3 évvel ezelőtti gyilkosság után készült írásunkból: „Délben jöttem volna az ebédéért, akkor találtam rá, csupa vér volt" – magyarázta unokája, Viktor, hogyan talált rá a ház konyhájában a nagyanyjára. – Azonnal szóltam a mentőknek, de már nem lehetett rajta segíteni. Csúnyán agyonverték." „Tegnap mi hoztuk az ebédet, ma ő főzött volna ránk – magyarázta M. Miklósné. – Így segítettük egymást, mióta apám halála után anyu két éve egyedül maradt."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovákia tart az eurótól

Szlovákia - 30,126 – Szlovákia, így a medvei községi hivatal alkalmazottja, Vígh Judit számára… Tovább olvasom