Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Külön sávot kaptak a mobilfüggő gyalogosok egy kínai város járdáján

A kezdeményezéssel a mobilhasználat utcai közlekedésben való veszélyeire kívánták felhívni a figyelmet.
Külön sávot festettek fel a járdára egy kínai városban a telefonjuktól elszakadni képtelen mobilfüggők számára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a folyamatos telefonhasználat közlekedési veszélyeire.

A "mobilsávot" Csungking városának Jangzsen nevű utcáján festették fel, mintegy harminc méter hosszan. Az utcán táblák magyarázzák el, hogy a sávot választók milyen irányban közlekedhetnek, s tiltják ki a mobilmentes sávból a telefonhasználókat.


A kezdeményezéssel a mobilhasználat utcai közlekedésben való veszélyeire kívánták felhívni a figyelmet, a kínai nagyvárosokban igen jellemző ugyanis, hogy a készülékek képernyőiről fel sem nézve járnak-kelnek az emberek, ami kisebb-nagyobb baleseteket okozhat.

A csunkingi mobilsáv vegyes fogadtatásra talált a kínai internetezők körében, sokan nevetségesnek nevezték az ötletet, mondván harminc méter járda nem változtatja meg az emberek szokásait. Mások arra emlékeztettek, hogy nem a kínai az első ilyen kezdeményezés, az ötlettel először a National Geographic kísérletezett Washingtonban.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A galaxis őrzőire világszerte már hatszázmillió dollárért váltottak jegyet

James Gunn filmjének sikerült elsőként túlszárnyalni idén a 300 millió dolláros észak-amerikai bevételt. Tovább olvasom