Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Lemondott a halottkém, aki Amy Winehouse ügyét vizsgálta

Lemondott az Amy Winehouse halálának ügyében eljáró törvényszéki orvos szakértő.
A tavaly júliusban elhunyt énekesnő halálának ügyében eljáró Suzanne Greenawayt 2009-ben nevezte ki londoni halottkém asszisztensnek férje, az észak-londoni halottkémként dolgozó Andrew Reid. Az asszony azonban tavaly novemberben beadta a lemondását, miután a hatóságok tudomására jutott, hogy a törvényi előírásokkal szemben nem rendelkezett öt évnyi regisztrált brit ügyvédi gyakorlattal. Greenaway a kinevezése előtt tíz éven át praktizált szülőhazájában, Ausztráliában.

"Tavaly novemberben nyilvánvalóvá vált, hogy hibát követtem el a kinevezés során, és elfogadtam a lemondását" - mondta el Reid. Greenaway felmondását azonban csak most hozták nyilvánosságra. A lemondott halottkém összesen 12 ügyben vett részt a kinevezése óta, és bár férje szerint mindegyik esetben kifogástalanul járt el, felajánlotta, hogyha az érintett családok szükségét érzik, akkor megismétlik a vizsgálatokat.

A tavaly októberben végzett halottkémi vizsgálat során Greenaway "szerencsétlenségnek" minősítette Amy Winehouse halálát. Ez a törvényi meghatározás a nem természetes, de nem is szándékosan előidézett, nem bűncselekmény okozta halálesetekre vonatkozik: Winehouse esetében ez a több hétnyi absztinencia után bekövetkezett véletlen alkoholmérgezésre utalt. A vizsgálati jelentés szerint Winehouse lakásában az énekesnő halála után három üres vodkásüveget találtak.

Winehouse családja egyelőre nem döntötte el, hogy felülvizsgáltatja-e az októberi eredményt. A kivételes tehetségű, többszörös Grammy-díjas brit souldívát - aki a rhythm & blues és a dzsessz műfajában egyaránt otthonosan mozgott rövid, de kiemelkedő sikerű karrierje során - testőre találta holtan 2011. július 23-án koraeste az észak-londoni Camden kerületben lévő lakásán.

Olvasóink írták

  • 1. CsabaKiraly 2012. február 02. 07:22
    „Kisult rola, hpgy a CIA-nak kemkedett :))”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országonként cenzúráz a Google

A blogoldalak országonként azonosítható doménekre történő átirányítását már megkezdték. Tovább olvasom