Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Kutyákat is beeengednek a St. Louis-i kutyamúzeumba

Kutyákat ábrázoló festmények, kutyaszobrok és egyéb kutyás relikviák várják a látogatókat egy St. Louis-i múzeumban, amelynek legnagyobb különlegessége, hogy magukat az ebeket is örömmel látja kiállítótermeiben.
Az amerikai ebtenyésztőket összefogó legnagyobb ernyőszervezet, az American Kennel Club (AKC) kutyamúzeumának (Museum of the Dog) igazgatója, Stephen George szerint évek óta beengedik a kutyákat a kiállításaikra és eddig sohasem volt ebből probléma.

A múzeumot 1982-ben alapították New Yorkban, majd néhány évvel később a Missouri állambeli St. Louis-ba költözött, ahol most egy 1853-ban emelt műemléképület ad neki otthont. George egy évvel ezelőtt vette át az intézmény irányítását és mint elmondta, évente nagyjából tízezren keresik fel őket, de reményeik szerint a jövőben növekedni fog a látogatószám.


A múzeumban kialakított "hírességek csarnoka" a különböző kutyakiállítások bajnokai, a popkultúra híres kutyái, köztük Rin Tin Tin és kutató-, illetve mentőkutyák előtt tiszteleg. Az adományokból és hagyatékokból működő intézmény gyűjteményében figyelemre méltó darabok - köztük Maud Earl brit-amerikai festő egy alkotása és Viktória királynő kutyáinak portréfestője, Edwin Landseer számos 1830-as években készített munkája - szerepelnek.

A kollekciót százéves kutyagallérok, egy 19. századi körhintáról származó faragott kutya, antik ebjátékok és minőségi porcelánfigurák színesítik. A tárlatok mellett az intézmény oktatótevékenységet folytat, találkozókat szervez és különböző előadássorozatoknak ad otthont.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyarok több mint felének stresszes a munkahelye

Ez az egészségi kockázatokon túl komoly - becslések szerint 440 milliárd forint - veszteséget okoz a vállalkozásoknak is. Tovább olvasom