Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -2°C | 6°C Még több cikk.

Lesz uniós élelmiszersegély jövőre is

Budapest - Jövőre is lesz uniós élelmiszersegély az intervenciós készletekből. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) várja a segélyszervezetek pályázatait.
Soproni Horváth Lajos, a hivatal sajtófőnöke emlékeztetett rá, az Európai Unió évente több százmillió eurót fordít az élelmiszersegélyprogramra, a legrászorulóbb rétegek élelmiszer-ellátására.

Magyarország már három éve részese a programnak: a hazai segélyszervezetek évente 6–7 millió euró értékű feldolgozott élelmiszert juttathattak el csaknem egymillió, nehéz anyagi körülmények között élő emberhez.

A három év alatt összesen hozzávetőlegesen 28 millió kilogramm lisztet, száraztésztát, kekszet, cukrot és tejterméket osztottak ki a rászorultak között.

A program hazai lebonyolítását a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal koordinálja és a 2009. évi végrehajtáshoz már közzétette a segélyszervezetek kiválasztásának módját ismertető 145/2008 (XII. 8.) közleményét (www.mvh.gov.hu).

A hivatal azon segélyszervezetek jelentkezését várja, amelyek megfelelő személyi, logisztikai és raktárkapacitással rendelkeznek és képesek éves szinten legalább 800 tonna élelmiszer szétosztására az ország területén, továbbá vállalják a szigorú nyilvántartási előírások betartását.

Az MVH komoly informatikai fejlesztésekkel készül a 2009. évre, amelyek alapján szándékuk szerint még hatékonyabban térképezhetők fel a segéllyel el nem ért települések és optimalizálható az élelmiszerek elosztása, továbbá egyszerűbbé válik a nyilvántartási munka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyító központ Nádszegen

Nádszeg-Szlovákia - Korszerűen felszerelt rehabilitációs központot adtak át a Győrtől mintegy 45… Tovább olvasom