Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Lovagi címért dugózott Orosz Barbi

Még mielőtt bárki rosszra gondol, a vagány vörös nem gazemberségben, hanem a szőlészet, azon belül is a pezsgőkészítés rejtelmeiben bizonyította rátermettségét.

A Cool Night Extra háziasszonyát ugyanis pezsgőlovaggá avatták, nem is akármelyik rend tagja lett, hanem a patinás budafoki társaság követe.

– Igazán nagyon megtisztelő, hogy a villányi borlovagságom mellett most már büszkén viselhetem a pezsgőlovagi címet is – kezdte Orosz Barbara, aki bár bevallottan nem borszakértő, ám annál inkább kedveli a jófajta borokat, és remek érzékkel választja ki a minőségi nedűt.

– Én szó szerint ebben nőttem fel: Eger környékén élő nagypapámnak saját szőlője és pincéje van, így végigjártam a szamárlétrát: gyerekként szüret idején metszőollóval a kezemben vezettem a sort, majd tapostam a szőlőt és ittam a finom mustot. Nem vagyok sommelier, és a réten futkározó leány hajának illatát sem érzem ki egy borból, inkább műkedvelőnek mondanám magam, aki imádja a finom italt, borból például a száraz vöröset.


Még mielőtt bárki azt gondolná, hogy Barbinak csak úgy az ölébe pottyant a lovagi rend jelvénye és vállára a rend pelerinje, nagyot téved.

– A lovaggá avatás előtt a pincészetben végigkövettem a pezsgő születésének útját, és próbát is kellett tennem, elméletben és gyakorlatban egyaránt. Tudok például degorzsálni. Ez az a folyamat, amikor eltávolítják a seprőt, vagyis az üledéket a palack aljáról – magyarázta lelkesen –, de címkéztem, sőt dugóztam is palackot.
Barbi tehát megdolgozott a lovagi címért, így nyugodt lelkiismerettel ismételte a ceremóniamester után a fogadalmi szöveget az RTL Klub Reggeli című műsorában, majd fél térdre ereszkedve várta a kardcsapásokat, amelyek egészen a pezsgőlovagok rendjének tagjai közé suhintották.


– Mindig szívesen vállalom a hazai értékek népszerűsítését, ezért is vettem részt például a Magyar Borok Útja Rallyn és lettem a bor, most pedig a pezsgő követe. De a legjobban mégis annak örülök, hogy borrajongó nagypapámat boldoggá tettem ezzel!

Olvasóink írták

 • 4. Meir 2009. szeptember 14. 15:09
  „Az elso foton pedig a "Dugozas"-(igy is lehet mondani!!)-elott poz felvetele!!???”
 • 3. CsabaKiraly 2009. szeptember 11. 05:45
  „Old hooker :)))”
 • 2. Jandex 2009. szeptember 09. 06:45
  „látó55
  Azt mégsem írhatják,hogy naponta széttornázott egy "szerep osztó díványt":)))))))))))))))))))))”
 • 1. látó55 2009. szeptember 08. 16:36
  „DUGÓZOTT !
  A szleng állandóan képes megújulni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rubint Réka 'felkapaszkodott, vidéki libuska'? Meghökkentő történetek a fitneszladyről

Egyszerű, vidéki családból jött, a csillogást hírből sem ismerte. Ám önerőből mindent elért: sikeres… Tovább olvasom