Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Külföldön is csaltak Csábi Bettináék?

Nem kizárt, hogy az ügyben a két szomszédos országban is lesznek letartóztatások, mivel voltak ott is segítői annak a bűncselekménynek, amelyben gyanúsított Csábi Bettina is
A Blikk információi szerint három országon ívelt át az a bűnszervezet, amelyet két héttel ezelőtt lelepleztek a NAV nyomozói, a pénzügyi nyomozók együttműködtek a román és a szlovák kollégáikkal is. Nem kizárt, hogy az ügyben a két szomszédos országban is lesznek letartóztatások, mivel voltak ott is segítői annak a bűncselekménynek, amelyben gyanúsított Csábi Bettina is - írja a csütörtöki Blikk.

A gyanú szerint a harmadrendű gyanúsított, P. Hajnalka cége egy szlovák vállalat megbízásából vásárolt Romániában gabonát, amit papíron „utaztattak", vagyis értékesítettek különböző országokon keresztül. Így mentesültek az áfa befizetése alól.

A gabonát valójában Magyarországon hozták forgalomba, ebben működött közbe a gyanú szerint a bokszolónő és volt férje, K. István.

Az ügyben érintett M. Tamás, Sz. Attila, H. Zsolt, és K. László is. Minden egyes gyanúsítottnak más és más szerepe volt az ügyben a nyomozók szerint. Mivel azt gyanítják, hogy bűnszervezetként működtek, a büntetés akár 20 év is lehet – nyilatkozta a Blikknek az egyik férfi védőügyvédje.

Olvasóink írták

 • 1. Madarász 2011. december 01. 08:56
  „Ebben a történetben valami nem gömbölyű!

  Románia EU tagállam, tehát a behozott áru után az ÁFÁ-t a bevallásomban feltüntetem fizetendőként, ugyanakkor levonásba is helyezem, ténylege pénz befizetéssel nem jár, ha ezt itthon eladom (persze nem feketén) akkor ez után ÁFÁ-t fogok fizetni, amit ugye a vevőktől szedek be.

  Ha az eset Románia EU-b lépése előtt történt, akkor ha Magyarországra hozta volna a terméket, meg kellett volna neki a behozatalkor fizetni az ÁFÁ-t és az eladáskor beszedte volna a vevőktől a fizetendő ÁFÁ-t, ugyanakkor levonásba helyezte volna amit behozatalkor fizetett, tehát az állam markát csak a különbözet ütötte volna, a többit visszaigényelhették volna.
  Ha háromszög ügyletben vámkezelte és nem fizetett ÁFÁ-t és ennek ellenére Magyarországon hivatalosan eladta, beszedte utána az ÁFÁ-t, amit befizetett, akkor jobban járt a költségvetés, magával meg kiszúrt.

  Viszont ha feketén adta el, akkor megérdemli a 20 évet!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VV5: Vera párbajpartnert választott

Kiderült, vasárnap Vera Annamarival küzd meg a villában maradásért. Tovább olvasom