Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Látássérültek antológiája

Nemrégiben Braille-írással, hangos könyvben és nyomtatásban is megjelent a látássérültek írásait tartalmazó antológia.

Zilahi György, a kötet egyik szerzője szerint a ˝Szavak szárnyán, írók útján˝ címmel napvilágot látott válogatás hiánypótló, egyúttal értékteremtő.

– A látássérülteké igazi nagy család, ily módon pótolhatatlan veszteség, ha elveszítünk egy családtagot – fogalmazott Zilahi György, a vakok és gyengénlátók megyei egyesületének volt elnöke. – A vakügyért tevékenykedő több nagyon kedves barátomtól voltam kénytelen az elmúlt időszakban végleg búcsúzni. Az írásaikat megőriztem, továbbítottam – így is emlékezem rájuk.


Zilahi György szerint nem túlzás, hogy a látássérültek tényleg a ˝szívükkel látnak˝, az íráshoz nélkülözhetetlen érzékenységgel pedig megáldotta őket a Teremtő. Ezért is örült a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete felhívásának, hisz a kötet megálmodói az esélyegyenlőséget nemcsak számokkal és adatokkal képzelik, hanem szívhez szólóan nyitnak kapukat az egészségesek és a fogyatékkal élők között. Lakatos Anikó előszava szerint ˝ha azt szeretnénk, hogy a látássérültekre azonos jogú emberként tekintsen a társadalom, akkor meg kell mutatnunk, hogy a tiszteletre, a megbecsülésre valóban rászolgálnak. Így született meg a gondolat, hogy a szavak szárnyán repítsük el az olvasókat egy, eddig talán ismeretlen világba, hogy megismerhessék olyan emberek életútját, akiknek eddig nem volt lehetőségük megmutatni a bennük rejlő értékeket.˝

A látássérültek antológiája színes, igazán lelket melengető olvasmány, a kötetet olvasva joggal merülhet bennünk fel a kérdés: a szerzők vajon honnan merítik az erőt? A választ ki-ki megtalálja a könyvben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztárok az ár ellen - Hallgassa meg az Összefogás dalát!

Már meg lehet hallgatni az Összefogás dalát, amelyben sztárok tucatja állt jelképesen az árvíz… Tovább olvasom