Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Lázár visszatért

Visszatért az Egyesült Államokból a sztárszakács, Kovács Lázár. A Receptklub séfje konyhaművészetével elkápráztatta az amerikai magyar nagykövetséget, s még egy ottani főzőműsorban is szerepelt.

Majd 8 évig kotyvasztott Kovács Lázár Kaszás Gézával a Receptklub című műsorban, s egy évet töltött a tengerentúlon.


– Mikor ragadott először fakanalat?

– Gyermekként a nyaraimat Kunszentmártonban töltöttem, a nagyszüleimnél. Szerettem főzés közben a nagymamám körül sertepertélni. Ahogy nőttem, úgy kaptam egyre komolyabb feladatokat, 10 éves lehettem, amikor sikerült egyedül elkészítenem a kedvenc ételemet, a szilvás gombócot. A testvéreim kétkedve fogadták az első remekművemet, de végül nekik is ízlett, jómagam pedig eltökéltem, hogy megdöntöm minden idők szilvásgombóc-evési rekordját... A 14. után adtam fel, jutalmam pedig egy kiadós hasfájás lett.


– Melyik étel emlékezteti leginkább a gyermekkorára?

– A szilvás gombócon kívül a nagymamám különösen finom és gazdag falusi tyúkhúslevese, a saját maga által készített lúdgége tésztával.


– Volt valami furcsa étkezési szokása gyerekként?

– Nem nekem, csak a testvéreimnek. Folyton az én tányéromból akartak enni. Már fiatalon is törekedtem a különböző, érdekes ízkombinációk létrehozására, amit ők előszeretettel teszteltek.


– Mi a család kedvenc étele?

– Washingtonban tavaly karácsonykor az ünnepi menü összeállításánál figyeltem arra, hogy magyar és amerikai specialitás is kerüljön az asztalra. Így kitaláltam, hogy a halászlé után sült pulykát eszünk. Igen ám, de paprika hiányában nem tudtam elkészíteni a levest az eredeti formájában, így módosítottam a recepten, s egy új étel született, amely a família kedvencévé vált. A tengerentúlon töltött egy évben a grillezés mesterévé váltam. Hazatérve, a családi és baráti összejövetelek elmaradhatatlan étele lett a sült oldalas, a csirkeszárny ínycsiklandó barbecue-mártással, valamint a tradicionális amerikai hamburger.


– Van olyan fogás, amit el sem készít, hiszen annyira utálja?

– Ettem én már békát, csigát... A szakmámban minden ételt meg kell kóstolni, nincsenek kivételek.


– Nem lennék ott vendéglátó, ahol Kovács Lázár a meghívott. Gondolom, a feleségének sem lehet könnyű felvenni a fakanalat, illetve a versenyt önnel a konyhapultnál.

– A párom remekül főz, tőlem tanulta az alapokat. Amúgy pedig nem vagyok válogatós, sem finnyás, jöhet minden étel.



– Az RTL Klub műsorában, a Receptklubban majd 8 évig szerepelt Kaszás Gézával. Árulja el, tényleg konyított valamit a főzéshez a színész?

– Géza számára nem volt ismeretlen tárgy a klopfoló, a vágódeszka vagy a turmixgép, kiismerte magát a tűzhelynél. Én elsősorban a főzés iránti lelkesedésemet osztottam meg vele.


– A sok száz közül melyik részt tartja a legemlékezetesebbnek?

– A Receptklub legtüzesebb adásában nem a húst, hanem véletlenül Gézát flambíroztam... Lángra kapott az inge, de szerencsére nem sérült meg.

– Akárcsak egy amerikai akcióvígjátékban...

Olvasóink írták

  • 4. gyugyu1 2009. október 04. 21:00
    „Kiváncsi lennék,hogy egyszer is megkostolták -e a főzőmüsorban összedobált ehetetlen szarokat...?? Elnézve a műsorát nem is csoda ha kirugták és az étterem is becsukott ahol ez a majom volt a séf..”
  • 3. viperetta335 2009. október 03. 20:18
    „Négy évre ment,még egy évet sem töltött kint,itthon is becsukott a bolt...Ezen kívül ilyen hülyeséget,hogy washingtonban nem kapott paprikát,hát nem tom ki veszi be...”
  • 2. vonLichthofen 2009. október 01. 13:37
    „Hey, Chef where did you look for Hungarian Paprika in Washington?
    Have you tried in the first Stop and Shop?”
  • 1. lumnitzernoverekhuga 2009. október 01. 08:56
    „Dilettáns :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A német férfiak a legrosszabb szeretők

Szomorú nap virradt a német férfiakra, miután 15 ezer nő szavazata alapján őket választották a… Tovább olvasom