Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Lakatos Krisztiánnak véget ért egy álom

Szeged - A 18 éves szegedi Lakatos Krisztián szombaton kiesett a TV2 Megasztár-döntőjében: nem ő, hanem Fekete Dávid versenyez a december 20-i fináléban. Először Krisztián és családja is rosszul fogadta a közönség döntését, de már túl vannak rajta.
– A nézők szavazatai alapján Király Viktor ellenfele a fináléban: Fekete Dávid lesz. A döntéssel Krisztián számára befejeződött a Megasztár. Ezúttal neki szól a búcsúdal – hirdette ki szombat este a TV2 Megasztár produkciójának 8. döntőjében a nézők akaratát Tilla. Az est házigazdája azután közölte az eredményt, miután „A három muskétás" elénekelte az utolsó közös produkciót, a 80-as évek egyik legszebb ABBA-slágerét, az I have a dream című dalt. Közben hatalmas hópehelyutánzatok hullottak a stúdióban.Ez a döntő kicsit más volt, mint az eddigiek: a hozzátartozókon és a három versenyzőn is érezni lehetett a feszültséget. Az est elején könnyed volt a hangulat a nézőtéren: Bűdi Szilárd bemelegítő ember énekelt a közönségnek, tapsra és sikításra buzdított. Még az élő adás megkezdése előtt a színfalak mögé látogattunk. Krisztián, Viktor és Dávid csöndben topogott a sötétben, a pódium mögött. Persze szokásukhoz híven viccelődtek egymással. Már nem volt az a nagy nyüzsgés, mint az eddigi műsorok előtt. A fiúk pedig igazi jó barátok lettek. Friderikusz értékelt

A szombati döntő után Friderikusz Sándorral tudtunk beszélni. Elmondta, csakis az aznapi teljesítményt vette figyelembe. Ez alapján Viktor két 5-öst. Krisztián mindent összevetve négyötödöt kapott. A nézők pedig beszavazták Dávidot. Ez szimplán matematikailag így jött ki. – Éppen most beszéltem Krisztiánnal, elmondtam neki, hogy ez most csak egy pillanatnyi állapot, ha szorgalmas, el fogja érni a célját – mondta a zsűritag.
– Ez most más izgalom. Egyfolytában az előző műsorokon jár az eszem, amikor mindig továbbjutottam. Kicsit olyan ez, mintha egy playstation játék lenne: végig kell menni minden pályán – magyarázta lelkesen a 18 éves szegedi fiú a benne kavargó gondolatokat. Az utolsó adásokra egészen átalakult. Kisprumik Ádám – a megasztárosok stylistja – rá tudta venni Krisztiánt, hogy az öltönyön kívül mást is felvegyen. Elárulta, a titka egyszerű: minden héten egy-másfél órát szántak arra, hogy együtt elmentek vásárolni. Krisztián rájött, talán más is jól állhat neki. A szegedi versenyző még viccelődött is; azt a bőrdzsekit, amit a fellépésen visel, szeretné megkapni karácsonyi ajándékba.

– Bárcsak a szöveget rontottam volna el – az eredményhirdetés előtti, húszperces szünetben Krisztián nagyon ideges volt. Fel-alá járkált. A második produkciójánál, amikor egy George Harrison-slágert énekelt, nem tisztán hallotta a kontrollhangfalakból a zenét, de korrigálta. Azt mondta, ilyen hibát eddig nem vétett – ostorozta magát. A bátyja, Zoltán is nagyon ideges volt: – Látom az öcsém szemében, hogy szomorú, nincs kedve énekelni. Krisztián apukája, Lakatos Zoltán csak annyit üzent velünk a fiának – nem mehetett be hozzá a műsor idején –, most már ne izguljon. A húga, Gina reszketett az idegességtől. Az utolsó dal közben az izgalom a tetőfokára hágott: sokan csöndben tanakodtak, mi lesz az est végkimenetele. Majd elhangzott Dávid neve. Hatalmas ováció fogadta a döntést a műteremben: a jelenlévők többsége örült, Lakatos Krisztiánt pedig felállva tapsolták, percekig. A szegedi fiúnak szombat este véget ért egy álom. – A háromba szerettem volna bejutni. Nekem ez elég volt. Úgyis beteljesítem a terveimet. Számomra már az is nagyon nagy élmény volt, hogy ilyen nagy színpadon szvinget tudtam énekelni – mondta Krisztián, miután világossá vált számára: kiesett.A Lakatos család összeomlott

Zoltán, Krisztián bátyja, nagybátyja és kishúga zokogni kezdett a döntés hallatán. Ők és a fiú szülei is igazságtalannak érezték: Viktornak Krisztiánnal kellett volna párbajoznia a fináléban. Krisztián édesanyja szerint ez szimplán SMS-háború. – Az egyik szemem sír, a másik nevet. Nagyon örülök neki, hogy továbbjutottam, de nagyon sajnálom Krisztiánt. Dáviddal erős versenynek nézünk elébe, nagy a szavazóbázisa. Krisztiánnal is sokat beszélgettünk a közös fináléról. Jó buli lett volna – mondta Király Viktor a műsor után. Édesapja, Király Tamás a show után odament a szegedi versenyző szüleihez, és ismét felajánlotta, ha ők is úgy akarják, cége elkészít Krisztiánnal egy lemezt. Az EMI kreatív igazgatója szakmai szemmel indokolta: a fiú eladható, be tudna törni a magyar poppiacra.

Krisztián továbblépett

A szegedi fiú édesapja tegnap elmondta delmagyar.hu-nak, Krisztián nem ért egyet a döntéssel, de elfogadta. Életcéljától eltántoríthatatlan: továbbra is mindenkit szeretne elkápráztatni a hangjával. Büszke, hogy a műsor révén külföldi fellépésen is megmutathatta a tudását. Nagyon zsúfolt lesz számára a december, rengeteg felkérést kapott. 30-án a szegedi IH Rendezvényközpontban ad koncertet, másnap a Szegedi Nemzeti Színházban, a szilveszteri gálaesten lép fel. Egy Las Vegas-i menedzser is a szárnyai alá vette.

Olvasóink írták

 • 10. dr73 2008. december 10. 14:59
  „T.nasi12!

  Nem kell megnéznem,hallottam a hétvégén.Hallottam az elcsúszást is,de nem kell hozzá zenei szakértő hogy elmondja még egyszer.
  Az,hogy hibázott,szerintem belefér,Tőle sokkal nagyobb tehetségek hibáznak mégsem az alapján ítélkezünk.
  A Dávidot hallottad énekelni?Mert én nem.
  Valahogy a Király Viktor és a Lakatos Krisztián szintjéhez mérni sem tudom....
  sajnálom....de ez az én véleményem.”
 • 9. nasi12 2008. december 09. 21:31
  „Tisztelt dr73!
  Tisztelettel kérlek a küldött link alapján, egy zenéhez értő ember társaságában hallgasd meg a
  Lakatos Krisztián által előadott George Harrison "I got my mind set on you" számát.
  Külön figyelve az első néhány taktusra.
  http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=386448%20title=
  Egy kottát ismerő zenei általánost végzett tanuló véleménye: Krisztián azért nem volt hamis, mert azt sem tudta hol van. Úgy csúszkált a hangnemek között, mint a kiscica mikor először jégre tévedt.
  Ez a produkció a tőle megszokott "világ" színvonalhoz képest sokkal gyengébbre sikeredett, míg Dávid hozta az ő megszokott "profi" átlagát, ám ez most neki több szavazatot jelentett.
  Mivel a vetélkedő már hetekkel ezelőtt eldőlt, az EMI kreatív igazgatójának Király tata hathatós közreműködésének és korteskedésének hatására, így a Lakatos család csupán a vihar utáni csendet próbálja meglovagolni. Ha azt a fáradozást, amelyet most Fekete Dávid besározására fordít a család, a Krisztián melletti korteskedésre fordították volna, lehet, hogy most két második helyezett lenne a Megasztárnak.
  Természetesen a hőn áhított nemzetközi kitörésre, (áttöréstre) én egyedül Király Viktort tartom alkalmasnak.
  Üdv. nasi12”
 • 8. dr73 2008. december 09. 18:10
  „Soha nem volt jobb a Dávid egyik énekesnél sem,pláne a Krisztiánnál nem.
  Egyszerűen egy erős megyéből indult el a dávid gyerek, a sok hülye meg nyomta az sms-t : mert "földi".”
 • 7. nasi12 2008. december 09. 00:40
  „Eddig a TV2 megelégedett a pantomim "művészek" támogatásával, most pedig már negyedszer karolja fel a született tehetségeket.
  Bravó!
  Tudtuk Viktornak nyelvi problémái nincsenek, hiszen az ángolból anyanyelvű, a swing király Lakatos Krisztián, ha swinget énekel verhetetlen, míg a Győr üdvöskéje Fekete Dávid, színpadi és stílusbeli rutinja kisegítette már sokszor nehéz helyzetekből is.
  A Lakatos fiú a legutóbbi versenyen a George Harrison I got my mind set on you számban óriásit hibázott és kiesett.
  A swing király kockáztatott ám a stílusbeli kalandozás nem sikerült ez okozta sajnos a vesztét.
  A történet csúnyábbik része csak ezután jön.
  A család és a testvérek nem tudták megemészteni a közönség döntését és kígyót, békát kiabáltak Fekete Dávidra.
  Tehetségtelennek kiáltották ki, sőt azt mondták hamisan énekel.
  Pont akkor, mikor Krisztián még bekezdeni is alig tudta a produkcióját.
  Íme a példa:
  http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=386448%20title=
  Ez hiba volt, és talán nem is méltó egy swinget valóban királyi módon éneklő tehetség karrierje szempontjából.
  Dávid most az egyszer, a legfontosabb pillanatban jobb volt nála.
  Krisztián már egyébként is révbe ért, hiszen a Király papa lemezt ígért neki.”
 • 6. Judytka 2008. december 08. 21:43
  „Igazságtalan döntés!!
  Ennek ellenére hiszek abban,hogy Krisztián többre viszi,mint "ezek"együtt!!és valóban megvalósítja az álmait!!!”
 • 5. Poltergeist 2008. december 08. 20:30
  „Ne legyetek már ovodások valóban nem volt rossz hangja a többit meg latakacs leírta.”
 • 4. tatira 2008. december 08. 20:17
  „nagyon sajnálom krisztián én neked szurkoltam! gyönyörú hangod van az biztos,reméltem te nyersz! de aztán még sem.....valahogy érdekesen végzödött......ez az egész olyan furcsa,a bent maradt kettö,hm.....ennyi! sok szerencsét krisztián!!”
 • 3. latakacs 2008. december 08. 19:11
  „Na, most már tudom, miért a Viktor lesz a győztes: mert az apja az EMI kreatív igazgatója. Ennyire lefutott meccset!”
 • 2. Biababa16 2008. december 08. 18:28
  „Nagyon sajnáltam Krisztiánt:(
  A zsűri szerint neki és Viktornak kelett volna a döntőbe lenni, jobb is lett volna ha Viktor egy kicsit erősebb ellenfelet kap!
  Na mind1 HAJRÁ VIK:)”
 • 1. Catherina 2008. december 08. 16:24
  „Nincs semmi baj Krisz, te sokkal többre viszed majd, és jobban fogod értékelni amit elérsz az életben majd, mint Viktor vagy Dávid. Lehet, ha most simán ment volna, nem is értékelted volan te sem annyira, mert természetesnek vetted volna, ami igazából az is lett volna! De ífy sokkal többet fog érni! majd meglátod!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álomgyári kakukktojások - Kövérek, rondák mégis boldogok!

Azt hihetnénk, hogy az álomgyár csak a csinos és szép színésznőknek, illetve a sármos és jóképű… Tovább olvasom