Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Lalinak nem kell behúznia a hasát

Rudolf Péterről tudjuk, hogy kiváló színész. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy munkája elismeréséül sok más kitüntetés mellett besöpörte a Jászai- és a kiváló művész díjat.

Azt is tudjuk, hogy az improvizálás nagymestere. Neki és társainak köszönhetően a Beugró című műsornak hatalmas rajongótábora alakult ki. Rendezőként is remekel. Filmje, az Üvegtigris a legnézettebb magyar alkotások közé tartozik. Az már viszont kevésbé ismeretes, hogy fociőrült és az egészséges életmód elkötelezett híve.

– A Richter Egészségváros program védnöke. Fontos számára a mozgás és a mértékletes táplálkozás, vagy ˝vizet prédikál˝?

– Úgy nézek ki...?! Na jó, volt olyan is, amikor kiálltam az emberek elé, kicsit pocakosan és arról beszéltem, mit és hogyan tegyenek egészségük megőrzésének érdekében. Rosszul éreztem magam, feszengtem és hiteltelennek éreztem magam. Aztán a színészválogatott tagjaként nemrég összecsaptunk az orosz kollégákkal. Melegítéskor, szemügyre véve az ellenfelet, úgy tűnt, mintha nálunk jóval fiatalabb csapattal érkeztek volna. Csupa sportos, fölösleges kilókat nem hordozó, számunkra túlontúl életerősnek tűnő férfiú melegített a pálya másik felén.
Némi dohogás és nyomozás után kiderült, nagyjából egyidősek vagyunk, csak ők jobb kondiban. Pocsék egy szembesülés volt. Ráébredtem, elhagytam magam, nemsokára egy kerek évszámot, az ötvenet ünneplem. Végig kell gondolnom egy s mást. Békében vagyok-e magammal? Elégedett vagyok-e a munkámmal? Azt teszem-e, amit tennem kell? Mennyi salakanyag gyűlik össze egy emberben félszáz év alatt? Nem akartam ˝vizet prédikálni˝, így futottam. Magamért, a méregtelenítésért. A feleségem jóvoltából, aki atléta volt, megtanultam a labda kergetése nélkül is örömömet lelni a kocogásban. Nem volt könnyű... De az utolsó méterek ledarálása után lihegve jobban kedvelem a világot és önmagamat. ˝Győzelem!˝ – kiáltok fel. Lehet ez akár egy kilométer, de néha még tíz is.


– Lehet egyik napról a másikra életmódot változtatni? Az általános tapasztalat azt mutatja, hogy kezdetben lelkes az ember, aztán ahogy jelentkezik az izomláz, életbe lép a halogatás: ˝majd holnap kétszer annyit sportolok, de ma nagyon lefárasztott a munka˝.

– Kell egy erős elhatározás, egy hajtóerő, nekem most megvolt. A hiúságom nem engedte, hogy az Üvegtigris 3. forgatásain végig behúzott hassal álljak a kamera előtt. Volt rajtam 7–8 kiló felesleg, s ez bizony csak futással nem tűnt el rólam. Találtam egy szimpatikus úszómestert, aki amúgy eredendően súlyemelő volt, és összeállította a napi sportprogramomat. Valahogy engem a mozgás felélénkített, s kis idő alatt eltűnt rólam a pocakom, lefogytam 7 kilót, újjászülettem. Tényleg van egy különös kapcsolat a test és a lélek között. Nyilván az ember nem is fogalmazza meg magának, de a lélek is tespedni kezd, ha a test tespedni kezd.


– A sportos életmód mellett a táplálkozásában is történt változás?

– Csak zöldséget, gyümölcsöt és húst eszem, a szénhidrátot pedig kerülöm. Nem is olyan nehéz...


– Jól van, most már hiszek önnek, majd kicsattan az egészségtől, fut, úszik és még futballozik is, és többet tud a helyes életmódról, mint Schobert Norbi.

– A labdarúgás a legnagyobb és örök sportszenvedélyem. Nagyapám profi futballista volt. Amikor a legfelső osztályba szerződött, 11 gatyát, 11 mezt, 11 sportszárat és 11 stoplis cipőt fizettek érte. Ő tanítgatott az alapokra, s a megkerülős cselre. A vb-t is nagyon vártam már, bár nem tudom, mennyit látok belőle, hiszen rettenetesen leköti az időmet az Üvegtigris forgatása. A mediterrán focit, azon belül is az olaszok és a dél-amerikaiak játékát kedvelem. Mindig drukkolok a Közép-Európából bejutó kis országoknak is, hiszen nekik mások az anyagi lehetőségeik és a hátterük. Be kell vallanom, hogy azért kicsit irigykedve figyelem a szlovénokat és szlovákokat. Vajon megadatik-e még az életem során, hogy magyar csapatnak szurkolok a világbajnokságon? Csak remélni tudom, hogy igen...

Az Üvegtigris 3. bemutatójára már nem kell sokat várni, Laliék december 17-én visszatérnek a vászonra.
Az Üvegtigris 3. bemutatójára már nem kell sokat várni, Laliék december 17-én visszatérnek a vászonra.

– Említette, hogy már forgatják az Üvegtigris harmadik részét. Mit lehet tudni a történetről, mikor kerül a mozikba?

– Csak annyit árulok el, hogy egy kicsit megbolondítjuk a sztorit, játszódik a Tigrisnél is, de aztán több szálon futó, kalandosabb történet áll össze.

Olvasóink írták

 • 7. Mankapunka 2010. június 16. 18:27
  „accelerator

  Honnan tudod??? Együtt toljátok a plazma Tv előtt???? :)))”
 • 6. accelerator 2010. június 14. 20:18
  „2. hozzászólás Mankapunka

  Update 2es kúrát nyomja...”
 • 5. lebeke 2010. június 14. 13:45
  „Hatalmas jó színész, külön érdeme még (a szememben), hogy Ghymes együttessel is jóban van :)”
 • 4. Krisztácska 2010. június 14. 13:36
  „Nagyon tehetséges színész! Vonzó pasi,szimpatikus...Még sorolhatnám! De az Üvegtigrist nem tudtam megnézni! Rettenetes!! Szinte fáj!!Amúgy a férjem kedvence! Ízlések és pofonok!”
 • 3. soproni 2010. június 14. 13:28
  „Az Üvegtigris után a Beugróban való szereplése még szimpatikusabbá tette .”
 • 2. Mankapunka 2010. június 14. 11:56
  „Biztos Norbi fogyasztóra jár,hogy nem kell behúznia a hasát.”
 • 1. tricse 2010. június 14. 11:24
  „Imádom ezt a pasit és a cikk után még jobban!:) Üvegtigris kötelező alkotás!:) A Beugró pedig újra és újra megerősít abban a hitben,hogy tehet valaki hülyéskedve,ökörködve is tehetséges művészségről tanubizonyságot!
  Sok erőt és egészséget kívánok Rudinak!:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Heves zivatarok jönnek, jégesővel

A széllökések erőssége meghaladhatja a 80-90 kilométer/órás értéket. A hőmérséklet 25 és 30 Celsius… Tovább olvasom