Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Lemondott a legostobább rendőrfőnök

Lemondott csütörtökön a Scotland Yard terrorelhárító ügyosztályának parancsnoka, miután véletlenül a nyilvánosság elé tárta egy készülő, titkos terrorellenes rendőrségi akció részleteit.-írja a Blikk.
Bob Quick, aki a brit rendőrségi terrorelhárítás legmagasabb rangú vezetője volt, a minap úgy szállt ki szolgálati autójából a Downing Street-i miniszterelnöki hivatal előtt, hogy a felgöngyölítő akció részletes tervezetének leírása jól látszott a kezében, és az erről készült fotók el is jutottak a lapokhoz.

A szupertitkos dokumentumokon még az is látszott, hogy mely helyszíneken hány személy őrizetbe vételére készül az elhárítás.

A brit rendőrség és a belügyminisztérium a történtek miatt úgy döntött, hogy idő előtt végrehajtják a tervezetben szereplő nagyszabású terrorellenes rajtaütést, amely az al-Kaida terrorhálózat egyik feltételezett nagy-britanniai sejtjének felszámolását célozta.

A hatalmas akció, amelyben a brit belső elhárítás (MI5) ügynökei is részt vettek, Északnyugat-Angliára, Liverpool és Manchester környékére összpontosult. Csütörtökre virradó éjjel a rajtaütést elindító több száz fős osztag összesen tizenkét személyt vett őrizetbe, közülük tízen pakisztániak voltak, akik diákvízummal tartózkodtak Nagy-Britanniában.

Olvasóink írták

 • 6. law 2009. április 14. 14:25
  „Lehet, hogy ostoba, de legalább van tartása.
  Nálunk van ostoba és le sem mond.
  Melyik a különb?
  Uraim és Hölgyeim!
  Lehet példát venni! Soroljam kinek az inge, aki magára vehetné ebben az országban? Nem fér ki.....”
 • 5. elemér 2009. április 10. 14:26
  „Szóval ráfáztak a kalózok mikor amcsi hajóval próbállkoztak. Lehet hogy azt nem is tudták mert a zászló nem biztos hogy rajt volt. Kapitány azt mondta a legénységnek hogy nenjenek egy szobában és zárják magukat be. Kalózok nem találták meg öket és sok idejük nem volt. Távoztak a kapitánnyal kis csónakkal amiböl kifogyott az üzemanyag és körbe vannak véve. Fedett és becsuktak minden ablakot nehogy tüzeljenek rájuk. Megfölnek a melegben.”
 • 4. elemér 2009. április 10. 13:37
  „http://news.yahoo.com/s/ap/20090410/ap_on_re_af/piracy”
 • 3. elemér 2009. április 10. 13:34
  „Sajtónak nincs felelössége, mert ugy néz ki hogy semilyen fotó és infó nem jelent meg elözöleg. Mo.-n nagyon komojan veszik a Szomáliai kalózkodást az amcsi hajó ellen, mert hallgat a sajtó. USA-ban viszont leközölték hogy xarban vannak a kalózok. Tárgyalhatnak az FBI-al, de bevannak keritve a tengeren hadihajókkal.”
 • 2. vzastaroth 2009. április 10. 13:22
  „Elsőre viccesnek és banálisnak tűnő történet; tény, hogy a rendőrfőnök nagyot hibázott, de az adatokat lefotózó és közzétevő sajtónak nincs felelőssége??? Ezt normális körülmények között hazaárulásnak hívják! A következő terrorakció bekövetkezésekor majd, amiben esetleg brit és külföldi civilek halnak meg, szálljanak magukba, és gondolkodjanak a saját szerepükön (bár úgysem teszik).”
 • 1. elemér 2009. április 10. 12:57
  „Nem jelent meg semmi az ujságban előzőleg, de telefotos zoom lencsével az irat kezében olvasható. Ilyesmi már ezelőtt is megtörtént ott, de nem nagyfeju rendőrrel. Mo.-n ilyen probléma nincs, mert hol és kinek van ott ilyen lencse ?

  http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/45648000/jpg/_45648767_007149526-1.jpg”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Észbontó! Pizza automata 7 millióért!

Különleges automatát mutatott be a Bolognai Egyetem és az Unilever. A közös fejlesztésű "Let's… Tovább olvasom