Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Külföldi arákat ígérő honlapokra csapnak le a kínai hatóságok

Kínában a férfiak túlsúlya következtében virágzik a gyakran emberkereskedelmet magában foglaló közvetítői tevékenység.
A China Daily információi szerint a hatóságok kifejezetten azokat a portálokat támadják, amelyek egyedülálló férfiak számára szerveznek külföldi utakat, hogy azok során őket külföldi menyasszonyokkal ismertessék össze. Ilyen honlapokból megfelelő keresőszavak begépelésével tucatnyit találni ma a kínai interneten, ezek Vietnamot, Kambodzsát, Malajziát és más környékbeli országokat javasolnak célpontként.

A lap Vietnam példáját hozza fel, ahol számos "házasságközvetítő" tevékenykedik, gazdag nagyvárosi kínai férfiakat ígérve a helyi hölgyeknek, akiket azután nagyrészt falusi kínaiakhoz adnak egy-egy nagyobb összegért cserébe. Egy nyélbe ütött házasságért szolgáltatói díjként ezek a közvetítők akár 50 ezer jüant (kétmillió forint) is elkérhetnek - állítja a cikk.

A lap hétfői számában a közbiztonsági minisztérium emberkereskedelem elleni osztályának munkatársát, Vang Jinget idézi, aki úgy fogalmaz, számos esetben a lányokat egyszerűen elrabolják, s így kényszerítik házasságra őket. A közvetítői honlapok mellett a rendőrség a nem kínai származású nők kereskedelme ellen az utcákon is fellép majd, így fokozott ellenőrzést vezetnek be a pályaudvarokon, a kikötőkben és a kereskedők által használt hegyi utakon - mondta Vang.

A jelenség hátterében az 1979-ben bevezetett, eredeti formájában szigorúan egy gyermeket engedélyező családtervezési politika hatása áll, amely a tipikusan fiúgyermekeket előnyben részesítő társadalomban a nemi arányok súlyos eltorzulását okozta.

A Kínai Társadalomtudományi Akadémia egy 2010-es tanulmánya szerint az évtized végére legalább 24 milliót tesz ki a házasulandó korban lévő férfiak túlsúlya az országban, más becslések szerint számuk a 30 milliót is könnyen meghaladhatja majd.

A trend Kínában a prostitúció virágzását hozhatja el, és a nemzetközi házasságok számát növelheti, emellett az erőszakos cselekedetek számát és a társadalmi elégedetlenséget is növelheti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyedülálló gyémánt ékszert mutattak be Párizsban

A Royal Star of Paris nevű bross két, egyenként is százkarátos gyémántból áll. Tovább olvasom