Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Lopós macska, nyári hó, medve a kocsiban: 2011 legkülönösebb hírei

A lassan véget érő évet számos meghökkentő esemény tarkította, ezek legjavából készített összeállítást az AFP francia hírügynökség.
KLEPTOMÁNIÁS MACSKA
Egy kaliforniai macska immár hatszáz tárgyat tulajdonított el saját gazdáitól, illetve a szomszédoktól az elmúlt három év során. Lelepleződése egy infravörös kamerának köszönhető.
Az eredetileg Dustynak nevezett macskát ma már a világ Kleptomacskaként ismeri. Már számos videón látható, amint a szájában a legkülönbözőbb tárgyakat hurcol a szivacstól a műanyag dinoszauruszfigurán át egészen a melltartóig.
Dusty gyengéjét már jól ismerik a szomszédok, akik már nem panaszkodnak, mert tudják, hogy "hol keressék a holmijaikat".

BORSOS LEÁRAZÁS
Egy Los Angeles-i lakos a szezonvégi kiárusításkor borsbombával hatástalanította vevőtársait egy nagyáruházban, hogy azok ne tudják elkapkodni előle a leértékelt árut. Erőszakos bevásárlási lázának mintegy 20 ember esett áldozatul, közöttük gyermekek is.

UTOLSÓ ÍTÉLET
Az utolsó ítéletet a közeljövőre jósoló fundamentalista keresztények iránti együttérzésből amerikai üzletemberek egy csoportja új szolgáltatást ajánl a földi siralomvölgytől búcsúzóknak, akik aggódnak háziállataik megítéltetésük utáni sorsáért. Bizonyos összeg fejében a Eternal Earth-Bound Pets nevű vállalatnak immár 259 ügyfele van, akik állatonként 155 dollárt fizettek azért, hogy a túlvilágra való távozásuk után háziállataikat jó kezekben tudhassák.

EGY SZOKNYA, EGY NADRÁG
Egy 12 éves brit fiú szoknyában ment iskolába egyik reggel, tiltakozásul azért, mert az iskolai egyenruhához tilos a rövidnadrág viselete még meleg időben is. "Nyáron a lányok hordhatnak szoknyát, de a fiúk nem viselhetnek rövidnadrágot. Úgy gondoljuk, hogy ez hátrányosan különbözteti meg a fiúkat" - jelentette ki Christ Whitehead iskolájának 1300 tanulója előtt.

PÉNZÜGYI GONDOK
Egy, az indiai Amritszár és a brit Birmingham között közlekedő repülőjárat utasainak össze kellett dobniuk 20 ezer fontot, hogy ki tudja cserélni a személyzet a motor egyik karburátorát. A mintegy 180 utas hat órát töltött a bécsi reptér kifutópályáján, ahol az osztrák Comtel Air a járatot működtette. Az utasokat azzal fenyegették, hogy leszállítják őket a gépről, ha nem fizetik ki a kérdéses összeget.

HIBA AZ ENSZ-NÉL
S. M. Krisna indiai külügyminiszter tévedésből portugál kollégájának beszédét olvasta el egy februári ENSZ-tanácskozáson New Yorkban. A 78 éves diplomáciai vezető mintegy három percen át adta elő a rossz szöveget, mielőtt munkatársai észrevették a bakit.

VÁNDORMEDVE
Orosz határőrök feltartóztattak egy ukrán állampolgárt áprilisban, aki egy medvével a hátsó ülésen akarta elhagyni az országot.
A délkeleti Belgorodnál lévő átkelőhelynél egy takaró alatt találták meg a felnőtt nőstény medvét. Az ukrán férfi azzal védekezett, hogy cirkuszi mutatványosként már évek óta együtt dolgozik az állattal, és családtagként kezeli őt, így mindenhová magával viszi.

RENDŐRSÉGI FOGÁS
A vietnámi rendőrség nagy "fogást" csinált, a szó szoros értelmében: elhatározták, hogy halászhálót vetnek be a szabálytalan motorozók ellen. A szabálytalanul motorozók rendkívül sokan vannak az országban, különösen a nagyvárosokban ünnepek idején.

NYÁRI HÓ
Egy Palermóban dolgozó szicíliai alkalmazott fizetést kapott hólapátolás címén márciustól augusztusig, amikor különösen nagy melegek sújtották az olasz szigetet. Salvatore Di Grazia, a palermói polgári védelem alkalmazottja áprilisban 17 órányi túlórát számolt fel hólapátolásra, amikor a napi minimum hőmérséklet meghaladta a 10 Celsius-fokot, májusban 50 órát "lapátolt", júniusban 38-at, júliusban 44-et és 200-at augusztusban, amikor a hőmérséklet minden nap meghaladta a 30 fokot árnyékban. A nagyjából 350 "hóeltakarító" túlórából végül 45-öt ki is fizettek neki.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fénykerekeken gurul a bringa

Nyugodtan karikázhat sötétben is a felvételen látható biciklis, különleges világító kerekeinek… Tovább olvasom