Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Kövér László 430 ezres költségtérítést kap: 1,5 milliós fizetés, két autó

Kövér László lehet az egyetlen magyar politikus, akinek minden hivatalos kiadását fedezi az állam, és mégis jogszerűen felveheti a képviselőknek járó választókerületi pótléknak elkeresztelt költségtérítést.

A miniszteri vagy államtitkári tisztséget betöltő képviselők néhány éve már csak az alapilletményüket kaphatják meg a parlamenttől, a polgármestereknek, alpolgármestereknek vagy önkormányzati képviselőknek is tilos a kettős költségtérítés.

Az Országgyűlés elnöke azonban kivételezett helyzetben van: közjogi méltóságként neki miniszterelnöki fizetés jár (ez jelenleg valamivel több mint 1,5 millió forint), ehhez járul a 232 ezer forintos képviselői alapilletmény. A fideszes politikus azonban havi 313 ezer forintos költségtérítést is felvesz, pedig állami vezetőként a jogszabályok szerint – egyéb juttatások mellett – két autót is biztosítanak számára, ezeket nemcsak hivatali, hanem magáncélokra is használhatja.

Kövér költségtérítési szempontból zalaegerszeginek számít, mivel a Zala megyei listáról került be a parlamentbe. Ez a politikus számára igen kedvező, mert a költségtérítés mértéke Budapesttől való távolságtól függ, és a zalai megyeszékhely igen messze van a fővárostól, ezért pedig magas, 313 ezer forintos választókerületi pótlék számolható fel.

A házelnök a havi 116 ezer forintos lakhatási támogatást is igénybe veszi, pedig jár neki állami rezidencia. Igaz, ezt Kövér nem veszi igénybe, inkább a Budapest melletti szigetszentmiklósi házában lakik családjával.

Olvasóink írták

 • 10. valko.feri 2011. június 21. 20:17
  „Kövér elvtárs! Nem ég a képeden a bőr? És még ti jöttök a csuhással ötletével, hogy adakozzunk, mert az ország bajban van? Kívánom költsd a vagyonod patikára! Harácsoló úrhatnám proli! Gazdag lehetsz, de úriember soha, annak születni kell!”
 • 9. Zoltan_76 2011. június 21. 20:15
  „Most már legalább tudjuk, mire kellenek az alacsony keresetűektől elvett adóforintok. Hiába, egy "szocik által tönkretett, romba döntött gazdaságban", ahol csontvázak záporoznak ki a szekrényből, és amit a szakadék széléről kellett visszarángatni, mindenkinek szorosra kell húznia a nadrágszíjat, és derekasan ki kell vennie a részét a romeltakarításból. Kövér et. is így cselekszik.”
 • 8. poto 2011. június 21. 14:20
  „Szép kis summa Laci !
  Gratulálok,hogy mind ezt legálisan be tudod zsebelni.
  Hajrá előre a FIDESZ álltal kijelölt úton.
  Az adósság a legnygyobb ellenségünk mondta Viktor.
  Laci neked talán nem kell hitelt felvenned és nem keveredsz adósságba.”
 • 7. iq 2011. június 21. 13:22
  „NA EZÉRT TART AZ ORSZÁG ITT§§§ 3 MÜSZAKOT NEKI 75000-ÉRT!!!”
 • 6. rozinéni 2011. június 21. 12:42
  „remélem azért nem éhezik a kővér család, nem kellene nekik gyűjtést szervezni????????????”
 • 5. xonder 2011. június 21. 12:21
  „Kövér elvtárs,nem sok ez egy kicsit????”
 • 4. annobon 2011. június 21. 11:57
  „Remélem a Zala megyeiek is tudják ezt, hogy az ő választókerületükben megszavazott képviselőjük Szigetszentmiklóson lakik. Gondolom onnan és az Országgyűlésből napi szinten követi a zalai helyi eseményeket és orvosolja a választókerületi polgárainak gondjait-bajait...”
 • 3. Madarász 2011. június 21. 10:27
  „Kövér László és a kormány mondjon le! Aljas, mutyi, rablóbanda!”
 • 2. buggyant 2011. június 21. 07:55
  „Szóval ez is egy aljadék a többivel együtt.”
 • 1. miracle 2011. június 21. 07:26
  „Nem tudom zsemlére, parízerre jut-e neki naponta.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lányfuttatók rabolták el Alekosz Veronikáját: pisztolyt fogtak a fejéhez

Pisztolyt fogtak a fejéhez, elrabolták és egy kuplerájban tartották fogva Alekosz exmenyasszonyát.… Tovább olvasom