Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Lady Gaga receptje a hírnévre

Egyik napról a másikra tűnt fel, aztán hirtelen mindenhol a nevével találkozhattunk: Lady Gaga nem csak egy énekesnő a sok közül.
Beskatulyázhatatlan figura, aki az angol királynőhöz is piros lakkruhában és színpadi sminkben látogat el, akit már azzal is megvádoltak, hogy voltaképpen férfi – és aki eddig még mindenből jól jött ki.

Maszkok, parókák, arcfestés, hajhosszabbítás, hatalmas napszemüvegek, és cseppet sem titkolt pozőr attitűd segítették hozzá az énekesnőt ahhoz, hogy senki se tudjon szó nélkül elmenni mellette. Az énekesnő első stylistja, B. Akerlund úgy gondolja, Gagával nem egyszerű együttműködni: olyan határozott elképzelései vannak saját megjelenéséről, hogy sokszor kérdezés nélkül ezeket követi.Az Akerlunddal való munka óta új szakember, Nicola Formichetti segíti az énekesnőt abban, hogy még extrémebb legyen külseje: ráadott például egy Hello Kitty-figurákból készített ruhát, melynek képei bejárták a világsajtót. A csipke, a parókák, a napszemüvegek szerelmese, ha arról van szó, szalagokból is ruhát teremt.

Mindehhez mindenkinek van azért néhány szava.

– Eltúlzott, elnagyolt, hatásvadász – vélekedik Horvát Kinga, az In Style divatszerkesztője. – Őrült és behatárolhatatlan, a célja az, hogy feltűnést keltsen, de nincs meg benne az a harmónia, amely kialakítana egy stílust.

A bátor ruhaválasztások révén Horvát Kinga szerint is felfigyel rá az ember, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy hamarosan Lady Gaga-klónok rohangálnak majd a pesti utcákon is.– Nem hiszem, hogy lennének olyanok, akik szeretnének úgy felöltözni, mint Lady Gaga. Amit ő csinál, az nem divat, inkább valami nagyon elvont művészethez tudnám hasonlítani.

Kinga szerint a magyar előadók közül a tini Barbee próbálta meg egy klip erejéig utánozni Gagát, de ő is sokkal visszafogottabb volt nála. Pedig nagyon sok magyar celebre jellemző, hogy egy, már bevált minta után megy – így válhatott Tóth Gabi Pink-Rihanna-klónná.

– Amikor hirtelen felkapnak valakit, annak nyúlnia kell valamilyen sémához, nem tud hirtelen saját stílust kialakítani – mondja. Azért vannak üdítő példák: Zséda stílusát, megjelenését, öltözködését tartja például ilyennek a divatszerkesztő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A színpad két oldalán

Szervét Tibor színész, rendező több mint tíz éve szerződött el Szegedről. Nem néz vissza.… Tovább olvasom