Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Levélben kéri a szamarak védelmét Brigitte Bardot

Levélben szólította fel Dilma Rousseff brazil elnököt Brigitte Bardot színésznő, az állatok elkötelezett védelmezője, hogy vessen véget a szamarak mészárlásának.
Brazíliából rengeteg szamár kerül Kínába, ahol az élelmiszer- és a kozmetikai ipar használja fel őket. "Nekem, aki annyira szereti Brazíliát, és kitörölhetetlen szeretet fűz Buzióshoz, fájdalmas látnom, hogy ez az ország együttműködik évente 300 ezer szamár megölésében" - írta az egykori filmcsillag, a nevét viselő alapítvány részéről.

A szervezet "elnökeként, nőként és emberi lényként nem tudom elfogadni ezt a barbár gyalázatot, amely jócskán beárnyékolja Brazília imázsát" - írta Dilma Rousseffnek küldött levelében.

A One Voice nevű francia szervezet - amely honlapján szintén arra kérte a brazil hatóságokat, hogy szüntessék be a szamarak exportálását - megerősítette, hogy Kína és Brazília nemrégiben egyezményt írt alá a négylábúakkal való kereskedésről.

Egy francia csoporttal együttműködő brazil szervezet követelte, hogy Brazília minden szövetségi államában tekintsék érvénytelennek a Kínával kötött szerződést.

Olvasóink írták

  • 1. Madarász 2012. május 25. 14:44
    „Tipikus esete a ló túlsó oldalára történő átesésnek...

    A kínaiak sok olyan állatot megesznek, amit a fehérek nem, az afrikaiak megeszik a tevét, az ausztrálok a kengurut, a dél-amerikaiak a tengerimalacot, tatut, madárpókot.

    Az állatvédelem addig jogos és ésszerű, amíg megköveteljük, hogy az állatokkal mindenki tisztességesen bánjon, de emellett az is fontos, hogy tiszteletben tartsuk mások kultúráját, identitását és ne szóljunk bele olyanba, ami rájuk tartozik.
    Ha a kínaiak megeszik a szamarat és azt humánusan, felesleges szenvedés okozása nélkül vágják le, ez az ő dolguk, ha a brazilok adnak el nekik szamarat, az meg a brazilok dolga, szóval nem kéne átesni a paci túlsó oldalára.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleseti korrekord: 91 éves gázolt 101 esztendőst

Kilencvenegy éves nő gázolt el autóval egy 101 esztendős férfit az Egyesült Államokban, ami… Tovább olvasom