Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Lovas Rozi: A mi kis falunkban mindenki pórul jár - interjú

Lovas Rozi: A mi kis falunkban mindenki pórul jár - interjú Fotó: Csizik Balázs és Misetics Mátyás
Az RTL Klub új sorozata, A mi kis falunk február 2-án debütál. A vígjáték egy karakteres lakókkal teli falu, Pajkaszeg életébe enged bepillantást. A szereplőket kiváló színészek alakítják, a polgármester kultúrharcos asszisztensét Lovas Rozi kelti életre. A Radnóti Színház fiatal művészét kérdeztük.
 – Kit alakít Pajkaszegen?
– A falu kultúrfelelőse, a polgármester jobbkeze vagyok, aki mindenféle ügyes-bajos dolgokat intéz. Erika folyton a helyi önkormányzat problémáival van elfoglalva, megszervezi a falunapot, levezényli a helyi választásokat, összefogja az asszonykórust, meg mindent, amit kell. Egyébként pedig már hosszú ideje együtt van a barátjával, Gyurival, és az élete egyik fő célja, hogy sikerüljön végre valahogyan megkéretni a kezét ezzel a fiúval.

 – Elsőre mit gondolt a karakterről?
– Amikor még csak a szöveggel találkoztam, annyira nem rajzolódott ki egy kerek karakter előttem, és egy picit „egydimenziósnak" tűntek a figurák. De aztán, ahogy felolvastuk, és a színészek életre keltették a szereplőket, úgy egyre viccesebbek lettek, és a szituációk is nagyon szórakoztatóak. Viszonylag egyszerű konfliktushelyzetekről van szó, nem a mélylélektant boncolgatjuk a sorozatban. Szerettem felfedezni Erika esetlenségét. Görcsösen ragaszkodik a saját elképzeléseihez, és csak a saját szemszögéből látja a világot, ezért mindig orra bukik. Először azt hittem, csak az én karakterem ilyen, de Pajkaszegen igazából mindenki elég szerencsétlen, folyton pórul járnak az emberek.
 Lovas Rozi A mi kis falunk kultúrharcosa lesz. Fotó: Csizik Balázs és Misetics Mátyás
 Lovas Rozi A mi kis falunk kultúrharcosa lesz. Fotó: Csizik Balázs és Misetics Mátyás


 – Nem nehéz elképzelni, hogy milyen hangulatban telt a forgatás.
– Pilisszentléleken forgattunk, ahol nincs térerő. Napok teltek el úgy, hogy nem használtuk a telefonokat, de ez csak eleinte volt fura. Elég feszített tempóban dolgoztunk, és belecsúsztunk az őszbe, amikor már minden színész nagyon elfoglalt – ennek ellenére zokszó nélkül folyt a munka. Jó és profi volt a csapat, végig élveztük az egészet, rengeteget nevettünk. A forgatást lezáró stábbuli is nagyon jó hangulatban telt, ez sokat elmond.

 – A mi kis falunk a harmadik sorozata, korábban a Csak színház és más semmiben, a Válótársakban játszott. Magával ragadta ez a világ is?
– Nagyon szeretek forgatni, nyilván teljesen más világ, mint a színház, de az alapja ugyanaz. A mi kis falunk azért jelentett nagy kihívást, mert ez egy vígjáték, és nehéz megfogni, hogy mitől lesz valami vicces. Ez a színházban sem egyszerű kérdés, egy ilyen sorozatban pedig hatványozottabban igaz. De ezért is élveztem a feladatot.
 
– Ősz óta a Radnóti Színház tagja. Milyen darabokban látható?
– Szeptemberben csatlakoztam a társulathoz, két szerepet vettem át, a Platonovban és a Buborékokban, mindkettőt a sajátomnak érzem már. Most volt az első bemutatóm, a Futótűz című kortárs darabban játszom, amit Alföldi Róbert rendezett. Szerintem nagy és fontos vállalás Kováts Adél igazgatótól, hogy mer ilyen érzékeny témákat érintő darabokat műsorra tűzni, mint a háború vagy a menekültkérdés, ráadásul ennyire szókimondóan. Nem volt könnyű próbafolyamat, de a premier alapján úgy tűnik, sikeres lett a darab.

 – Már pályakezdőként rangos elismeréseket vehetett át, a POSZT-on kétszer nyerte el „A legjobb 30 év alatti színésznő" díját. Mindez elvárásokkal is együtt jár?
– Alapvetően maximalista vagyok. Nagyon szeretem, amit csinálok, és nagyon szeretnék benne jó lenni. Ezek az elismerések valóban pályakezdő díjak, amik igazából megnyugtatnak, jó érzést adnak, hogy talán jó úton vagyok. Tudom, hogy még rengeteget kell tanulnom, de a lendületem töretlen.

 – Mindemellett a Bánfalvi Eszter Kvartett (Bekvart) billentyűse. Mit jelent ez a színészzenekar önnek?
– Nagyon szoros, személyes kötődést, mert a legfontosabb barátaim szinte mind a zenekarban játszanak. Barátságból, szeretetből zenélünk együtt, és úgy tűnik, ez működik, most már elég jó kis múltunk van. Az önkifejezésnek egy olyan módja az élőben zenélés, a saját számok írása, ami szintén nagyon érdekel, és más egy kicsit, mint a színház, más, mint a filmezés – a világot egy teljesen másféle nyelvezettel tudjuk bekebelezni. Egyre többen járnak az élő koncertjeinkre, ami teljesen másféle élményt ad nekünk is. Mivel pedig nyertünk a Cseh Tamás Programon, komoly munka áll előttünk: nagylemezt és videoklipet is készítünk idén, várhatóan a nyári fesztiválszezon is jóval sűrűbb lesz, mint eddig.
Pajkaszeg lakói

A mi kis falunk polgármestere Csuja Imre, Reviczky Gábor állatorvost, Lengyel Tamás fociedzőt, Szabó Győző rendőrt, Bánki Gergő polgármesterjelöltet, míg Udvaros Dorottya az ő anyját alakítja, valamint Lovas Rozit és Bata Évát is központi szerepekben láthatják.

A mi kis falunk, RTL Klub, csütörtök, 21.25

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mark Hamill a rajongóitól való félelmében lett újra Jedi

Mark Hamill a rajongóitól való félelmében lett újra Jedi
Hamill egy interjúban mesélt arról, hogy eleinte nem akart újra Luke Skywalker szerepébe bújni. Tovább olvasom