Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Lebontották a floridai autós ravatalozót

A ravatalozó amely lehetővé tette, hogy a gyászolók az autójukból ki sem szállva búcsúzzanak halottaiktól.
Az ocalai épület már évek óta üresen állt, de a nyolcvanas évek elején még nagy kereslet volt a szolgáltatása iránt, ami akkor indult be, amikor a város elutasította a tulajdonos kérvényét további parkolóhelyek létesítéséről.

A temetkezési vállalt tulajdonosa ekkor egy óriási ablakot helyezett el a ravatalozó egyik oldalán. Az elhunytat a lefüggönyözött ablak belső oldalán helyezték el, és a függöny akkor húzódott szét, amikor az ablak mellé gördülő autó első kereke áthaladt az útra fektetett gumikábelen. Amikor a gyászolók kocsijának hátsó kereke átgördült a kábelen, a függöny összecsukódott, a fények kialudtak és a zene is elhallgatott a ravatalozóban.

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.


Az AP hírügynökség szeptemberben arról számolt be, hogy az Egyesült Államokban országszerte legalább négy autós ravatalozó működik, ezek egyikének, a michigani Saginaw város Paradicsom Temetkezési Kápolnának a vezetője azzal indokolta a szolgáltatás bevezetését, hogy elsősorban az idősebb emberekre akartak tekintettel lenni, akiknek nehezére eshet egy ravatalozó megközelítése, és máskülönben nem búcsúzhatnának el az elhunyttól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi cuki: strandoló malacok a disznók szigetén - videó

Úgy tűnik, a patás állatok a napsütést és a tengerpartot is imádják, ugyanis önálló államot… Tovább olvasom