Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Larry King 25 év után elköszönt

Faggatta az amerikai és a világpolitika, a közélet és a szórakoztatóipar kulcsszereplőit a CNN képernyőjén.

Csütörtök este utoljára jelentkezett a róla elnevezett élő show-jával Larry King

"Szomorú, de ideje elmennem. Az ember tudja, hogy mikor jött el az ideje" - nyilatkozott saját csatornájának King. King, akinek ingujjas-nadrágtartós megjelenése és száraz, objektív kérdezési stílusa iskolát teremtett a világ televíziózásában, akkor érezte meg, hogy ideje vennie a kalapját, amikor a CNN a szokásos öt- vagy hároméves szerződés-hosszabbításokkal ellentétben a legutóbb csak egy évet ajánlott fel. A 77 éves riporter belement, hogy évi négy, általa készítendő adás fejében nem pártol át a konkurenciához. "Nem panaszkodom a CNN-re. Nagyszerű házasság volt, ez pedig nem jelent válást közöttünk" - nyilatkozott a televíziós.

Larry King
Larry King


King pontosan tudja, hogy miről beszél, hiszen eddig összesen nyolcszor nősült és hétszer vált el. Nyolcadik feleségével, Shawn Southwick Kinggel, akivel a frigyben közösen eltöltött évei száma "két számjegyűre" emelkedett, az idén beadta a válási keresetet, de aztán visszavonta őket. A visszavonulása után együtt mennek el egy hosszabb pihenőre, két 10, illetve 11 éves fiuk társaságában. Barátai szerint King régi vágású úriember, aki nem fekszik le "csak úgy" a barátnőivel, hanem el is veszi őket. Egy alkalommal a leánykérés már az első randin megtörtént. A Playboy-nyuszi Adele ujjára a riporter kétszer is felhúzta a gyűrűt. Önéletrajzi kötetében ugyanakkor azt vallotta: "nem egészséges" ha az ember két-három alkalomnál többször is megnősül. Kingnek az egészség értékéről is kristálytiszta fogalma lehet, mert eddig 5 bypassműtétet hajtottak végre rajta.

Larry King összesen 53 évet húzott le az elektronikus médiában. Munkája elismerséül 10-szer jutalmazták Cable ACE díjjal, egyszer-egyszer pedig Emmy- és Peabody-díjjal, és neve bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is. Csak a CNN archívumában 6120 általa készített tévéműsor és mintegy 50 ezer interjú felvételeit őrzik. Az elmúlt évek során számos kritika érte amiatt, hogy kérdései túl puhára sikerednek. Ő azonban ezt másként látta. "Minimalista vagyok, a legnagyobb minimalista kérdés pedig mind közül az, hogy miért?" King a saját megítélése szerint a legrosszabb interjúját a néhai Robert Mitchum színésszel készítette, aki a ki, mit, hol, mikor és miért kérdésekre olyan válaszokat adott, mint igen, nem, talán, igen is meg nem is. A legjobb beszélgetések King szerint Bill Clintonnal és Frank Sinatrával készültek, mert ez a két híresség "szenvedéllyel nyilatkozott, és képes volt humorérzékkel és egy kis haraggal elmagyarázni azt, amit csinál".

King 1933-ban született, Larry Zeiger néven. Apját korán elvesztette, bátyjával együtt szegénységben, segélyen nőtt fel. Első szemüvegét New York város utalványozta ki a számára. Rádiósként akart valakivé válni; szalmai pályafutását 1957 május 1-jén kezdte meg a miami WAHR adónál. Nevét azért változtatta meg, mert főnöke a Zeigert "túl etnikainak" találta. Az újdonsült rádiós tekintete a szerkesztője előtt heverő Miami Heraldra esett, amely a King alkohol-nagykereskedés kolumnás hirdetésénél volt nyitva. Jobb ihlet nem is kellett. Amikor a CNN alapítója, Ted Turner felfigyelt rá, King műsorát már országszerte sugározták. Kezdő fizetése a csatornánál évi 200 ezer dollár volt. A jelenlegi bérével kapcsolatban csak annyit szokott mondani, hogy "a CNN jól bánik velem". A The Los Angeles Times egy évekkel ezelőtti jelentése szerint King Beverly Hills-i háza 12 millió dollárt ér. Miután jó előre bejelentette, hogy 2010 végén távozni akar a képernyőről olyan, ritkán nyilatkozó hírességek egyeztek bele egy neki adandó interjúba, mint Barbra Streisand és Al Pacino.

"Sokáig éljen Király! Mikor lesz ismét még egy olyan, világszerte népszerű ember mint ön?" - kérdezte Vlagyimir Putyin egy nemrégiben, az új START-egyezménnyel és a WikiLeaks-kiszivárogtatásokról folytatott beszélgetésük végén. King kitért a válasz elől. Utódja a CNN esti műsorsávjában barátja és pártfogoltja, a 36 éves Ryan Seacrest rádiós műsorvezető lesz. Ő lesz az utolsó Larry King Show házigazdája is.

Olvasóink írták

  • 3. SL80 2010. december 17. 20:37
    „Sajnálom,hogy nem tudok angolul.Pedig mindig kíváncsi voltam a műsorára.”
  • 2. annobon 2010. december 17. 12:52
    „Azért páran a világ tévéinél próbálták (próbálják) őt koppintani. Nem kell messzire mennünk: Fábri, Hajdú...”
  • 1. IV.Béla 2010. december 16. 20:04
    „Nemzeti gyásznapot!! Most!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tarolt a ValóVilág első Kiválasztása

Több, mint 742 ezer néző követte, ahogy a Villalakók eldöntötték kivel nem szeretnének együtt lakni.… Tovább olvasom